Совети, прашања и oстанато во врска со автомобили

Член од
22 јули 2010
Мислења
32.528
Поени од реакции
81.967
Премалку е цената, ако е на наши таблици тогаш е сомнително ефтина ... инаку моторот е од фиат групација, без разлика дали е со 120 или 150 коњи и двата се одлични мотори
сигнумот е инаку хечбек вектра, малку е неуспели модел ама е ист со вектрата така да не му ја мисли
Фала многу :)

Член од
12 ноември 2009
Мислења
86
Поени од реакции
6
Знае ли некој на Vectra B каква сијалица треба да има за осветлување каде што се пушта позиција/средно/магленки... Старата беше изгорена и е 0.5W, ставивме нова 1.3W (поради тоа што не најдов иста), но свети многу слабо. Дали поради тоа што е јака па не се храни доволно или треба да биде уште појака како во шалтаблата 3W и дали би имало проблем со греење/топење? :)

Fringe

Скитник низ паралелни светови
Член од
24 септември 2011
Мислења
7.898
Поени од реакции
3.006
Имам peugeot 206 имам фабричко радио и сакам да го сменам. Го бендисав оваа http://setec.mk/Tv-Audio-Video/HI-FI-Audi-Video-products-for-car-use/JVC-KD-R862BTEY60256
Е сега имам две прашања:
1. Дали е лесна инсталацијата ( вадам, поврзи кабли, ставам и работи ) или ќе треба мајстор/електричар ?
2. Дали ќе ми работат командите на волан ?
Сам да местиш прашаање е жиците за звучките дали ќе ги погодиш.
За сите се исти ,зелени и кафеави а жицата со стална струја е бела а на контакт црвена,заземјувањето е црно....................
Со тоа радио што си го одбрал нема да ти работат командите на волан,затоа ќе си отидеш во зец електрик т.ц капиштец и ќе си купииш дифузер

Член од
30 мај 2012
Мислења
5.027
Поени од реакции
2.889
Eve neka ne e golf posto imal skap zamaec, neka e i pezo 307 a koj tip na motor ima ili nema dvomasen zamec.
xsarite so 90 konja od 2002-2003 se site so obicni zamajci, isto i 1.4hdi. Pezo 307 se pola pola, ako rikne ke mu stavis obicen zamaec i kumplung set od xsara 90ks i mirna glava. 110ks se site so varijabilni zamajci. Gledaj da ima bosch ecu komjuter so znaci deka ima bosch sistem i dizni. Ako e so simens ili delphi sistem za kur ne gi biva, a tie so se so bosch nemaat smrt.

Последно уредено:

Fringe

Скитник низ паралелни светови
Член од
24 септември 2011
Мислења
7.898
Поени од реакции
3.006
xsarite so 90 konja od 2002-2003 se site so obicni zamajci, isto i 1.4hdi. Pezo 307 se pola pola, ako rikne ke mu stavis obicen zamaec i kumplung set od xsara 90ks i mirna glava. 110ks se site so varijabilni zamajci. Gledaj da ima bosch ecu komjuter so znaci deka ima bosch sistem i dizni. Ako e so simens ili delphi sistem za kur ne gi biva, a tie so se so bosch nemaat smrt.
Кај мене ксантијата е магнети марели а на ц5та сегем да не ги урочам ама до сега сум немал проблем

Член од
17 март 2015
Мислења
204
Поени од реакции
324
navistina covek tesko da se odluci,koga se kupuva polovna kola.bev zagrean za golf 4,ima eden kup na reklama 5 i pazar 3 pa koj znae sto ce odberes,bev vo eden plac mi ponudija reno megan 2004 god za 2800 evra,e sega imaat so dva tipa na motor 1.9 i 1.5 dci,covekov vika i dvata se navodno dobri,isto mi ponudi i scenic za tie pari so 1.9dci,go prasav za golf 4 navodno tesko se naoga dobar golf za 3000 evra,vika tie se mnogu izvozeni,podobar malce poskap itn.neka kaze nekoj iskustvo so megan,golf.

Член од
16 ноември 2011
Мислења
222
Поени од реакции
67
Лесно се вади фавричкото радио на пежо колите. Има два клуча ги ставаш и злегува радиото, но незнам потоа како иде дали е само исклучи, приклучи или има и некој други математики.
mislam deka so sekoe drugo radio osven fabrickoto ke gi izgubis komandite na volan

?

..........

Гостин
Mercedes A-170 2002
Alfa 147 2004
Stilo 1.9 JTD 2004
Polo 1.4 2002
Citroen C3 2007

Ова е избор на возила кои ги гледав низ нашиве реклами во согласност со буџетот, давајте совети кое зошто како, јас сум тапа за автомобили, или предложете нешто до 3к евра?

Член од
15 март 2014
Мислења
14
Поени од реакции
2
passat 97 1.9 tdi imam problem nekogas kolata gusi i ne odi ic frla mnogu cad ,a nekogas kolata raboti besprekorno .Turboto go servisirav i mislam deka e ispravno.Majstorite mi velat deka kompijutero bil mnogu giban i mozelo da e do nego i deka ne mozelo da se instalira fabrickiot fajl na kom, ama ne mi tvrdi so sigurnost deka e kom,

Член од
4 мај 2007
Мислења
598
Поени од реакции
208
Mercedes A-170 2002
Alfa 147 2004
Stilo 1.9 JTD 2004
Polo 1.4 2002
Citroen C3 2007

Ова е избор на возила кои ги гледав низ нашиве реклами во согласност со буџетот, давајте совети кое зошто како, јас сум тапа за автомобили, или предложете нешто до 3к евра?
Јас би ги исфрлил мерцедесот и стилото од листава. Полото би го гледал само ако е 1.4TDI.Три клипа мотор,троши како веспа и воопшто не е споро.На отворен пат малце е бучен моторот,али три клипа е .. Нема скап сервис.Дома го имам и за година и 11 месеци пројдовме 55 000км само со редовни сервиси.Го убиваме од возење.Имам возено и Ц3 1.4 HDI одлично количе. Многу економично.
Зависи за што ти треба колата, дали ќе се вози повеќе време во град или на отворено.Доколку би бирал јас, ако најдам добро зачувана ц3ка би ја земал одма :)

Black Hok

CRUISE
Член од
11 декември 2012
Мислења
2.400
Поени од реакции
1.261
Јас би ги исфрлил мерцедесот и стилото од листава. Полото би го гледал само ако е 1.4TDI.Три клипа мотор,троши како веспа и воопшто не е споро.На отворен пат малце е бучен моторот,али три клипа е .. Нема скап сервис.Дома го имам и за година и 11 месеци пројдовме 55 000км само со редовни сервиси.Го убиваме од возење.Имам возено и Ц3 1.4 HDI одлично количе. Многу економично.
Зависи за што ти треба колата, дали ќе се вози повеќе време во град или на отворено.Доколку би бирал јас, ако најдам добро зачувана ц3ка би ја земал одма :)
Alfa.. Top izbor.

?

..........

Гостин
Мене лично алфата ми се допаѓа најмногу, за мој вкус.
Ако има некој искуство со Алфа 147 дизел, нека сподели некоја информација.[DOUBLEPOST=1462911247][/DOUBLEPOST]
Ако има некој искуство со Алфа 147 дизел, нека сподели некоја информација.

Последно уредено од модератор:

Black Hok

CRUISE
Член од
11 декември 2012
Мислења
2.400
Поени од реакции
1.261
Ако има некој искуство со Алфа 147 дизел, нека сподели некоја информација.[DOUBLEPOST=1462911247][/DOUBLEPOST]
Мал аншлак има Алфата..Тоа е мана..Другото,ако е правилно одржувана,немаш маки..Јас сум загреан за Алфа ГТ 150 коња,ѕвер..

Член од
8 јануари 2012
Мислења
10.318
Поени од реакции
15.489

Jas znam mnogu za ovaa kola od teoretska gledna točka, no neznam za praktičnite problemi, ceni i dostapnost na delovite. I jas sum zainteresiran za praktični iskystva za ovaa kola, pa koj ima nekoe iskystvo neka piši

Kajgana Shop

На врв Bottom