......Дпмне претера во укинување на многу слободи, брцаше по џебовите на обичните луѓе, градеше скапи глупости без дебата, ја водеше најќоравата надворешна политика која не изолира тотално. Факт е дека секогаш најниските ешалони добиваат трошки, ама овие и трошките не ги даваат и уште си предавник ако јадеш бабури против не-давањето на трошките. Преку стојко ни е од таква малоумна политика во 21 век. Во време на лесно ширење на информации, не можеш да сокриеш толкав грабеж со репресии. Да крадеа со усул, ќе имаа луѓево шанса да имаат некаков раст на плати, барем привидно да осетат комфорт. Ако не љубиш туѓ партиски гз, опциите кои ги оставија: да гниеш со 12к плата, со пари од старите да докрпуваш, многу млади се сами без фамилија, да скинеш од банална болест на клиника или да те прегази некој џанак син на вмровец и ни у затвор да не отиде за тоа.
Не знам што уште да ти кажам дека мене лични ми е преку к дојдено - испосечено Водно, скопски паркови, гаден воздух, испозатворени дуќани, кафичи, пола населба ми е исселена....Скопје личи како да му бил напалм фрлен. Моето излегување на улица е револт кон ова до сега „сработено“, а за тоа дека се мали шансите некој читав да дојде на власт сум потполно свесен. Ти толкувај си го ова како сакаш, сам си знаеш колку ти е скратено у новчаникот, фрижидерот, животот. Никој со сила не ве тера да искачате на улица, ама и патетично е што ги релативизирате овие реакции на луѓето.
Дното на новинарството го достигна латас шупакот, а Васе бркајќи го тоа дно, повеќе личи на дрогиран слон и не знае кај тера. Ја гледав емисијава. Збореа со анонимусов српски за Бојко Борисов, каков стамен политичар, доследен бил истиот и трн во око на Европа (демек), а само пред 2 недели истиот Борисов рече дека со паторот неќе да се сретне ниту случајно на улица, неќе ни да се поздрави. За луѓе со меморија како златна рипка, тоа не е проблем, само Васе ќе си го јаде стапот од уредничките штабовски чавки на дпмне. Ќе му го поместат терминот пак во прајм-тајм 3 саат сабајле.[DOUBLEPOST=1462867108][/DOUBLEPOST] А кој може да го јаде, ај кажи што мислиш? Мислиш дека е многу паметно да се повикува на линч на обични луѓе, да ги наречам политички симпатизери? Не живеам во среден век, бе! „Јадењето“ се однесува на секој одговорен за сторен криминал и за водење лоша политика (економска, меѓународна, домашна, некаква, било каква). „Почитувачите“ на дпмне за мене не заслужуваат линч, физички ќотек. Кога би се воспоставила повторно држава, тие со своите ментални капацитети би си се вратиле на своите заслужени позиции - чистачи на улици, кладионичари и слични амали, пошо толку и знаат од животов. Тоа е обична копучаана, мрзлива, неинтелигентна сорта луѓе што ништо не заслужува освен обично гниење. Социјализмот им отворил можност да се едуцираат, да завршат школо и по пат на способност да добијат место во општеството - гниежот што не го поминал тој релативно лесен и чесен пат на напредување, претходниве 10 години ги имаше своите „5 минути“. Тој тумор треба хируршки да се отстрани и оваа несреќна земја да почне да се опоравува од оваа 10 годишна траума.
Не те тепам, не се плаши. Интелектуалци имаш од спротивната страна. Не научивте што е здрава дискусија, дебата, дуел затоа што лидерот ви се крие ко п***а под кошуља и десет години знае само да рецитира на договорени прашања и интервјуа кај јанко свињата. Да беше правдата на негова страна, ќе нарачаше независна експертиза, ќе докажеше дека „бомбите“ не се автентични, цел свет ќе стоеше позади него, а не вака да му се стега јаремот околу вратот боксерски. Сега го чекаат судења, обвиненија, притвори, затвори и на него и на тоа послушниците околу него, што му ги дуеа ташаците до небо. На такво „јадење“ сите мислиме, не се секирај.