mister blue
Infinity, Eternity, Immortality, Everything...
- Член од
- 4 февруари 2013
- Мислења
- 249
- Поени од реакции
- 96
Сакаш пак да го убиеш? Е неможеш, ВОСКРЕСНА!!! Добро е што зборот измислен го
стави у наводници, пошто и сам/а знаеш дека тоа е ваша пропаганда. Ја евреи луље, кои го убиле Христа неможам да ги прашам за мислење пошто од луѓе кои барале крвта на Христос да падне на нивните глави и на главите на ивните деца не би сакал ни ПОКЛОН да добијам, а камо ли да земам нивно мнение у предвид. тоа е за окултистите, за кабалистите од сите земји, за прозилитите евреи... Ако се идентификуваш со нив, онак е тоа твој проблем, мој не е. Затоа и не треба ти да се мешаш колку зима еден поп и најмалку да шириш дезинформации. Да ти кажам ја факти колку крв има на рацете на кабалистите за моќ и пари? Или не те интересира тој муабет...као и обично
П.С. Кој ми избриша мислење погоре и заради што!!!
Јас да го убијам тој што воскресна, твојот бог? тоа е мисла, не свакај погрешно, треба поентата да ја видиш, а ти како и секој искусен поп да ја заташкаш поентата на мислата се фокусираш на детали и ја превртуваш во твоја корист. И да сакам не можам да го убијам твојот бог, тој не постои, тој не воскресна бидејки тој не постојал, тој не бил убиен бидејки тој воопшто и не постојал, најпрво некој треба да постои, па после да го убијат и да воскресне. се тоа е измама на црквата со цел да живее на грбот на нејзините верници.
А чија работа е да гледа колку примања имаат поповите, црквата не одговара пред управа за јавни приходи, исто така поповите. Нема некој кој гледа што работат, колку пари земаат и како ги делат, на што ги трошат, бидејки како што пропагирате на форумов овде сите ваши верници “веруваат“ како вистински верници, без никаков сомнеж. а интересно е како што другар ти мики1 кажува да го пријавам попот кај оние, кои што имаат возила од 120 000 евра?!

Православната црква во македонија и кабалата во нашата држава, жедна за мок, којашто мок не се добива без финансии.
а за тоа колку пари земаат поповите не е дезинформација, имама роднина кој има приватен бизнис со 15 вработени, ми вели му останувале 1500-2000 евра месечно (веке 15 години) и нема ниту третина од тоа што попот има, па тој ми рече за попот, како за 8 години тоа го постигна, на која мака, на кој грб тој ми вели на мене. овој поп треба да има миниму 3000 евра месечен приход за ова да го постигне да го има ова што го има, да го живее овој луксузен живот што го живее. исто така ми посочи и бизниси со земја, каде што црквата преку видни личности, бизнисмени е навлезена со бизнис зделки на име на истите бизнисмени, во сите документи постои само името на бизнисменот, никаде црквата, а профитот го делат.
други луге, ваши верници ја прават сметката на поповите и црквата, не јас.
p.s. не знам кој ти избриша постот и за која причина