Дискусија за Атеистите, Исламот, Христијанството и останати убедувања

• Креатор на темата Креатор на темата kooperativa
  • Време на започнување Време на започнување

Не ме прашувај мене која е вистината. И да ти ја соопштам, бесцелно е, ти си дете на стариот еон...

„Does the Eagle know what is in the pit?
Or wilt thou go ask the Mole:
Can Wisdom be put in a silver rod?
Or Love in a golden bowl?“
--- William Blake

Се надевам дека нема да биде до крајот твојата вистина во стилот: Исус е спасението и патот, викајќи кон народот: сите сте грешни, покајте се, сатанисти ненормални! Бидејќи така оди тоа, нели... вистината на православието.

Предолго православната религија велеше „вистина, вистина“ наоколу. Мислам дека му дојде преку глава на човекот од таа „вистина“ па почна да бара други вистини, повистинити по се изгледа. Бидејќи зборувајќи за Исус, заборавивте на човекот од внатре, а секако и човекот кон надвор.

Не може да се прибере „стадото“ сега и проблеми прави православието македонско: пишува глупости за другите учења.

Последно уредено:
Ова е фраза од таткото на мас-медиумската мас-манипулација: е најде на кого да се повикаш...:pos:
Тоа е твоја животна парола. Единствено што го знаеш. Ти си слуга на лагата и заблудата, и единствена надеж ти е таа иста лага да ја повторуваш до бесвест се додека некој не почне да ја гледа како вистина. Тоа е сржта на целата ваша религија! Затоа низ историјата се служевте со цензури, замолчувања и заплашувања! Вистината нема потреба од цензури, таа е самоочигледна и самодоволна!

Последно уредено:
хахах да да или како беше она “еден + еден + еден = ебен“

„Какви ти се мислите, таков ти е и животот„, вели старецот Тадеј.[DOUBLEPOST=1462567370][/DOUBLEPOST]
Вистината нема потреба од цензури, таа е самоочигледна и самодоволна!

А вистината е?...[DOUBLEPOST=1462567464][/DOUBLEPOST]
Не ме прашувај мене која е вистината. И да ти ја соопштам, бесцелно е, ти си дете на стариот еон...

Хапта, дај ме не ме растажувај: не биди стипса па дај сподели ја вистината со мене грешниот...:place:

„Какви ти се мислите, таков ти е и животот„, вели старецот Тадеј.
“Јави се понекад ме назови, да ме волиш сто пут ми понови, јави се, ма дај ме изненади, ти знаш како се то ради“
Емилија Кокиќ
13103367_1584810725143902_2742140990192717420_n.jpg

Сега почна и да лажеш а? Зошто тогаш го игнорираш мојот предлог?! Еве, јавно те повикувам да одиме и да докажеш еднаш засекогаш! Ако си во право, трошоците за патувањето се на мене! Што имаш да изгубиш? Прифати го предлогов, и докажи дека грешам! Одбиј го, и докажи дека си кукавица, лажов и измамник!
Лееееееј кој нашол да збори, малото робче без свој ум, кој си позајмува од овој-оној поради недостаток на лично мнение!
Џабе провоцираш, одамна им е јасно на сите кој е тука роб и кој делува не според својот ум, туку според расипан телефон, што трае со илјадници години.
Ти понудив неколку предизвици да видиме што знаеш, сите ги одби кукавички, и сега дволично мене ме нарекуваш роб што делува без сопствен ум...:tapp:

Последно уредено:
Oвде се збореше за Благодатниот Оган или во друга тема?

Oвде се збореше за Благодатниот Оган или во друга тема?
тој оган шо ги спали православните цркви и манастири низ целиот свет на денот кога го славеа воскресението божје?

тој оган шо ги спали православните цркви и манастири низ целиот свет на денот кога го славеа воскресението божје?

Не си информисан, а кога те информисат, се прајш „...на Let3...„, и не читаш шо ти се велиТ...

Не си информисан, а кога те информисат, се прајш „...на Let3...„, и не читаш шо ти се велиТ...
А како се вика тој оган кој ги пеплоса манастирите и црквите православни низ цела земјина топка на ден велигден?

А како се вика тој оган кој ги пеплоса манастирите и црквите православни низ цела земјина топка на ден велигден?

Се вика така како што веќе ти е кажано неколку пати, ама се чини дека твоето мнение е појако од реалноста...:icon_lol:

Сега почна и да лажеш а? Зошто тогаш го игнорираш мојот предлог?! Еве, јавно те повикувам да одиме и да докажеш еднаш засекогаш! ...
Робу и иницијанту, јас немам што да докажувам никому. Кој се интересира нека си оди. Да не се плашиш случајно, па страв ти е да отидеш? Може се плашиш од фактот што можда е вистина тоа што го збориме па ќе паднеш у заблуда? Ете гледаш, ние Православните немаме такви сомнежи, ко воли нек изволи. Плашливците нека се затворат дома!

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom