Протести низ Македонија (Генерална дискусија)

Статус
Затворена за нови мислења.

Шкорпион

Corvus oculum corvi non eruit?
Член од
16 октомври 2009
Мислења
7.349
Поени од реакции
7.606
Инаку, батали рајата, ме интересира дали ти веруваш у глупостите што ги тресе хермафродитот и на неа сличните?
Mhm. I do.

Шкорпи бе, ти стигна да го браниш Миленко? Ова мора да е некоја нова дефиниција за иронија. :D
Го бранам него колку што ти го браниш Заев. Ферски, не?

Педер вмровец.
Педер што сака да ги истреби педерите.
И вас сосе нив. Вие сте побитни.

Не ме сфаќај погрешно пеер, терај, твој живот и твој избор е што ќе правиш, за што ќе се залагаш и на кого ќе си го шитнеш гзот али ја и ти више не се познаваме.

Прашав што е работата со оценките на странците ако луѓето овде сметаат тие ликови дека се небитни? Затоа што странската гледна точка се дига на пиедестал. Отидовте и ти и баграта во крајности "шо сакал да каже авторот". Барем тебе ти одело со интепретации до сега. Ај другиве селска лига за споредба.

Али океј. Не е сфатено ништо погрешно. Договорено. Не се познаваме.[DOUBLEPOST=1462111970][/DOUBLEPOST]
Ја одма би се отселил од државата која ја тероризира мојата татковина. Уште ако размислам поубаво моите даноци (пола од бруто плата) го финансираат тој терор ќе се самоизбришам од форумот Кајгана од пусти срам.
What's stopping you?

Последно уредено:
D

Daedalus

Гостин
Прашав што е работата со оценките на странците ако луѓето овде сметаат тие ликови дека се небитни? Затоа што странската гледна точка се дига на пиедестал. Отидовте и ти и баграта во крајности "шо сакал да каже авторот". Барем тебе ти одело со интепретации до сега. Ај другиве селска лига за споредба.

Али океј. Не е сфатено ништо погрешно. Договорено. Не се познаваме.
Не зборам за никакви интерпретации или неинтерпретации на ова сеа што си го кажал. Те видов на тие вмровските контрапротести пред недела-две на партизанска, идеше со орките што урлаа В М Р О - Д П М Н Е. И онака ми се згади. Ради тоа.

Шкорпион

Corvus oculum corvi non eruit?
Член од
16 октомври 2009
Мислења
7.349
Поени од реакции
7.606
Не зборам за никакви интерпретации или неинтерпретации на ова сеа што си го кажал. Те видов на тие вмровските контрапротести пред недела-две на партизанска, идеше со орките што урлаа В М Р О - Д П М Н Е. И онака ми се згади. Ради тоа.
Ти да не беше меѓу оние што урлаа "Лопови!" на другана страна? И да не се врати нешто од ручекот? Kewl у секој случај (y). Мислев дека никој не видел. Се местев за дроновите неколку пати ама ништо. Вака барем има "неутрални" сведоци.

Член од
19 март 2011
Мислења
18.984
Поени од реакции
40.199
Ти да не беше меѓу оние што урлаа "Лопови!" на другана страна? И да не се врати нешто од ручекот? Kewl у секој случај (y). Мислев дека никој не видел. Се местев за дроновите неколку пати ама ништо. Вака барем има "неутрални" сведоци.
Сериозно одеше на контрапротестите? :vozbud:

Член од
24 март 2010
Мислења
15.312
Поени од реакции
26.228
може се идентификуваат со шпански борци од времето на граѓанската војна во шпанија. Сепак мислам дека во Чешка јадат ќотек редовно од десничарите па решиле тука да се испукаат.
Во Чешка десничари, овде го изедоа од петтата колона во нивните редови. :( Исто како шпански борци, само малце похумано.

Vanlok

deus ex machina
Член од
30 мај 2009
Мислења
26.221
Поени од реакции
34.813
Можеби е инициатива на граѓани кои се моќни и секако добија подршка од странците?
Ќе се види на избори, кои граѓани се мнозинство (читај моќни).
Но ако ти мислеше на „моќни“ поединци, кои за надокнада моќно им го цицаат на странците, тогаш секако си во право. Ти барем би требало да го знаеш тоа многу добро.

Член од
12 март 2009
Мислења
20.423
Поени од реакции
16.635
2 125 илјади се само во градот Париз.А со сите предградија, агломерацијата Париз има преку 11-12 милиона.[DOUBLEPOST=1462096110][/DOUBLEPOST]

2 125 илјади се само во градот Париз.А со сите предградија, агломерацијата Париз има преку 11-12 милиона.
не се споредува градот со периферија голема како пола Македонија... па и кај нас од цела Македонија се збира 120000...

Член од
7 ноември 2011
Мислења
3.406
Поени од реакции
4.274
Интересно е колку е ефтино да се купи човек во Македонија. Дај му 250 евра и седни го зад некој шалтер. Нема да гледа никогаш подалеку, нема да посака ништо повеке и ке биде спремен и мајка си да му ја намести на лидерот само да докаже лојалност. Ке замижи и пред најголемите грабежи, ке замижи и пред најсурови и најнехумани настани... уште повеке, тој дури и верува, убеден е во исправноста на лидерот. За него 250 евра се фантазија, свршува на нив, со нив се чувствува најбогат на свет. Незнае дека има и поубави работи на светот од 10 ќебапчиња, дека има и други книги освен тоалет, дека има и други музичари освен орце стевковски..... Бедно и безнадежно.... посебно ме иритира безнадежноста, неможеш да ги поправиш, така им било пишано, судбина, бог им дал толку ум. Понекогаш и ми е жал за таквите лебарки....

Член од
12 декември 2010
Мислења
4.346
Поени од реакции
3.754
Чек, чек, чек. На контрапротести ли се бара трета опција? :D Ах, бе. Намачен си ти у животот скроз. Кај цел живот фрки ради лгтб, кај од дома вмровци не те сфаќаат, не знаев дека и те спрегнале да ја браниш државата.

Vanlok

deus ex machina
Член од
30 мај 2009
Мислења
26.221
Поени од реакции
34.813
Па нели тие ЌЕ ги контролираат работите ако дојде СДСМ на власт. Тие преку СДСМ се пикаат во нашите внатрешни работи. Или и сега не контролираат?
Аха, за другар прашуваш. Нема проблем... Ајде вака:

ДПМНЕ доби најмногу гласови па формираа влада и практично ја имаат власта, но сТранците им бараат да се сложат со некои работи кои ќе им го намалат рејтингот кај гласачите. На пример, да не флертуваат со Истокот, да не градат гасовод за рускиот гас, да го сменат името, да ја федерализираат државата, такви работи. Нормално, одбиени се - не затоа што ДПМНЕ се родољуби, туку заради спомнатото губење на рејтингот кај гласачите.

Затоа на непослушните им се организира обоена револуција, според урнек објаснет на линков, а кој ги има СИТЕ моменти како и актуелната шарена обоена револуција во Македонија:
http://www.globalresearch.ca/colored-revolutions-a-new-form-of-regime-change-made-in-the-usa/27061

Со ескалација на случувањата сТранците добиваат можност да ја ескалираат медиумската кампања против непослушните политичари, дури евентуално и да ги инволвираат меѓународните институции - ако тие на власт се толку глупи да реагираат со сила против петтоколонашите и (бес)корисните идиоти. Што очигледно не се, затоа што до сега не видов никаква насилна супресија на протестантите - дури и најголемите насилници не беа „физички третирани на лице место“ од полицијата.

Значи сТранците не добиваат ескалација но добиваат... leverage (би бил благодарен ако ми помогне некој со зборов, кој би бил македонски пандан), leverage за да прават притисок за, ете за „седнување на маса“, создавање на паралелни (не)државни институции, итн. На тоа ДПМНЕ се согласуваат заради тоа што се свесни дека имаат јасно мнозинство од гласачкото тело.

Од друга страна, СДСМ немаат мнозинство од гласачкото тело. Единствен начин на кој тие сега можат да дојдат на власт е преку директна интервенција на сТранците, преку шарена обоена револуција. Но тоа си има цена, дел од која можеме да видиме по јавните настапи на нивниот лидер Заев, накратко - сето она што ДПМНЕ го одбиваат заради, нели, заради тоа што не сакаат да им се намали рејтингот кој гласачите кои ги гласаат и ги носат на власт. Ајде уште еднаш за што се работи: да не флертуваат со Истокот, да не градат гасовод за рускиот гас, да го сменат името, да ја федерализираат државата, итн - да дозволат многу поголема контрола на сТранците врз државава.

Така да, тоа би било тоа, накратко. Знам дека повторно ќе се обидеш да тролаш со нешто друго, но можеби на некој друг му помогнав да ги разбере работите малку појасно. (y)

Член од
22 декември 2011
Мислења
353
Поени од реакции
210
абе, да не има некој линк да прати за ова "обоена револуција", не ми е јасно што е. фала

Член од
8 мај 2013
Мислења
11.874
Поени од реакции
36.919
абе, да не има некој линк да прати за ова "обоена револуција", не ми е јасно што е. фала
Јутјуб клипче може?

Моментално има странци од цела Европа собрано во Скопје и коваат завера како насилно да го урнат пастирот св. Никола Груевски first of his name.
Нели гледаш протеруваат странци од Скопје, откриваат завери, планови што се коваат од Империјата, канваси, чадори, сороси и други империјалистички здруженија за да го бутнат последниот браник на чесноста и моралноста во Европа.
Ќе ја одбрани Никола чесноста на оваа држава и овој кроток и сплотен народ и уште сто години ќе биде пастир на ова стадо офци.
Може Чаушеску го урнаа лесно ама ние не се даваме!

Член од
9 јуни 2008
Мислења
1.380
Поени од реакции
804

If Americans keep their dirty and bloody hands away from Europe or everywhere else, there will be no wars. I mean, who the f*ck gave you right to interfere everywhere in the world? Did someone asked you? Who the f*ck are you to tell everyone in the world what is the "proper" way of living? Your way? How about YOU Americans firstly solve your inside problems, the health care, the economy, etc then come and tell us, the non-american people, how to live? Look at your streets, at your rural places, homeless people and poverty everywhere. Stop lying people that the life in USA is good, we all have internet, we are all educated and sometimes we know more about your country than your actual citizens. Funny huh? And last, who the f*ck gave you right to attack countries and saying to your citizens that you are defending your country? HOW? By attacking another country? Are you f*cking serious? You are not the force that moves the world around anymore, deal with that, there are countries way better and powerful than you are. People are not stupid (or maybe yours are, i don't know) to believe what you say that you come in peace and to protect peace. Everywhere you go "peacefully" there is a war starting, like Ukraine, Serbia, Macedonia (yes you tried that back in 2001, cuz we caught american soldiers among albanian terrorists), Syria, Afghanistan, etc. And then you wonder why the whole world hates you, why the whole world is against you? Well, here is why!

овој дел е само за мафо и уфо :P
EDIT: Oh, and about the primeminister Gruevski and this government? Well, they will not fall, cuz they have the peoples support behind them, cuz they make the economy growth, lots of lots of new investments, they build new schools, new hospitals, renew some, supporting the farmers and the agriculture, building new roads, highways, etc etc, the list is endless. In a almost 2 million people country, the leading party which is a leader in the government coalition, have the support of over 500.000 people out of million or something registered voters. That is around 40-50% of the votes. And they beat the opposition 9 times in a row in various elections (parliament, presidential or local). Each new elections the vote difference is bigger and bigger in favor of the ruling party Vmro-Dpmne and their coalition parties (among which is the biggest albanian party DUI). And what opposition party SDSM did this past 3 months, trying to destabilize the peace in Macedonia so they can come to a ruling position without elections (cuz they will lose if there was an elections) and plus that they were ruling Macedonia for 15 years and nothing comes good of that, a record 400.000 unemployed till 2006, not one investment, not one opened factory, prices were sky high, people were losing their job every day, and lots of other things till 2006 when the people said IT'S ENOUGH and vote for Vmro-Dpmne and they never looked back towards SDSM. Since that 2006 till today, the unemployed number of 400.000 dropped to 290.000 and is still falling, cuz of the work of this government and cuz of the lots of foreign investments in the last 7 years. Now you do the math why on May 17th the opposition protesting meeting had 19-20 thousand people and a day after on the May 18th, on the ruling coalition peacefull meeting with Vmro-Dpmne leading was more than 100 thousand people supporting it. I rest my case.

Последно уредено:
Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom