Акции на СЈО (Генерална дискусија)

Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
3 март 2013
Мислења
2.678
Поени од реакции
1.357
Лидериште со 4% поддршка. Разбирливо зошто бега од избори.
За процентот ако беше 4% немаше Грујо да прави дополнителни пречки со законот за аболиција за да не се оддржат фер и демократски избори. И сам знаеше дека со ова одлука уште толку ја загорчува работата за да нема избори.

-Грујо бега од демократски и фер организирани избори соочисе со тоа. И се ке направи за тие да не оддржат затоа што го знае епилогот после тие избори. Ама еден ден ќе мора да се оддржат за твоја жал.
- Најголемата грешка Дпмне ја направи шо не ги обезбеди на почеток сите услови од пржино, и шо ја оддолговечуваше работата.
1) Медиумите независни
2) Допрегледување на ЦЕЛ избирачки список
ова се главните кочници, а сега е и + 3) Аболицијата

Ако толку многу беше сигурен во победа ке ги првите две уште од СТАРТ и немаше да остави место за искажување на незадоволство, кога ја имаше најголемата поддршка, и ке дојдевме сите заедно до денот за избори.
-Наместо да ги намалува точките за незадоволство кај граѓините, тие ги зголемуваат.

- Времето не работи за дпмне по никој основ, се шо повеќе се одолговлечуваат тие работи од погоре, дпмне тоне од ден на ден. Сите аргументи излегуваат на виделина со голема брзина, нема повеќе бегање од ништо се се поклопува,се поклопуваат сите коцки . Свесни се каква грешка направија, и сега не му остана ништо друго освен да го кренат степенот на омраза меѓу лугето. Ама и тоа не пали повеќе за ЖАЛ.

Последно уредено:

bitushanec

Борец за човекови права
Член од
17 јануари 2006
Мислења
3.741
Поени од реакции
814
За процентот ако беше 4% немаше Грујо да прави дополнителни пречки со законот за аболиција за да не се оддржат фер и демократски избори. И сам знаеше дека со ова одлука уште толку ја загорчува работата за да нема избори.

-Грујо бега од демократски и фер организирани избори соочисе со тоа. И се ке направи за тие да не оддржат затоа што го знае епилогот после тие избори. Ама еден ден ќе мора да се оддржат за твоја жал.
- Најголемата грешка Дпмне ја направи шо не ги обезбеди на почеток сите услови од пржино, и шо ја оддолговечуваше работата.
1) Медиумите независни
2) Допрегледување на ЦЕЛ избирачки список
ова се главните кочници, а сега е и + 3) Аболицијата

Ако толку многу беше сигурен во победа ке ги првите две уште од СТАРТ и немаше да остави место за искажување на незадоволство, кога ја имаше најголемата поддршка, и ке дојдевме сите заедно до денот за избори.
- Времето не работи за дпмне по никој основ, се шо повеќе се одолговлечуваат тие работи од погоре, дпмне тоне од ден на ден. Сите аргументи излегуваат на виделина со голема брзина, нема повеќе бегање од ништо се се поклопува,се поклопуваат сите коцки . Свесни се каква грешка направија, и сега не му остана ништо друго освен да го кренат степенот на омраза меѓу лугето. Ама и тоа не пали повеќе за ЖАЛ.
Аболицијата нема врска со фер избори. Тоа е само наивен изговор да се избега од избори. Како одминува времето, рејтингот на опозицијата тоне. Со време, народот забележува кој работи против народните интереси.

Последно уредено:

Fringe

Скитник низ паралелни светови
Член од
24 септември 2011
Мислења
7.898
Поени од реакции
3.006
Точно! „Планот“ е да се оди до крај, бидејќи ова е борба за живот. До толку се загазени во гомненици сите во врвот на дрпмне што сега се работи за спасување на кожата. Бранко(кој уште од уста не го вадат) и Љубчо се мали деца за овие багабонти! Овие се толкава багра и расипници што и мајките би си ги продале само да останат на власт.
Заминувањето на баграва е неминовност и никогаш повеќе да не се повтори! Мене ми е жал за овците кои ги манипулираат, али тоа е тоа што ќе им се акни од глава. За десет години наПравија толку срања што назад ни е зимата, допрва че го плаќаме лудилото на баграва.
Koe лудило ќе допрва ќе го плаќаме?

Fringe

Член од
24 септември 2011
Мислења
7.898
Поени од реакции
3.006
Наместо Дпмне да се пеиближува до датумот за фер и регуларни избори, тие стават дополнителни пречки за тие да не се оддржат, и бегаат од такви избори. Се плашат дека народот ке му пресуди, и свесни дека рејтингот му опаѓа со брзина на светлина.

Свесни се дека го јадоја к..., и сега стават дополнителни рампи за да нема фер и регуларни избори. Не сакаат да заврши кризата,затоа што го знаат епилогот после тоа.

Наместо да се приближиме сите до датумот за избори тие СВЕСНо стават дополнителни пречки за тоа да не се случи, во случајов со законот за АБОЛИЦИЈА НА КРИМИНАЛЦИ.

Зошто се плаши вмро дпмне да излези на фер и демократски ИЗБОРИ? од кој се плаши, зошто бега од избори? зошто дпмне ја продлабочува кризата?

Биди паметен, немој да бидеш испран како симпатизер на дпмне.:)
ДПМНЕ не се плаши да излезе на избори.
Се гледа по рејтингот кој постојано паѓа откако почна да ги објавува монтираните снимки
Моментално ДПА има поголем рејтинг од партијата црпнатиот.
А гледам дека и овие човек партија се повеќе забегуваат и баараат експертска влада.
Само незнам на која основа ја бараат.
А и немало услови за избори.
Кога во еден авганистан,сирија..........,има услови за избори и се одржуваат а да тврдиш дека во Македонија нема услови треба да си без мозок

Член од
3 март 2013
Мислења
2.678
Поени од реакции
1.357
Кога во еден авганистан,сирија..........,има услови за избори и се одржуваат а да тврдиш дека во Македонија нема услови треба да си без мозок
Кога дојде до степен Македонија да ја споредуваш со Сирија и Авганистан, господ нека ти е напомош. Толку

Fringe

Член од
24 септември 2011
Мислења
7.898
Поени од реакции
3.006
Кога дојде до степен Македонија да ја споредуваш со Сирија и Авганистан, господ нека ти е напомош. Толку
Е па нели нема услови за избори.
Господ нека име е на помош на тие што заговараат дека нема услови за избори.

Член од
3 март 2013
Мислења
2.678
Поени од реакции
1.357
Е па нели нема услови за избори.
Господ нека име е на помош на тие што заговараат дека нема услови за избори.
Не ни планирав да влегувам во дискусија со тебе. Имам да завршам нешто на лаптоп, во меѓувреме дури чекам реков да те искористам за времето да ми помине имаш среќа. И онака никој не се спушта на твое ниво да влегува во сериозна дебата со тебе . За сите се зафакаш, никој од к.р не те мава.[DOUBLEPOST=1462290599][/DOUBLEPOST]

Член од
9 јуни 2008
Мислења
1.380
Поени од реакции
804
Не ни планирав да влегувам во дискусија со тебе. Имам да завршам нешто на лаптоп, во меѓувреме дури чекам реков да те искористам за времето да ми помине имаш среќа. И онака никој не се спушта на твое ниво да влегува во сериозна дебата со тебе . За сите се зафакаш, никој од к.р не те мава.
Така е мафоо, цврст карактер, отсечно !!

Нема правда, нема мир :pos::pos:

Револуција водиш од дома на лап топ, тоооо мафоо :D

Член од
3 март 2013
Мислења
2.678
Поени од реакции
1.357
Така е мафоо, цврст карактер, отсечно !!

Нема правда, нема мир :pos::pos:

Револуција водиш од дома на лап топ, тоооо мафоо :D
Од секаде друже , секоја помош е добредојдена :D

J

joe.b

Гостин
Се извинувам за неМакедонскиот. Тоа од странските служби и канвас, плус дете сум на комунизмот и растев со паролата „Док је Тита, биче и вискија!“ :), парола која ја зеде и препеа хер Протогер и убо си ја терате гледам. Наздравје.
Инаку, вистина е дека Пастиро нема сметки во ЕУ, ќе да има во задграничните комитети на дрпмне во Белизе, Сао Томе и непринципе итн.

Ич не ти ја разбрав паролава, ``ДОДЕКА Е ТИТО, КАМШИЦИ И ВИСКИ`` Прв пат слушам. Сигурно би се сложиле многу со мене

Бић(ќ)е друже ``дете на комунизмот``, биће, а не биче, бич во тој јазик што пробуваш ти ко бајаги да го збориш и со сила да се правиш нешто што не си и за што немаш благе везе, значи камшик, а биће или биќе (напишано на македонската варијанта на кирилицата) е зборот што тебе ти е потребен и значи, ``ќе биде`` , Ќ не Ч :)
Ако веќе сакаш со сила да се правиш скоевец, тогаш барем научи го како треба јазикот. Иначе нема да те примат у КПЈ ако не го знаеш јазикот на сите наши народи и народности.

Само кажем, чисто да знаш. ;) no offense.
Смрт фашизму, слобода народу.
:angel:

M

macgowan

Гостин
Koe лудило ќе допрва ќе го плаќаме?
На Иван Грозни не вервам, туку ова античкото, од последнава декада, на дрпмне.
Ич не ти ја разбрав паролава, ``ДОДЕКА Е ТИТО, КАМШИЦИ И ВИСКИ`` Прв пат слушам. Сигурно би се сложиле многу со мене

Бић(ќ)е друже ``дете на комунизмот``, биће, а не биче, бич во тој јазик што пробуваш ти ко бајаги да го збориш и со сила да се правиш нешто што не си и за што немаш благе везе, значи камшик, а биће или биќе (напишано на македонската варијанта на кирилицата) е зборот што тебе ти е потребен и значи, ``ќе биде`` , Ќ не Ч :)
Ако веќе сакаш со сила да се правиш скоевец, тогаш барем научи го како треба јазикот. Иначе нема да те примат у КПЈ ако не го знаеш јазикот на сите наши народи и народности.

Само кажем, чисто да знаш. ;) no offense.
Смрт фашизму, слобода народу.
:angel:
За шизик ко тебе...све је опроштено! Олвојс стеј кул лајк а свиминг пул.
За тебе камшикот внуче, за мене вискито.
Живеѝ!

Vanlok

deus ex machina
Член од
30 мај 2009
Мислења
26.230
Поени од реакции
34.815
1) Медиумите независни
Мафо шефе, јас сум 100% за ова!

Ај кажи како да дојдеме до независни медиуми. Јас имам некои идеи, ама ајде да не се наметнувам - кажи прво ти како го замислуваш ова. (евентуално консултирај се прво во штаб)

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.896
Поени од реакции
31.278
Мафо шефе, јас сум 100% за ова!

Ај кажи како да дојдеме до независни медиуми. Јас имам некои идеи, ама ајде да не се наметнувам - кажи прво ти како го замислуваш ова. (евентуално консултирај се прво во штаб)
да се затворат сите независни медиуми а нивни уредници, газди и новинари да се осудат

Член од
15 ноември 2014
Мислења
331
Поени од реакции
319
да се затворат сите независни медиуми а нивни уредници, газди и новинари да се осудат
Koga sme kaj mediumite, kartata dovolno zboruva kaj sme Weltkarte_der_Pressefreiheit_2016.jpg Bez nekoja analiza, po bojata se gleda, so RUS i TR, si pravime drushtvo vo Evropa. Od ubo poubo !

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom