Протести низ Македонија (Генерална дискусија)

Статус
Затворена за нови мислења.

Almeida

поет, мрачна сила, гад
Член од
15 февруари 2015
Мислења
7.563
Поени од реакции
19.993
На спомениците и на македонската историја им се исмеа најмногу тој што ги нарача вакви, лошо изработени од тотално анонимни неуки уметници, со катастрофална уметничка естетика и лошо позиционирање во просторот. Украдената пара на сметка на истите неќу ни да ја коментирам.

kano

Farang
Член од
27 ноември 2014
Мислења
13.626
Поени од реакции
25.003
На спомениците и на македонската историја им се исмеа најмногу тој што ги нарача вакви, лошо изработени од тотално анонимни неуки уметници, со катастрофална уметничка естетика и лошо позиционирање во просторот. Украдената пара на сметка на истите неќу ни да ја коментирам.
Ако е така што не излезе народ да протестира кога се местеа место сега? Ако тебе не ти се допаѓаат тоа не ти дава право да ги уништуваш....

Член од
21 ноември 2012
Мислења
1.174
Поени од реакции
744
Makedonec do koska10 minutes ago
чудно како текстовите од тогаш и сега по 20 години пак нив им стојат, изроди беа и нивните деца изроди...

Almeida

поет, мрачна сила, гад
Член од
15 февруари 2015
Мислења
7.563
Поени од реакции
19.993
Ако е така што не излезе народ да протестира кога се местеа место сега? Ако тебе не ти се допаѓаат тоа не ти дава право да ги уништуваш....
Какво допаѓање бе, што збориш? Спомениците во најголем процент се обично штанцано ѓубре. Нема образован човек што не го препознава тоа. И ако баш сакаш да знаеш, све беа монитрани доцна во ноќта, со полициска интервенција, се сечеа дрва со специјалци, без анкети, конкурси. Ќе треба да ви ги начукаме на партиска сметка на дпмне и 500 години да ги враќате парите за тоа што го усравте Скопје.

Член од
1 ноември 2005
Мислења
2.142
Поени од реакции
1.256
Ti kako da si nekoj struchnjak za umetnost, kritichar demek, ekspert ...

kano

Farang
Член од
27 ноември 2014
Мислења
13.626
Поени од реакции
25.003
Какво допаѓање бе, што збориш? Спомениците во најголем процент се обично штанцано ѓубре. Нема образован човек што не го препознава тоа. И ако баш сакаш да знаеш, све беа монитрани доцна во ноќта, со полициска интервенција, се сечеа дрва со специјалци, без анкети, конкурси. Ќе треба да ви ги начукаме на партиска сметка на дпмне и 500 години да ги враќате парите за тоа што го усравте Скопје.
Ниту се ѓубре ниту пак народот се бунеше дур беа ставани, напротив едвај чекаа да се тргнат оградите окулу Александар. По победата со Грција (баскет) малку фалеше народот да ја урне оградата и да го „отвори“ споменкот неколку дена порано. Сосема нормално е ноќе да се монтира и работи на прометни места, така е во цел свет.

Ако овие на власт немаат посадено дрва во државата незнам кој има.

Член од
28 декември 2015
Мислења
4.059
Поени од реакции
6.540
Ниту се ѓубре ниту пак народот се бунеше дур беа ставани, напротив едвај чекаа да се тргнат оградите окулу Александар. По победата со Грција (баскет) малку фалеше народот да ја урне оградата и да го „отвори“ споменкот неколку дена порано. Сосема нормално е ноќе да се монтира и работи на прометни места, така е во цел свет.

Ако овие на власт немаат посадено дрва во државата незнам кој има.
Што тоа не е ѓубре, објектите од Скопје 2014? хахах оној шкорпион ги споредуваше со Биг Бен во Лондон ама добро тој нешто бладаше и за македонска вселенска програма хахаха ајде ти се молам надмини го него, осеќам дека можеш, опиши ја естетската вредност на стиропорот.

Друго, самото тоа што во иста реченица стои поимот барок и стиропор треба да ти каже нешто а ако не ти кажува ништо, тоа е извини на израз дека си отепан сељак. Не може бе човек шо има грам градско во себе да се восхитува на кнауф и стиропор криво лево изнаместени насекаде, ама тоа не се објаснува или си граѓанин и ти е мака за ваква ситуација во твојот град или си сељачиште, опинок на кој му е убаво, шаренко ова со споменициве, објект на заебанција на светско ниво, побарај по нет статии.

пази, не е ова навреда, навистина немам ништо против никого ама некои работи не одат, не се пие коњак во кригла, не се носи бела чарапа на црна кондура и не се сака барок направен од кнауф и стиропор, жал ми е.

Член од
28 август 2013
Мислења
4.464
Поени од реакции
13.627
Што тоа не е ѓубре, објектите од Скопје 2014? хахах оној шкорпион ги споредуваше со Биг Бен во Лондон ама добро тој нешто бладаше и за македонска вселенска програма хахаха ајде ти се молам надмини го него, осеќам дека можеш, опиши ја естетската вредност на стиропорот.

Друго, самото тоа што во иста реченица стои поимот барок и стиропор треба да ти каже нешто а ако не ти кажува ништо, тоа е извини на израз дека си отепан сељак. Не може бе човек шо има грам градско во себе да се восхитува на кнауф и стиропор криво лево изнаместени насекаде, ама тоа не се објаснува или си граѓанин и ти е мака за ваква ситуација во твојот град или си сељачиште, опинок на кој му е убаво, шаренко ова со споменициве, објект на заебанција на светско ниво, побарај по нет статии.

пази, не е ова навреда, навистина немам ништо против никого ама некои работи не одат, не се пие коњак во кригла, не се носи бела чарапа на црна кондура и не се сака барок направен од кнауф и стиропор, жал ми е.
За фасадите разбирам, и спомениците од стиропор се правени?

И на крај краишта, да уништуваме се што е државно и што не ни се допаѓа?

Член од
28 декември 2015
Мислења
4.059
Поени од реакции
6.540
За фасадите разбирам, и спомениците од стиропор се правени?

И на крај краишта, да уништуваме се што е државно и што не ни се допаѓа?
Се стори со тоа, се заеба работа, не знам кој пат да се фати и што би било во иднина, голем дел од нив ќе се распаднат сами со тек на време пошто се ептен квалитетни ама во никој случај не треба да се величаат и да се ронат солзи за градежни изрази на тежок сељачизам.

Член од
28 август 2013
Мислења
4.464
Поени од реакции
13.627
Се стори со тоа, се заеба работа, не знам кој пат да се фати и што би било во иднина, голем дел од нив ќе се распаднат сами со тек на време пошто се ептен квалитетни ама во никој случај не треба да се величаат и да се ронат солзи за градежни изрази на тежок сељачизам.
Мене за фасадите ич не ми е гајле, но гајле ми е кога ќе го видам на пример споменикот на АСНОМ (ако сака и од картон нека е) дека е вандализиран од луѓе што се нарекуваат македонци...

S

silmarillion

Гостин
1. Ако е така, никој не излезе да протестира против ФИРОМ, дали по твојата аналогија им се допаѓа на граѓаните тоа име?
2. Ај што не ми се допаѓа, ама па и со мои пари не направено. Е тука имаме конфликт веќе.
3. Викаш во друг пост дека во време на СДС си се отселил, ќе бидеш така добар да споделиш колку барокни згради и споменици се кренати во државата кај што си се отселил во последните 30 години?

kano

Farang
Член од
27 ноември 2014
Мислења
13.626
Поени од реакции
25.003

Нема што да ти опишувам, направено е иди и види. Мене воопшто не ми смета, мислам дека е малку пренатрупано али во секој случај повеќе ми се свиѓа вака него порано.

За материјалите кој ги користеле, колку пари толку музика. Ако издржуваат воопшто не ми прави разлика што материјали се.

Заебанциите на „светско ниво“ углавно ни се режирани благодарение на гласноговорниците на опозицијата и нивни новинари и медиуми. Ни најмалку не ме тангираат нивните критики, експерти ко Мирослав Грчев и компанија го сјебаа Скопје па сега они ќе критикуваат.

Отепан сељак е некој што си го уништува градот и жали по празен плоштад кој имаше елка за нова година и тезги на улица Македонија... Вака да не требаше? Плоштадот во Новосибирск...

[DOUBLEPOST=1462734806][/DOUBLEPOST]
Не да се ѓубре, туку се комплетен кич и невкус. Естетска апокалипса.
Тоа си е твое мислење. Вмро не го криеше проектот, имаше цел куп презентации пред да се гради а народот ги гласаше, така да реално повеќето не мислат ко тебе.

Последно уредено:
Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom