Протести низ Македонија (Генерална дискусија)

Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
8 мај 2013
Мислења
11.870
Поени од реакции
36.915
Прегледај го приврзокот 145850
Прегледај го приврзокот 145851
Kажи ми овој срам дали може да го избрише некој некогаш?
Они не глумат патриоти, туку јасно си ја нагласуваат мултикултурата како битна работа.

Другиве глумат патриоти дур со учките на дуи си делат паричињата.

Член од
8 мај 2013
Мислења
11.870
Поени од реакции
36.915
Изгледа дека ги турнаа гаќите ДПМНЕ. Прифатија и повлекување на аболицијата, и одложување на изборите па дури и влада на широка коалиција. Сега доаѓа времето на истраги и влечкање по судови.

Уште една голема победа на ДПМНЕ, на Големиот Лидер, и уште еден забетониран датум.

Само ме интересира, ако Собранието му е укина аболицијата, дали оној гадниот кловн, познат по партизанското име Фикус ќе поднесе оставка и ќе замине некаде без враќање.
Јас се помалку верувам дека Груевски ќе дочека избори за да се испере. Ќе оди вмро на евентуални избори али дали со Груевски, не сум баш сигурен.[DOUBLEPOST=1462887668][/DOUBLEPOST]
Не ми е јасно што ти е поентата.

Груевски е со поранешни команданти на учк коалиционен партнер во Влада веќе 10 години. Заедно седат на маса, јадат, пијат, се смеат, си чеатитаат слави и делат тендери и пари. Груевски потпиша одлука армиски дезертер и командант на УЧК да стане Министер за одбрана.

Овој муабет ако го почнеме не оди во прилог на патриотизмот на Грујо.

Член од
21 ноември 2012
Мислења
1.174
Поени од реакции
744
ognen i ivana.jpg Ивана Божиновска: Куманово пак да ви се деси

Член од
21 ноември 2012
Мислења
1.174
Поени од реакции
744
Не. Нив не им личи да бидат патриоти. А пази патриоти му ги дале снимките на непатриотска партија. :pos::pos::pos:
Чекај бе, па како непатриоти да водат држава со име Македонија? Име кое е бренд. Земја со цивилизација и култура. Ти ми нудиш полуписмен сецикеса од Муртино. Што мисли дека Господ го црпнал? Нека си нагласуваат колку сакаат они што ме боли мене затоа се таму каде што се.
Јас несакам мултикултура бе? Нека имаат права малцинставата мене не ми сметаат ама оваа држава има газда бе? Со кое право ти ми кажуваш на мене јас да прифатам да учам албански јазик во сопствената држава? Со кое?

Член од
31 јануари 2014
Мислења
5.169
Поени од реакции
2.272
прво мислев дека клетите вмровци му извадиле некој лапсус, ама ликов стварно поим нема што зборува.

Член од
8 јуни 2011
Мислења
2.502
Поени од реакции
2.805
прво мислев дека клетите вмровци му извадиле некој лапсус, ама ликов стварно поим нема што зборува.
Јас 10 пати ја слушнав изјавава. И што сакаше да каже писателот? o_O:facepalm:

Последно уредено:
Член од
31 јануари 2014
Мислења
5.169
Поени од реакции
2.272
Јас 10 пати ја слушнав изјавава? И што сакаше да каже писателот? o_O:facepalm:
Не повторил што му кажале. Негово е само да глуми дека е некаков фактор.

Член од
24 октомври 2013
Мислења
12.192
Поени од реакции
26.997
Немора да имам инсјадерски информации за да се види очигледното. Сега ако си седиш дома пред монитор и си одделен од светот па се ова што се случува некако ти личи како партија шах тоа е друга работа. Сигурно Украинците сакаја војна, Сиријците исто, Либијците исто и да не ги набројувам скоро сите каде имаше ајде да ги наречеме шарени револуцуии. Кажими една земја каде тоа не заврши со крвава граѓанска војна. Само една. После имаш две тотално спротиставени страни и мислења без нити една заедничка допирна точка. Нити можат да најдат заеднички јазик за основни работи . Капаче на сето тоа е отворено мешање на странски фактор во внатрешните работи на државата што јас сметам дека е недозволиво а ти на пример со раширени раце го поддржуваш. Во нормални околности ова би се решило на избори кои патем речено и тие не ги признавате како единствен начин да се реши ова цивилизирано и со тоа ја рушивте и последната шанса ова да заврши мирно. Заклучокот е кога неможи да се реши ситуацијата цивилизирано тогаш ке се реши нецивилизирано каде што и тука предначите со вашите мирни протести. Како што е ситуацијата вжештена доволна е само една искра, иницијална каписла и се да замини у курац , а после враќање нема. Да не мислиш дека ке седиш дома и ке гледаш партија шах случајно или ке се наоружаш со балони и ке фарбаш фасади а полицијата ке седи како стаписана наместо да ве руши од мање како во цел нормален свет. Стварно си се запрашал зошто полицијата толку благо реагира?
Уствари шо се секираш, за брзо секако ке видиме кој бил во право а кој не.
Затоа ти гордо маршираш секогаш со ГНОЈ, така се социјализираш и спријателуваш со цела Македонија. Башка кркаш, уживанција. Има партиципација или слабо?

Ниту сум бил на еден протест на оваа шарена револуција, ниту ја поддржувам, ако веќе сакаш да знаеш. Некако ми е глупава. Се уништуваат споменици што во нормални околности би штетата и ја платил организаторот на протестот. Има некаква порака во тоа? Некаква цел или само е интересно? А од друга страна имаме моржови кои чекаат “риба“ како награда! Затоа најдобро е сите да ја гледаат партијата шах, па во најдобар случај нема да има немири на улиците.

Твоите заговори се смешни. Доста те плашат на Шител дека Заев сака војна. Се знае кој го исплука договорот од Пржино и кој не сака тековни промени- оној кој што има нешто да изгуби. Така што нема секирации, шахот не трае секогаш во минути. Па ќе видиме дали твојата самодоверба ќе биде сведена на разочарување кога ќе сфатиш дека војната е недофатна гранка.

Член од
16 април 2010
Мислења
2.558
Поени од реакции
1.503
......Дпмне претера во укинување на многу слободи, брцаше по џебовите на обичните луѓе, градеше скапи глупости без дебата, ја водеше најќоравата надворешна политика која не изолира тотално. Факт е дека секогаш најниските ешалони добиваат трошки, ама овие и трошките не ги даваат и уште си предавник ако јадеш бабури против не-давањето на трошките. Преку стојко ни е од таква малоумна политика во 21 век. Во време на лесно ширење на информации, не можеш да сокриеш толкав грабеж со репресии. Да крадеа со усул, ќе имаа луѓево шанса да имаат некаков раст на плати, барем привидно да осетат комфорт. Ако не љубиш туѓ партиски гз, опциите кои ги оставија: да гниеш со 12к плата, со пари од старите да докрпуваш, многу млади се сами без фамилија, да скинеш од банална болест на клиника или да те прегази некој џанак син на вмровец и ни у затвор да не отиде за тоа.
Не знам што уште да ти кажам дека мене лични ми е преку к дојдено - испосечено Водно, скопски паркови, гаден воздух, испозатворени дуќани, кафичи, пола населба ми е исселена....Скопје личи како да му бил напалм фрлен. Моето излегување на улица е револт кон ова до сега „сработено“, а за тоа дека се мали шансите некој читав да дојде на власт сум потполно свесен. Ти толкувај си го ова како сакаш, сам си знаеш колку ти е скратено у новчаникот, фрижидерот, животот. Никој со сила не ве тера да искачате на улица, ама и патетично е што ги релативизирате овие реакции на луѓето.

Дното на новинарството го достигна латас шупакот, а Васе бркајќи го тоа дно, повеќе личи на дрогиран слон и не знае кај тера. Ја гледав емисијава. Збореа со анонимусов српски за Бојко Борисов, каков стамен политичар, доследен бил истиот и трн во око на Европа (демек), а само пред 2 недели истиот Борисов рече дека со паторот неќе да се сретне ниту случајно на улица, неќе ни да се поздрави. За луѓе со меморија како златна рипка, тоа не е проблем, само Васе ќе си го јаде стапот од уредничките штабовски чавки на дпмне. Ќе му го поместат терминот пак во прајм-тајм 3 саат сабајле.[DOUBLEPOST=1462867108][/DOUBLEPOST] А кој може да го јаде, ај кажи што мислиш? Мислиш дека е многу паметно да се повикува на линч на обични луѓе, да ги наречам политички симпатизери? Не живеам во среден век, бе! „Јадењето“ се однесува на секој одговорен за сторен криминал и за водење лоша политика (економска, меѓународна, домашна, некаква, било каква). „Почитувачите“ на дпмне за мене не заслужуваат линч, физички ќотек. Кога би се воспоставила повторно држава, тие со своите ментални капацитети би си се вратиле на своите заслужени позиции - чистачи на улици, кладионичари и слични амали, пошо толку и знаат од животов. Тоа е обична копучаана, мрзлива, неинтелигентна сорта луѓе што ништо не заслужува освен обично гниење. Социјализмот им отворил можност да се едуцираат, да завршат школо и по пат на способност да добијат место во општеството - гниежот што не го поминал тој релативно лесен и чесен пат на напредување, претходниве 10 години ги имаше своите „5 минути“. Тој тумор треба хируршки да се отстрани и оваа несреќна земја да почне да се опоравува од оваа 10 годишна траума.
Не те тепам, не се плаши. Интелектуалци имаш од спротивната страна. Не научивте што е здрава дискусија, дебата, дуел затоа што лидерот ви се крие ко п***а под кошуља и десет години знае само да рецитира на договорени прашања и интервјуа кај јанко свињата. Да беше правдата на негова страна, ќе нарачаше независна експертиза, ќе докажеше дека „бомбите“ не се автентични, цел свет ќе стоеше позади него, а не вака да му се стега јаремот околу вратот боксерски. Сега го чекаат судења, обвиненија, притвори, затвори и на него и на тоа послушниците околу него, што му ги дуеа ташаците до небо. На такво „јадење“ сите мислиме, не се секирај.
Точно така и јас се согласувам дека треба да одговораат сите криминалци кои сториле криминал. Но некако секогаш тие таканаречени револуционери кои се потикнувачи и организатори и кои се борат за слобода, полна им е устата за демократија, кои во 90тите години за време на транзицијата ги опустошија сите фабрики, секако на протестите доаѓаат дотерани во скапа и брендирана облека, и ги буцкаат овцичките да се тепаат и фрлаат бои на спомениците. Да не ги заборавиме ослободителиве кои беа први со политички убиства и затварање на неистомисленици, старо комунистичко (фашистичко) владеење. Сето тоа влече корени 25 години, а не како што викаш ти последниве 10 години. А ако толку ти е на тебе и на останативе сте толку револтирани, зошто секогаш кога едни исти фаци организираат протести, трчате со нив. Јас сум 10 пати поизреволтиран од вас кои боите споменици, и имам толкав бес во мене бидејќи години и години уназад поради тоа усрано партиско владеење не можам да најдам пристојна работа, ако немам партиска книшка дали од едните или другите. А со шарените не излагам ни по која цена да протестирам, бидејќи не сакам да стојам рамо до рамо со тајкуните на транзицијата кои ми зборат за демократија и чесност, со оние НВО кои плукаат на се што е поврзано со Македонија, ниту со оние кои веат знамиња на зогласната "Bali Kombentar" и извикуваат УЧК и величаат Голема Албанија кога ќе бидат на нивните етнички протести. Јас би сакал да се организира протест кој ќе биде на навистина незадоволни граѓани, а не на пропалици од политичари со дебело досие на финансиски криминал и далаверии кои искористувајќи и потикнувајќи ги протестите веќе се гледаат како идни премиери, министри и др. Фала ама не поддржувам едни криминалци да заменат други.

Некаде во темиве имам пишано, дека за да се спаси народот, треба во затвор ќелиите да ги делат Груевски со Заев, Црвенковски со Мијалков итн. Но мене моментално највеќе ме разгневува што тие што се борат за некоја слобода и подобро утре понижуваат и исмеваат се што станува збор за Македонија, додека вистинската опасност која доаѓа од едно малцинство не ја ни спомнуваат, Македонците ги вреѓаат и понижуваат, баш тие гомна, секрети и шлајмови во човечки облик кои им посакуваат се најлошо. Истите тие прошлата година си правеа мајтап додека крвареа во Куманово полицајците, а и оваа година, две гнаси и измет во човечки облик им посакуваа пак да им се деси во Куманово, баш најактивни на вашите бојадисувачки походи и вашата шарена "револуција". Инаку голем дел од тие симпатизери од ДПМНЕ се поранешни симпатизери на СДС, така што си ги вреќаш бившите твои опзиционерски колеги. Инаку кога збориме за заканни од ќотек и линч, пролистај на фејсбук на ДПМНЕ порталите кои прават принскринови и формираат на архива на закани, кој почнува прв да се заканува дека ќе тепа, ќе пука, ќе јаде живи луѓе, ќе стрелале, ќе лееле крв по улици итн. Само незнам дали онни кои тоа го кажуваат ќе излезат во први редови тоа да го прават, што не верувам, туку ќе ги пуштат овците да гинат и бидат тепани, а кои се влезени во филм дека сите се фашисти само они се ослободители, бидејќи овие кои им се закануваат на симпатизерите на ДПМНЕ знаат дека мечот има две оштрици, а многу добро знаат дека Грујо ако го пушти членството има да биде леле мајко.

Хахах добар си, од што да се плашам, на форумов не сме за да се закануваме и да плашиме дека некој некого ќе тепа, а инаку и за тоа знам методи за закани.Инаку јас немам лидер, така да не ми се крие мене никаков лидер бидејќи го немам. А за тоа кој треба да го јаде, јадењето треба да биде обострано, и према Грујо и портокаловата тајфа околу него и оној муртинскион црпнат изрод заедно со искубанана рахитична вештерка која е постојано со него и целата останата тајфа околу нив. За овие ни најмалку не се секирам, туку би се радувал да одговараат, и двете групации, бидејќи делата никогаш не застаруваат.[DOUBLEPOST=1462897671][/DOUBLEPOST]
Јас се помалку верувам дека Груевски ќе дочека избори за да се испере. Ќе оди вмро на евентуални избори али дали со Груевски, не сум баш сигурен.[DOUBLEPOST=1462887668][/DOUBLEPOST]

Не ми е јасно што ти е поентата.

Груевски е со поранешни команданти на учк коалиционен партнер во Влада веќе 10 години. Заедно седат на маса, јадат, пијат, се смеат, си чеатитаат слави и делат тендери и пари. Груевски потпиша одлука армиски дезертер и командант на УЧК да стане Министер за одбрана.

Овој муабет ако го почнеме не оди во прилог на патриотизмот на Грујо.
Да инаку истите тие команданти 2002 го седнаа СДС во скут, баш како млада партија, каде сеуште имаа барут во рацете и сеуште шовинистичките симболи не им беа пресоблечени во одела. Така заедно јадејќи и пиејќи, смеејќи и веселејќи се во 2004 година си ја направија територијалната поделба, така што Бучко спаси жива глава од Струга кога за влакно избега линч и тоа од неговите.;) Навистина ова мултикултурава на СДС со УЧК која свечено со офицерите ја започнаа 2002, ја продолжуваат моментално со војниците и останатите оперативци со помали чинови во УЧК;), здружени со шарените "револуционери" во борбата против режимот на ДПМНЕ.

Последно уредено:
Член од
5 ноември 2015
Мислења
57
Поени од реакции
27
"Никој со сила не ве тера да искачате на улица, ама и патетично е што ги релативизирате овие реакции на луѓето".
---------------------------------------------------------------
Za takvo nesto ne treba sila...trebe da se zabelezi deka ke ima nekakvo fajde za toa. Ne samo da sluzam kako topovsko meso na politikata na KRAVARITE a nakraj koga ke im ja zavrsime rabotata ke ne pustat na novite kucinja koi moraat da slusaat, bidejki uste vo opozicija se preku mera kriminogeni, mozebi na isto nivo so segasnite...Koga covek se resava da izleze ili ne sekogas trebe da se prasa kako vo vicot so zmijata i magareto...Gadno ama vistina.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom