^^
А што правиш ти, освен што ја верглаш спротивната страна на истата таа приказна?
Ти со твоиве СДМС, сте како едната страна на паричката, на која од другата страна е ДПМНЕ.
Ako тие прават филм дека ние сме биле најважни на свеТ, ти и
твоите правите филм дека сме неважно ѓубре без никаква вредност. Иако реалноста е некаде на средина и не е во ниедна од вашите две екстреми, сепак интересно е до каде иде твојата страна во обезбреднување и навредување на сопствената нација и држава, пропаганда која како корисен идиот ја повторуваш и ти самиот.
Точно, не ни е потребен уште еден бескорисен орган. СЈО не е ништо подобро од ЈО, или поточно и двете се безвредни колку што е безвреден целиот нефункционален и коруптиран правен систем. Токму таков каков што беше и додека СДСМ беа на власт.
Решение може да биде само тоа што ќе ја уништи корупцијата и од двете страни, СДСМ и ДПМНЕ. Се останато е само менување на едни клептократи со други такви.
Да не ја заборавам и потребата од исклоцување на сТранците надвор од овде, ете им ги сојузниците во НАТО како Турција, и како партнерот Саудијска Арабија. Прво нив таму нека ги демократизираат, нека им формираат паралелни институции како СЈО, нека им ја менуваат власта со предвремени избори, па после нека дојдат овде.
Што мислиш ти, зошто вложуваат толку средства УСАИД и другите амерички НВО, меѓу кои е и Отворено Општество?
Затоа што сакаат да шират демократија?
Затоа што сметаат дека сме „неважно ѓубре без никаква вредност“? Затоа што се хуманисти и филантропи без никаков интерес овде??
Повеќе наивност?
Хммм, ај прво да е повлечеме на медитација во нашата работна соба да размислиме, потоа озбилно ќе го дискутираме ова и ќе преземеме соодветни мерки.
Во меѓувреме само да напомнам дека многу љубам кога вака ќе добијам ад хоминем комплимент. Пријатно е да се види кога тој на другата страна во дебата толку останал без аргументи па се симнува на ниво на лични навреди.
Не се нервирај, можеби следниот пат ќе ти оди подобро...?
Ќе почнам од крај, немаш појма колку ме изнервира, еве цел се тресам од прееска. Уште малце па ич...
А сеа од почеток.
Прво, на кои гравчиња виде дека ја сум сдсм ?
И како тоа ја сум сдсм, а ти независен
експерт ?
Дури и да сум ја сдсм, зошто моето мислење по дифолт би имало помало значење од твоево „експертско“ ?
Друга работа, замената на тези ти е толку идиотска, што ни самиот не си свесен за тоа.
Пази богати, со тоа што ја сум рекол дека Македонија е незначајна на светската политичка карта, уствари сум ја обезвреднувал и навредувал мојата држава и нација.
Не бе брат, Македонија жари и пали низ светов, час им воведува санкции на америте, час на русите, час на еу, а овие не смеат да писнат. Мирни ко мачиња се, затоа и Ван Хојте цело време со мачки оперира.
Браво бе лепи, со твојов памет знам зошто денес фридом хаус вика дека не сме слободна земја по прашање на медиумите.
Ја се трудам да се образувам и на сите теми трубам дека треба да се остане во државава, а не да се бега надвор, зошто уствари сметам дека државата е безвредно ѓубре.
Значи ми еба матер...
Друго, ти другар изглеа освен курир ништо друго не гледаш/читаш :/
Ниеден адвокат се нема побунето против работата на СЈО, никој јавно нема излезено да каже СЈО го прекрши овој и овој член од ЗКП или ова и ова е погрешно направено. Ама па шо знам може и сите адвокати у државава се дел од глобалната завера против Македонија, светата библиска земја.
Ти седи си у розевиот свет дека СЈО не ни треба, а ја ќе следам што кажуваат експертите и практичарите у државава.
И трето, ми ги отвори очите да си ибеш векот.
Ја наивно верував дека преку образованието се развива општеството и човекот, дека осознава нови работи, дека ќе се стреми за подобро утре, ама коа го пишував ова за адвокатите погоре, се ми стана јасно !
УСАИД уствари толку пари донира за да може преку тие школи после да се предава нивната пропаганда, гарант тука се поврзани и со некои мрачни структури кои претходно Сорос ги има инсталирано у МОН, а кои работат на изготвување на наставната програма.
Затоа и адвокативе наши се забулени и не можат да ја видат реалноста, па немо ќутат пред СЈО.
Аххх бе другар, ти да не беше ќе живеев ја во мрак и глупавост.
ФАЛА ТИ !
Иначе продолжи со постовиве, нема ни да мора да се мачиш да бараш лекар, ја ќе му ги покажам твоиве мислења па ќе ти ја пишам после неговата дијагноза