- Член од
- 25 март 2014
- Мислења
- 717
- Поени од реакции
- 733
913*[DOUBLEPOST=1462536701][/DOUBLEPOST]Imam drugar koj e od 2013 i on ima isto kako tebe finalen pregled ceka veke meseci nesto.
Koi broj si od 2013 drugar mi e 88××?
913* статусот веќе месец дена ми е сменат,очекувам да има промени за брзо....[DOUBLEPOST=1462536821][/DOUBLEPOST]Imam drugar koj e od 2013 i on ima isto kako tebe finalen pregled ceka veke meseci nesto.
Koi broj si od 2013 drugar mi e 88××?
913*Koj broj si
Ponedelnik e 9 ti maj,den na evropa. Proveri dali ke rabotat.ај пак да пробам
Дали ќе оди некој за Софија во понеделник рано и има едно место кај него?
благодариме!
Јас колку што можев да го запознам,ми изгледаше на доста емотивен тип.Мегутоа последната негова постапка е многу детинеста!?@Walkman ако е фер човек, треба да напише дали му одобриле државјанство, јас не сум со потврда од бг клуб, но има луѓе кои чекаа од форумов некој член ете како Walkman да им даде надеж дека ќе добијат на крај, затоа не би било фер членот да не не извести при самиот крај од процедурата.
Potvrdite od MBP bitola nikogas nemale statistika kako potvrdite od bkkstrumica taka e i kaj mene tie si imale arhivi i ce si proverele po izvod ili umrenica sto vo prilog gi dostavuvas za potekloto, taka mene mi kazaleВчера ми се случи нешто интересно. имено, зборував со посредникот и го прашав дали мојата потврда извадена од здружението Македонско Бугарско Пријателство (ВО СОФИЈА) е од „новите“ потврди СО СТАТИСТИКА, и неговиот одговор беше, Не, Не е од тие НЕ СЕ СЕКИРАЈ, нашиве потврди (од мак бг пријателство) се признаени во министерството.
Некој да даде толкување на изјавата погоре? Дали претходно се издавале потврди со статистика (наведено колку лица од местото на твојте предци биле бугари и сл.) а сега веќе таква работа Не се наведува на Потврдата и/или Произходот или ?
Potvrdite od MBP bitola nikogas nemale statistika kako potvrdite od bkkstrumica taka e i kaj mene tie si imale arhivi i ce si proverele po izvod ili umrenica sto vo prilog gi dostavuvas za potekloto, taka mene mi kazaleВчера ми се случи нешто интересно. имено, зборував со посредникот и го прашав дали мојата потврда извадена од здружението Македонско Бугарско Пријателство (ВО СОФИЈА) е од „новите“ потврди СО СТАТИСТИКА, и неговиот одговор беше, Не, Не е од тие НЕ СЕ СЕКИРАЈ, нашиве потврди (од мак бг пријателство) се признаени во министерството.
Некој да даде толкување на изјавата погоре? Дали претходно се издавале потврди со статистика (наведено колку лица од местото на твојте предци биле бугари и сл.) а сега веќе таква работа Не се наведува на Потврдата и/или Произходот или ?
moj skolski so mkd pasos.specijalizirase na drzavna tuka, zema bg pasos. sea raboti vo germanija. bez da dopolaga drugi ispiti ili bilosto. raboti po specijalnost,ne kako opst doktor
ама овие пд мк-бг пријателство не ни бараат до 1920 година колку што знам...ај веќе нема помине агонијава со потврдиве аман веќе.[DOUBLEPOST=1462550426][/DOUBLEPOST]Ова со статистикиве е малку нелогично..Имено нашите организации БККС и МК-БГ пријателство викаат дека е доволно да имаш предок роден во македонија до 1920 година без разлика дали во тој град или село имало 20,30 или 100% блгари.Ама кога ги разгледуваат статистиките в министерството не е баш така бараат минимум пример 60 % да биле блгари под егзархијата за да добиеш пасош. Е сега ако во градовите низ Македонија имало и други националности,на сметајќи ги турците или албанците кои се тие? Срби,Грци.Тука е парадоксот денешен,Блгарија не признава македонска нација и вика во Македонија се всички блгари,ОК ама тие што биле под српско или грчко и се затекнале на одредено место нели се блгари? Не се они криви што биле во град или село под српска црква и сега што се тие?Ако Блгарија признава за свои чеда само оние во македонија кои биле крстени во егзархијата или живееле пример во Тетовски или ДЕбарски села со мнозинско муслиманско население и се крстени во српска или грчка црква тогаш признава дека на територијата на МК живее и друго православно население.КОЕ? СРПСКО,ГРЧКО ИЛИ МАКЕДОНСКО
точно, медицинскиве и инженерските струки во Германија можат многу лесно да најдат работа и со македонски пасош. посебни услови има за нивDokolku bil deficitaren toj kadar I bez bg.pasos ke mu odobrile raboten status posebno za specijalisti po medicinski nauki imaat liberalizacija germancite.
Фала за одговорот. Јас налетав на една слика овде на форумов, некој член ја постирал потврдата од БКК Струмуца, и таму си има статистика. А јас кога бев за поднесување на произход во Софија, бидејќи бев во брканица не ни успеав да ѕирнам како изгледа мојата потврда, зашто посредникот се ми среди и ми даде во папка еден куп документи. Но, нели дознав дека потврдата ми е без статистика па ме фати малце паника дали е тоа лоша работа, но, со оглед на тоа деа се едно од најразгранетите, ако не и најразгранетото друштво на територииве на мк и бг, се надевам дека е океј што нема статистика во него. И да, и јас знам така дека не е потребно да се поврзеш со документи до некој твој предок кој е роден пред 1920. Еве јас на пр сум поврзан со документи само до мојте баба и дедо кои се сеуште живи и се родени во 40/50тите.Potvrdite od MBP bitola nikogas nemale statistika kako potvrdite od bkkstrumica taka e i kaj mene tie si imale arhivi i ce si proverele po izvod ili umrenica sto vo prilog gi dostavuvas za potekloto, taka mene mi kazale
Kaj mene seuste stoi toj status,ako ima promeni ke te izvestam,pred 7 meseci dostaviv dokumenti za srodstvo od vujko i sega cekam....Dali ima kaj nekogo promeni od famoznata 2013 posle broevite 9000 nagore ? edinstveno sto mozeme da zaklucime spored @makfalanga1 e deka se stasani do 913*......