Бугарско државјанство (процедура и потребна документација) - СТАРА ТЕМА

Долу во линкот ги имате сите информации поврзани со времетраењето и промените на вашите статуси.

• https://bugarskipasos.blogspot.com/p/statusi.html

Гласови: 4 50,0%
  • Благодарност до сите кои учествувале во креацијата на блогов.

Гласови: 4 50,0%
  • Инфо: Го копирате горенаведениот линк и го отварате со вашиот интернет пребарувач.

Гласови: 0 0,0%
  • За процедура за подигнување преку амбасада подолу линк ,или вратете се на страна 4553.

• forum.kajgana.com/threads/Бугарско-државјанство-процедура-и-потребна-документација.74574/page-4553

• Вкупно гласачи
    8
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
6 април 2005
Мислења
2.959
Поени од реакции
3.099
грешно проверуваш. За број на преписка треба да го внесеш бројот, кога си бил да подадеш за интервју во министерството (најверојанто 2015) на пример 9578/2015 и пинот што ти го запишале на денот кога си бил на интервјуто. Игнорирај го тој број што ти го пишале за време на интервјуто во формат 8843/16, користи го првиот број на картончето го пишува под Рег .No.

прочитај погоре..
jas nemam PIN
molba za intervju podadov vo septemvri 2015(znaci pred dekemvri 2015)
a na intervju bev fevruari 2016
na prednata strana od kartonceto mi pisuva 88**
na zadnata 9**/2016

Последно уредено:
Член од
5 јануари 2015
Мислења
93
Поени од реакции
83
Е како треба да проверувам? Во полето за преписка внесувам пр. 25XX/16, а подолу пинот од картончето. Има друг начин за проверка, што не го знам?

Update: Најдов што ми е грешката. нетреба да го внесувам оној број што ми го пишува на картончето кога одам на интервјуто, туку првиот број, што ти го пишува на картончето кога поддаваш ддокументи во министерство за интервјуто и пинот што ти го пишува на денот од интервјуто. Ова ми пишува на преписката:

"Преписката се намира в процедура по зад'лжително с'гласуване."
e taka :) pozdrav[DOUBLEPOST=1461693595][/DOUBLEPOST]
Е како треба да проверувам? Во полето за преписка внесувам пр. 25XX/16, а подолу пинот од картончето. Има друг начин за проверка, што не го знам?

Update: Најдов што ми е грешката. нетреба да го внесувам оној број што ми го пишува на картончето кога одам на интервјуто, туку првиот број, што ти го пишува на картончето кога поддаваш ддокументи во министерство за интервјуто и пинот што ти го пишува на денот од интервјуто. Ова ми пишува на преписката:

"Преписката се намира в процедура по зад'лжително с'гласуване."
e taka :) pozdrav

Член од
27 јануари 2016
Мислења
21
Поени од реакции
2
Sto ako e spisokot od toa vreme? Ako najdes tamu pradedo a gi imas 4 pradedovci mozes da dokazes deka imas bugarski koreni.
ok da no vo periodot 1941-44 dedo mi bil bugarski vojnik no nikako ne mozam da najdam koj polk bil a bez toa i vo arhivite ne mozat da go baraat pa zatoa, a drugiov period ne najdov pradedovci na spisokot[DOUBLEPOST=1461694253][/DOUBLEPOST]
Sto ako e spisokot od toa vreme? Ako najdes tamu pradedo a gi imas 4 pradedovci mozes da dokazes deka imas bugarski koreni.
ok da no vo periodot 1941-44 dedo mi bil bugarski vojnik no nikako ne mozam da najdam koj polk bil a bez toa i vo arhivite ne mozat da go baraat pa zatoa, a drugiov period ne najdov pradedovci na spisokot

Последно уредено:
Член од
24 мај 2015
Мислења
400
Поени од реакции
281
се разбирам од ЕУ и право на ЕУ и можам да ти кажам дека како прво Бугарија си има автономија во тоа како да го води издавањето на државјанства, а Германија не може да каже стоп пошто тоа директно би го нарушило слободното движење на труд низ ЕУ што е еден од четирите столба на ЕУ.

Битното е да не ги затегнат условите за добивање на државјанство.
Да, но се повеќе одат на унифицирање на политиките, па да не ја унифицираат и постапката по коjа може еден странец да аплицира за ЕУ државјанство. Бугарите сеуште се многу назад со усогласена регулатива, но сепак, во некоја иднина можно е да секне ова :S Затоа луѓе, вадете додека се може :D

Последно уредено:
Член од
7 октомври 2014
Мислења
513
Поени од реакции
1.007
Imam edna molba do clenovite na forumov dali nekoj ja znae posrednickata za vizi od skopje buba ako ja znae mi treba broj od nejze sekoja informacija e dobredojdena :)

Член од
17 септември 2014
Мислења
139
Поени од реакции
171
ok da no vo periodot 1941-44 dedo mi bil bugarski vojnik no nikako ne mozam da najdam koj polk bil a bez toa i vo arhivite ne mozat da go baraat pa zatoa, a drugiov period ne najdov pradedovci na spisokot[DOUBLEPOST=1461694253][/DOUBLEPOST]
ok da no vo periodot 1941-44 dedo mi bil bugarski vojnik no nikako ne mozam da najdam koj polk bil a bez toa i vo arhivite ne mozat da go baraat pa zatoa, a drugiov period ne najdov pradedovci na spisokot
Probaj pisi im vo arhivot i navedi gi site podatoci sto gi znaes (ime, prezime, godina naragjanje, kade e roden itn) i posle toa oni ke ti pratat pismo so bankova smetka za da platis odredena suma pari za da go baraat, pa posle toa ako najdat nesto ke ti pratat drugo pismo deka e najden i deka treba da platis za da ti go ispratat dokumentot, ova ti go kazuvam od iskustvo sto jas mu sreduvav na eden moj drugar. Pozdrav i srekno

Член од
23 февруари 2016
Мислења
415
Поени од реакции
581
Да, но се повеќе одат на унифицирање на политиките, па да не ја унифицираат и постапката по коjа може еден странец да аплицира за ЕУ државјанство. Бугарите сеуште се многу назад со усогласена регулатива, но сепак, во некоја иднина можно е да секне ова :S Затоа луѓе, вадете додека се може :D
Не викам не, се е можно ама ај да се надеваме не сме толкави малери :)

0210

шест
Член од
13 април 2015
Мислења
127
Поени од реакции
198
Ако некој го интересира пред малку се вратив од Софија,бев за подигање указ,измрзнав како пи*...куче де и најбитно имаше премногу гужва од сабјалето околу 50+ луѓе и се до 12ч така стоеше таа бројка и тоа 95% сите беа за указ

D

dimitars

Гостин
Ако некој го интересира пред малку се вратив од Софија,бев за подигање указ,измрзнав како пи*...куче де и најбитно имаше премногу гужва од сабјалето околу 50+ луѓе и се до 12ч така стоеше таа бројка и тоа 95% сите беа за указ
I zavrsi li rabota podigna li ukaz?

Sent from my Samsung Galaxy S6 Edge

Член од
23 февруари 2016
Мислења
415
Поени од реакции
581
Значи за закажување на интервју немаше многу?

0210

шест
Член од
13 април 2015
Мислења
127
Поени од реакции
198
I zavrsi li rabota podigna li ukaz?

Sent from my Samsung Galaxy S6 Edge
да да,подинав но не беше лесно како што читав кога викаа овде дека има по 10тина луѓе...изгледа јас погодив период кај што одобриле многу укази и сите скоро беа за указ,едвај неколку за подавање документи и слично[DOUBLEPOST=1461700120][/DOUBLEPOST]
Значи за закажување на интервју немаше многу?
сега не знам за закажување зошто таков повик не се слушна од внатре
прашуваа кој е за указ,закажано/незакажано
кој е за подавање и кој има закажано интервју на 15тина минути
...не знам дали некој чекаше да закаже

Член од
23 февруари 2016
Мислења
415
Поени од реакции
581
да да,подинав но не беше лесно како што читав кога викаа овде дека има по 10тина луѓе...изгледа јас погодив период кај што одобриле многу укази и сите скоро беа за указ,едвај неколку за подавање документи и слично[DOUBLEPOST=1461700120][/DOUBLEPOST]
сега не знам за закажување зошто таков повик не се слушна од внатре
прашуваа кој е за указ,закажано/незакажано
кој е за подавање и кој има закажано интервју на 15тина минути
...не знам дали некој чекаше да закаже
Епа за подавање, тоа валјда е истото :)

0210

шест
Член од
13 април 2015
Мислења
127
Поени од реакции
198
Нешто сеа приметив и ме исплаши...Јас во оптина Средец пополнив два формулара зелени,еден за тоа дека ќе ми биде Леге 6 адреса и другиот која ми е сегашната во мк,а за матичен број?ни таа ми рече нешто ни знам дали сум подал?ни на сметкава кај што платив 30лева не пишува ништо дека е и за матичен број?Сум утнал ли???

Член од
9 октомври 2015
Мислења
378
Поени од реакции
464
@Walkman aj te molam kazi mi od koja data e tvojata potvrda, prasuvam za bliska osoba, ima podneseno za proishod so BKK od bitolskoto zdruzenie, no vo juni 2015(zemena potvrdata i podneseno vo DABC)Dali se raboti za novite potvrdi so statistika ili e toa od starite potvrdi?
Јас сум од Битола ама извадив потврда октомври 2015 од Скопско-Струмичкото здружение.Лани летото(ти за јуни прасваш) се обратив до битолското здружение и појма немаја,ми рекоја да се зачленам кај нив и ке ми издаеле потврда дека сум член.Али за секој случај јави се.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom