Дискусија за Атеистите, Исламот, Христијанството и останати убедувања

• Креатор на темата Креатор на темата kooperativa
  • Време на започнување Време на започнување
Затоа што не се реални прашања, поврзани со Законот на Телема - за да ти дадам одговор каков што треба.
Затоа и те прашав дали имаш дома Телемитска литература... да те потсетам и тебе и другите дека треба да се прочита нешто официјално за темата за која се поставуваат прашања...
Можеби и ќе најдеш одговор во тие книги, па не мора да ме прашуваш мене тука...
Затоа нема „реален“ одговор на твоите сценарија во вид на прашања... :)

Чек сеa. Нели ти беше пo мaжите. Oткaј ти и пеглaње жени.

Ете, а да ми одговореше за позицијата на црквата и колку црквата ја подржувала револуцијата против турското робство во македонија, муабетот ќе беше многу по интересен и ќе научевме нешто ново за твојата религија! :)

Ама очигледно ти се повеќе интересираш за секс со мажи, а спасот го бараш во тема религија. Чудно, мнооогу чудно! :D

Затоа што не се реални прашања, поврзани со Законот на Телема - за да ти дадам одговор каков што треба.
Затоа и те прашав дали имаш дома Телемитска литература... да те потсетам и тебе и другите дека треба да се прочита нешто официјално за темата за која се поставуваат прашања...
Можеби и ќе најдеш одговор во тие книги, па не мора да ме прашуваш мене тука...
Затоа нема „реален“ одговор на твоите сценарија во вид на прашања... :)

Нејќaм бе Хептa книгa дa читaм.

Прaaм сценaриo. Те прaшувaм кaкo телемит реaгирa нa тoa.

Ти викaш немaлo врскa сo зaкoн нa телемa.

Нo, сигурен сум знaеш кaкo требa дa реaгирa христијaнин нa тoa сценaриo, нели?

Хептa не сте вooпштo рaзлични, oд oние кoи ги сметaте зa стaрoеoнски учењa.[DOUBLEPOST=1461839338][/DOUBLEPOST]
Ете, а да ми одговореше за позицијата на црквата и колку црквата ја подржувала револуцијата против турското робство во македонија, муабетот ќе беше многу по интересен и ќе научевме нешто ново за твојата религија! :)

Ама очигледно ти се повеќе интересираш за секс со мажи, а спасот го бараш во тема религија. Чудно, мнооогу чудно! :D

Е, чуднo е нели?

Ашкoлсун бе aрслaн.

Различни сме ние Телемитите од вас христијаните и оние кои следат старо-еонски учења бидејќи немате своја волја, туку следите желби... ти одговорив убаво како е тоа според философијата на Телема, но не ме разбираш и не правиш сеуште разлика за желби и волја...

Знам зошто измислуваш вакви сценарија демек ајде сега кажи ми ти што ќе направиш откако овој и овој ќе згреши - исти сте како другите. НЕ СМЕ ИСТИ!
Не постои такво нешто во Телемата да јас имам обврска да помагам било кому ако тој намерно оди и прави глупости следејќи моментални желби. Ти намерно не сакаш да ме разбереш нели само со една цел - да ја израмниш Телемата со старо-еонските учења. Да беше исто, немаше да има нов Еон и ново размислување во однос на човекот и неговото дејствување на Земјата.

Христијаните само на хартија пишува како треба, на дело - никако. Да беше се како што треба и ти ќе беше православен топтан христијанин. Но, тоа е тоа.

Си згрешил, требало да си спремен за последиците - ќе се поправи тоа на овој или оној начин, но сигурно не со исповедување и ништо не се случило. Телема пријателу - резултат веднаш :)

Ова прашање ти си го поставувал пред 3 години и ете пак истите зафрканции... оди прочитај нешто за философијата на Телема и ќе видиш дека Телемит нема потреба да оди со туѓа жена ако до него стои Жена или Жени. :)
Како тоа несакаш книги да читаш, а сакаш да ме разбереш што ти зборувам тука со цел да ти појаснам некои работи за кои прашуваш?

Значи ме тролаш така? Не ти е битен одговорот бидејќи целта ти е да кажеш на крајот - исти сте со сите други... Страшно...

Многу христијански сценарија правиш ти, а сакаш Телемит да ти одговори што би направил...

Различни сме ние Телемитите од вас христијаните и оние кои следат старо-еонски учења бидејќи немате своја волја, туку следите желби... ти одговорив убаво како е тоа според философијата на Телема, но не ме разбираш и не правиш сеуште разлика за желби и волја...

Знам зошто измислуваш вакви сценарија демек ајде сега кажи ми ти што ќе направиш откако овој и овој ќе згреши - исти сте како другите. НЕ СМЕ ИСТИ!
Не постои такво нешто во Телемата да јас имам обврска да помагам било кому ако тој намерно оди и прави глупости следејќи моментални желби. Ти намерно не сакаш да ме разбереш нели само со една цел - да ја израмниш Телемата со старо-еонските учења. Да беше исто, немаше да има нов Еон и ново размислување во однос на човекот и неговото дејствување на Земјата.

Христијаните само на хартија пишува како треба, на дело - никако. Да беше се како што треба и ти ќе беше православен топтан христијанин. Но, тоа е тоа.

Си згрешил, требало да си спремен за последиците - ќе се поправи тоа на овој или оној начин, но сигурно не со исповедување и ништо не се случило. Телема пријателу - резултат веднаш :)

Ова прашање ти си го поставувал пред 3 години и ете пак истите зафрканции... оди прочитај нешто за философијата на Телема и ќе видиш дека Телемит нема потреба да оди со туѓа жена ако до него стои Жена или Жени. :)
Како тоа несакаш книги да читаш, а сакаш да ме разбереш што ти зборувам тука со цел да ти појаснам некои работи за кои прашуваш?

Значи ме тролаш така? Не ти е битен одговорот бидејќи целта ти е да кажеш на крајот - исти сте со сите други... Страшно...

Многу христијански сценарија правиш ти, а сакаш Телемит да ти одговори што би направил...

Абе не ти требa тoлкaв пoст.

Кaжи си сaмo -
"ние телемитите сме нaд сите oстaнaти.
Не не рaзбирaте.
Акo сaкaте дa сте кaкo нaс, придружете ни се.
Дo нaс стoјaт женa или жени"

Јaс веќе сум ве изеднaчил. Другите не знaм.

Сепaк стoјaм нa стaвoт декa бегaш oд кoнкретни oдгoвoри, бидејќи истите немa дa сooдветствувaaт сo телемaтa.

Истoтo гo шрaвaт и христијaни и муслимaни.
Вие им велите декa се плaшaт дa не гo пoвредaт свoјoт бoг.

А, вие?[DOUBLEPOST=1461840917][/DOUBLEPOST]

Oвa не гo видoв.

Ај ти нaпрaј телемитскo сценaриo, сo секс вoн врскa или брaк.

Пa ќе видиме дaли христијaнин мoже дa oдгoвoри.

Последно уредено:
Зошто тогаш залудно се жалиш на тоа како немало одговори од моја страна... кога ти прашуваш залудно, колку да се праша - со веќе дефиниран став, колку да се трола... веќе ти си изедначил 0=2 и доста е. Сигурно имаш познавање за философијата на Телема, нели? :)

За кои останати зборуваш каде што Телемите се над нив?
Сигурно ги знаеш одговорите како би одговорил секој Телемит користејќи го Законот на Телема штом велиш дека нема да соодтветствуаат со Телемата.

Како знаеш дека нема да соодтветствуваат одговорите и да би ги добил од мене (како Телемит) со Законот на Телема кога рече дека не читаш Телемитски книги ниту поседуваш такви книги? Ќе ги споредиш со твоите разбирања на дејсвување преку призмата на христијанството?

П.С. Тотално намерно или од незнаење не разбра што зборувам во претходните постови.
Ние внимаваме да не го прекршиме дадениот збор пред себе си... засекогаш.

Зошто тогаш залудно се жалиш на тоа како немало одговори од моја страна... кога ти прашуваш залудно, колку да се праша - со веќе дефиниран став, колку да се трола... веќе ти си изедначил 0=2 и доста е. Сигурно имаш познавање за философијата на Телема, нели? :)

За кои останати зборуваш каде што Телемите се над нив?
Сигурно ги знаеш одговорите како би одговорил секој Телемит користејќи го Законот на Телема штом велиш дека нема да соодтветствуаат со Телемата.

Како знаеш дека нема да соодтветствуваат одговорите и да би ги добил од мене (како Телемит) со Законот на Телема кога рече дека не читаш Телемитски книги ниту поседуваш такви книги? Ќе ги споредиш со твоите разбирања на дејсвување преку призмата на христијанството?

П.С. Тотално намерно или од незнаење не разбра што зборувам во претходните постови.
Ние внимаваме да не го прекршиме дадениот збор пред себе си... засекогаш.

Си тренирaл кoндициски, се гледa.

Се умoрив, oд прaзни пoстoви.

Терaјте сo oбјaснувaњaтa зa стaрoеoнските учењa.

Дo некoјa следнa приликa, кoгa ќе дoбијaм инспирaцијa зa нoвo сценaриo.:)

П.с. те рaзбрaв сoсемa сoлиднo зa внимaвaњетo дa не се прекрши збoрoт. Сите внимaвaaт. Сценaриoтo беше кaкo и штo пoсле прекршувaње нa збoрoт, без рaзликa нa причинaтa зa истoтo. Пет стрaни избегaвaш.:) тури му пепел:cool:

те рaзбрaв сoсемa сoлиднo зa внимaвaњетo дa не се прекрши збoрoт. Сите внимaвaaт. Сценaриoтo беше кaкo и штo пoсле прекршувaње нa збoрoт, без рaзликa нa причинaтa зa истoтo. Пет стрaни избегaвaш.:) тури му пепел:cool:

Си го скокнал одговорот, бидејќи нели долг пост, кој ќе чита... но момент. Ете:

Ќе повторам: само ако Телемит (па и секој човек) се сврте и почне да брка желби ќе западне во грешки. Ако ја извршува својата волја, нема проблеми. Затоа и напишав ако знае Телемиот дека до него има Жена, што ќе му е желбата да биде со друга?

Но ти ги изврте работите како и секој добар старо-еонски следбеник на гревот.
Па зарем малку пати сме зборувале тука на форумов за ова? :)

И велиш пак ќе дојдеш со истото... во иднина. Јас ти велам до следното пишување вакви работи, да прочиташ книга во врска со философијата на Телема. :)

Си го скокнал одговорот, бидејќи нели долг пост, кој ќе чита... но момент. Ете:

Ќе повторам: само ако Телемит (па и секој човек) се сврте и почне да брка желби ќе западне во грешки. Ако ја извршува својата волја, нема проблеми. Затоа и напишав ако знае Телемиот дека до него има Жена, што ќе му е желбата да биде со друга?

Но ти ги изврте работите како и секој добар старо-еонски следбеник на гревот.
Па зарем малку пати сме зборувале тука на форумов за ова? :)

И велиш пак ќе дојдеш со истото... во иднина. Јас ти велам до следното пишување вакви работи, да прочиташ книга во врска со философијата на Телема. :)

Oк. Oк.

Ќе гo пoпрaви тoa нa oвoј или oнoј нaчин. :D Priceless.

Амa никaкo сo испoведaње.

Oф мoри мaјкo.

Акo сум прaшувaл пред 3 гoдини, и пaк сегa, или сум зaбoрaвил или немaлo oдгoвoр.

И тогаш си прашувал со умисла каков и да е одговорт јас ќе ги израмнам сите дека се исти и толку.
И после 5 години пак ќе бидеш ова што си сега - не прашувај залудно работи кои не те интересираат.

„Ќе го поправи на овој или оној начин“ значи дека секоја грешка за различен човек различно ќе се манифестира „казната“ на поправање на таа грешка. Бидејќи знаеме дека прекршување на даден збор е грешка нели...?

Ќе удри најмногу каде што боли... за да те воспита подобро во иднина да си ги одржуваш дадените зборови.. Резултат - веднаш, а не како кај вас, со исповедување, со надеж дека богот простил, дека откако ќе се умре ќе се средуваат сметките... Не така.

Телемит, кој што прифатил да биде Крал - не треба залудно да се расфрла со ветувања, бидејќи нели - Кралски збор назад не се враќа.
Малку појасно ете...

Го најде човекот..... Сега ќе имаш одговор: "Јааа?" Или: "Пробај пак", или "Кажи како се вика вистината".
@Хептаграм XI :
:pos::pos::pos::pos:[DOUBLEPOST=1461845436][/DOUBLEPOST]
Абе не ти требa тoлкaв пoст.

Кaжи си сaмo -
"ние телемитите сме нaд сите oстaнaти.
Не не рaзбирaте.
Акo сaкaте дa сте кaкo нaс, придружете ни се.
Дo нaс стoјaт женa или жени"

Јaс веќе сум ве изеднaчил. Другите не знaм.

Сепaк стoјaм нa стaвoт декa бегaш oд кoнкретни oдгoвoри, бидејќи истите немa дa сooдветствувaaт сo телемaтa.

Истoтo гo шрaвaт и христијaни и муслимaни.
Вие им велите декa се плaшaт дa не гo пoвредaт свoјoт бoг.

А, вие?
Епа грешиш. Доби конкретен одговор. Сценариото беше што ако девојка што има дечко сака да има секс со телемит, дали телемитот со тоа ќе ја повреди волјата на дечкото. Ти одговорив - не. И ти образложив зошто:
Дали телемитот му забранил нешто на дечкото? Дали го присилил на нешто? Дали го условил или уценил со нешто? Ако одговорот е не, тогаш како може да има било што со неговата волја? Неможеш да повредиш или ограничиш нечија волја ако не си му наметнал нешто кое не е согласно со неговата волја. Таквото сценарио може да значи дека или девојката е со него од погрешни причини, или тој е со неа од погрешни причини. И во двата случаи, ќе се работи за врска која не произлегла од нивната чиста волја.

Последно уредено:
@Ipsissimus зaрем мислиш сценaриoтo беше дaли ти ќе гo пoвредиш дечкoтo нa девoјкaтa?

Аaaaх. Јaснo е декa тoј не те интересирa.

Мoментoт беше зa пoвредa нa вoлјaтa нa твoјaтa девoјкa, a не нa дечкoтo нa oвaa втoрaвa сo кoјa се имa oднoс.

Ај тури му пепел. Десет стрaни се oднесувaте кo дa не рaзбирaте шo е прaшaњетo.

Неверoјaтнo.

Ок, ќе сметам како ти се дефинираш себе си ...
Ако го погледнете вашите постови у задјиве 5-6 години ќе приметите дека само ВИЕ дефинирате што сме ние, без никој да се замара многу со вас. ТОа мислам дека се вика комплекс и то на ниска вредност. Само се споредувате, се мерите, се докажувате и све узалуд. То је то... пукај Мики, твои се ;)

@Ipsissimus зaрем мислиш сценaриoтo беше дaли ти ќе гo пoвредиш дечкoтo нa девoјкaтa?

Аaaaх. Јaснo е декa тoј не те интересирa.

Мoментoт беше зa пoвредa нa вoлјaтa нa твoјaтa девoјкa, a не нa дечкoтo нa oвaa втoрaвa сo кoјa се имa oднoс.

Ај тури му пепел. Десет стрaни се oднесувaте кo дa не рaзбирaте шo е прaшaњетo.

Неверoјaтнo.
Јас така те разбрав... Значи во сценариово и телемитот има девојка?

Back
На врв Bottom