Зашто Христијанството новиот завет не е автентичен? Факти

• Креатор на темата Креатор на темата Zadok291
  • Време на започнување Време на започнување
На погрешно прашање, се дава погрешен одговор. Разбира се, немам намера да сторам такво нешто...

Приказната, како веќе напишав, е поинаква од твојава желботека и се движи по следната логика:

- Христос јасно му возврати на лукавиот дека Бога не треба да Го искушуваме: ти токму тоа ги чиниш;
- Христос јасно им укажа на евреите дека се грешни, а тие од Него бараа(т) знак на небото; провери ја својата грешност;
- Бог чини чуда само по својата волја/промисла, по своето човекољубие и со длабока смисла и цел: ти изразуваш лични бесцелни желби, во кои крајната инстанца е твоето „јас„;
- Светиите чинат чуда не по својата моќ, туку само со Божјата сила изразена преку Светиите: Бог не чини чуда ради простата сентименатлност и пролеаните созли кон упокоените.
- Конечно, од кај знаеш дека упокоениот што ќе го најдеш, е достоен за да биде воскреснат?

За воскреснувањето, веќе постои предодредено време и тоа ќе биде и ќе важи за сите.[DOUBLEPOST=1461448988][/DOUBLEPOST]

„Википедија„ , непресушен извор на вистините...:icon_lol:
Хепта, а ш‘о вели тетка Вики на прашањево: дали постои Бог?

Постоењето на Исус се држи за стариот тестамент но кога стариот го одбива Исус тогаш значи дека исус не постои и таа религија,
псалма 22 од која што немаш излез се работи за цар Давид и непријателот од Башан, зашо е толку битна псалмава? дека крстот ви се базира од 22:17 но таа реченица не вели дека е кован човек со раце и нозе за којшто тврдите дека е исус туку тука ти пишува како Лав ми е околу рацете и нозете, без шајки нема приказна за исус нели ? толку неможете да сватите аман читај!
Јован оди по таа псалма 22 : Ели Ели лама сабачтани зашто ме остави? добар е до тука
продолжува го заковаа од 22:17 арно ама пишува дека нема заковување туку дека давид е опкружен како од лав меѓу раце и нозе ! ја утнал јован и ти дава да го фатиш отвори очи ! па продолжува псалма 22 му ја искинаа облеката
арно ама Јованчо ја утнал псалма 22 зашто нема заковоување нема КРСТОВИ ШАЈКИ чао христијанство ![DOUBLEPOST=1461496338][/DOUBLEPOST]
До каде се подготовките за изградба на храмот на Антихристот?

До каде е сваќањето дека Нов тестамент е фарса?
Постоењето на Исус се држи за стариот тестамент но кога стариот го одбива Исус тогаш значи дека исус не постои и таа религија,
псалма 22 од која што немаш излез се работи за цар Давид и непријателот од Башан, зашо е толку битна псалмава? дека крстот ви се базира од 22:17 но таа реченица не вели дека е кован човек со раце и нозе за којшто тврдите дека е исус туку тука ти пишува како Лав ми е околу рацете и нозете, без шајки нема приказна за исус нели ? толку неможете да сватите аман читај!

Јован оди по таа псалма 22 : Ели Ели лама сабачтани зашто ме остави? добар е до тука
продолжува го заковаа од 22:17 арно ама пишува дека нема заковување туку дека давид е опкружен како од лав меѓу раце и нозе ! значи дека неможе да продолжи приказната од новиот тестамент односно со наводници пророштвото зашто не постои ! ја утнал јован и ти дава да го фатиш отвори очи ! па продолжува псалма 22 му ја искинаа облеката
арно ама Јованчо ја утнал псалма 22 зашто нема заковоување нема КРСТОВИ ШАЈКИ
значи неможе да тера тој нов тестамент по таа приказна шајки а да биде автентичен, значи јован мил најмил помил лаже !
[DOUBLEPOST=1461496669][/DOUBLEPOST]
Не знам, не сум барал дали постои бог на Википедија.
А и треба човек да знае точно што бара... бог е многу неопределено. За тебе е ваков концепт, за еден евреин друг, за трет кој знае што... сешто ќе ти даде тетката ако не знаеш што бараш точно.

Википедија беше спомната дека малку ако побара човек што навистина сака да знае, ќе види дека има некои „финти“...

Ете дознавме од информацијата што значи коментарот на Раши во однос на Месијата, синот на Јосиф - се добива дека христијаните спинуваат информација во нивна корист свесно знаејќи дека нема врска сето тоа со Јосиф, во кој се зборува во вашиот нов завет, ниту со Исус.
Доволно дава Википедија инфо, барем да се посомнева човек дека има поеќе Јосифовци... и дека рабин не зборува за Исус како месија.
Тоа е исто така спин христијански за оние кои сакаат друг да им толкува, а не ти е самите.

не е убаво така, не е.

Брат доволно е ова да го укапираш ако имаш очи да прочиташ да сватиш

1. Постоењето на Исус се држи за стариот тестамент но ако стариот го одбие Исус тогаш значи дека исус не постои , и откриваш лага што зезнала 2 билиони луѓе
2. Псалма 22 од која што немаат излез се работи за цар Давид и непријателот од Башан, зашо е толку битна псалмава?
- крстот им се базира од 22:17 но таа реченица не вели дека е кован човек со раце и нозе за којшто тврдат дека е исус туку тука пишува
на ЕВРЕЈСКИ, Евреите ги перат гаќите на лажовиве Грчки, како Лав ми е околу рацете и нозете, нема ковање раце и нозе
без шајки нема приказна за исус нели ? неможе јован да продолжи да нарира натака ,толку неможат да сватат аман !

продолжува го заковаа од 22:17 арно ама пишува дека нема заковување туку дека давид е опкружен како од лав меѓу раце и нозе ! значи дека неможе да продолжи приказната од новиот тестамент односно со наводници пророштвото зашто не постои ! ја утнал јован и ти дава да го фатиш отвори очи ! па продолжува псалма 22 му ја искинаа облеката
арно ама Јованчо ја утнал псалма 22 зашто нема заковоување нема КРСТОВИ ШАЈКИ
значи неможе да тера тој нов тестамент по таа приказна шајки а да биде автентичен, значи јован гледаш ме а лажеш ме ?

Последно уредено:
До каде е сваќањето дека Нов тестамент е фарса?

Не биди себичен. Кажи ни нешто и за Златното време на Геа кога ќе биде воспоставено задоковото свештенство.

Како и обично, постот ти се сведува на млатење празна слама. Јасно си е кажано - Секој што ќе поверува во Исус ќе може да ги прави истите нешта па и поголеми од тие. Немоќта да го сторите тоа се сведува на две можни причини: Не верувате во Исус или верувањето е залудно, бидејќи не го дава резултатот за кој е кажано во новиот завет. Се друго е твој монолог и одење со глава во ѕид.

Ако го отарасиш Исус ќе видиш дека стариот тестамент е автентичен, иако успеаа преку исус многу луѓе да свртат кон неверување и вртење кон Атеизам, читни ми го одговоров за псалмиве, тоа е точно дека има лаг немаме комуникација со тој горе, како тие во стар завет, но можеби правиме нешто грешно сте помислиле? Па затоа го немаме тоа? Или овие луѓе ја зборат вистината или се најненормални и мојсеј и абрахам и компанија[DOUBLEPOST=1461497161][/DOUBLEPOST]
A сигурно отфрлен е и З'харја, а прифатен е ЗАЧАРИЈАХ, нели?

Послушај:

How to say Zechariah (Zecharyah) in Hebrew

Бабе, זְכַרְיָה , прва буква Зајин , втора Каф , трета Реш , четврта Јод , петта Хеј , значи треба да биде ЗКРЈХ ? Во Еврејски самиот вметнуваш именки ама очигледно повеќе збориш од што имај појма, Закаријах би било правилно , но имаме пункциации којшто ти викаат дека К то би се читало како Ч (чet)[DOUBLEPOST=1461497494][/DOUBLEPOST]
Сигурно ќе кажеш дека „Јews for Jesus“ и „Christian missionaries“ кон Исус наклонети луѓе ја напишале Sukkah 52a и мислењата на еврејските рабини?

Баба, ја сам ти рекао у мом други пост Елохим Јаху Тзбаот ти вели, ИЗРАЕЛ е исфрлен со гентилите затоа нивни книги и тврдења неможат да се важат за збор на ЕЛОХИМ одкако се отфрлени поради нивната непослушност спрема Торахот, јас се базирам со Танакот зборот на Елохим не со некој си евреин или Џу фор Џиззес . Jew incorrect of Judah incorrect of Yudah shortened of hebrew Yehudah, admiring my eloquence brah?[DOUBLEPOST=1461497903][/DOUBLEPOST]
Мене ми е небитен концептот на Елохим (богови или бог е ова?) во кој веруваат евреите исто како и Исус на христијаните.
Сето тоа за мене е старо-еонски философии...
Верниците во Елохим можеби и за нас ќе изнапишат книга еден ден... ама не сме евреи, така да - се сомневам.

П.С.
На вакви долги текстови, дели ги на параграфи или барем нов ред... мачно е да се следи мислата... :)

Поради појавата на многу лажни Елох , Елох за да го надмине нивното име се нарекува Елохим , Елохим на тие Елох'и што се испојавувале , Елохим ти е како надмоќен над тие како Елох што се претставувале. Елохим се пишува, Алеф , Ламед , Хеј , Јод , Мем и правилно се чита Алахим но поради еврејскиот страв од Христијаните ги измениле именките, а не Алахимот на стариот тестамент што го преведувате Г-спод нема врска со љондите којшто следат друг Алах и нашиот е над затоа е Алахим над Алах'ите. НО љондите се генетички поврзани со Абрахам преку синот Јашм'ал такозвани Исмаил и затоа тие се сечени према договорот, но се приклучени према гентилите, зашто тие изговараат Алах поточна форма од Јафетините европејци? Зашто тие се од линијата на Шем што значи име и тие држат неколку зборови слични со еврејскиот јазик но не го познаваат личното име на Алахим , Алахим ти е префикс како најголем , како што ви значи Господ од Господин демек над другите , но не е име. Јаху значи тој што сам настанува, затоа и се вели Јаху Алахим најправилно, но луѓето од страв не изговараат точно, и бидејќи не сакаат да бидат миксани со семката на љондите, кој што се проколнати[DOUBLEPOST=1461498312][/DOUBLEPOST]
А што да користам? Куран и Рамајана како аргументи за јудејската вера и мислењата на имами и лами? Или аргументите на некои англофони американци, бидејќи само кај нив CH e ч, и тоа не во сите случаи, па така и ти велиш ЗаЧаријах, наместо З'харја како што е правилно на хебрејски.

Гругарче, ти велам користи аргументи од стариот тестамент за да ја по-држиш веродостојноста на 'новиот' тестамент. Зашто сепак ако стариот не те поддржува неможе да има нов нели? Испаѓате една обична паганска религија што настанала пред 2000год. Но ти користиш пагански суна муна , израел ти е одбиен на крај од танакот затоа неможе да се верува на тие книги.

Последно уредено:
Ти не си прочитал јас што сим пишувал тука на оваа тема... па ми запна мене сега :)
Стариот завет е автентичен, но небитен во новото време денес.
Други сили се на сцена, нов еон...
Знам како се пишува Елохим, знам и гематрија и сето она што е забрането во твојата книга. Мене ништо не ми е забрането. Има и други сказни за Елохим. Како на пример оваа „сказна“.

Моќта на стариот завет денес се сведува само на докажување дека во него нема ништо за Исус, месијата на христијаните.
Не троши премногу сила тука, нема да промениш ниту една мисла на христијаните тука во однос на Исус...
Да беше до знаење, ќе знаеја што е и како е - побитно им е верувањето и непроменливоста, поточно догмата.

Уау псалми 22 братче , псалми 22..
Јован : Ели Ели лама сабачтани зашто ме остави? добар
продолжува го заковаа од 22:17 арно ама пишува дека нема заковување туку дека давид е опкружен како од лав меѓу раце и нозе ! значи дека неможе да продолжи приказната од новиот тестамент односно со наводници 'пророштвото' зашто не постои ! ја утнал јован и ти дава да видиш, ама не глеаш. па продолжува псалма 22 му ја искинаа облеката
арно ама Јованчо ја напраил утката псалма 22:17 зашто нема заковоување нема КРСТОВИ ШАЈКИ , значи приказната за исус не ваља и може да се носи и држи за рака со ХОРУСци и други којшто Гркот ги емулирал.
неможе да тера тој нов тестамент по таа приказна шајки а да биде автентичен, значи јован гледаш ме а лажеш ме а ? Значи маин стори Џизус пропаѓа, за 50евра кај братот попа да попее, са његовим небејском гласовима и перформанса
[DOUBLEPOST=1461499542][/DOUBLEPOST]
До каде се подготовките за изградба на храмот на Антихристот?

Но кога новиот тестамент не постои кој анти Џиз го збориш ? Обичен натпис од некој Грко-Римјанин, можеби само вие сте анти Танак (стар тестамент) ака Автентичниот збор на Елохим а вие сте вистинскиот проблем против неговиот збор како Римјаните што биле против Израел пред 2000години и сеа сте истата ствар, не? Не викам дека овој храм нема да им биде уништен, зашто тој самиот е против Израел, и градат без негова дозвола, но тие сепак не се во толкава заблуда колку и вие што верувате во 'нов тестамент' , тие се поблиску во матрицата непријателот Христијанин го гледаат, ама самите својот Танак (стар тестамент) и неговиот збор не го гледаат, како што ти е пишано единствените што ќе ме следат до последните денови се синовите на Задок во Езикиел, и со нив сигурно комуницирал и комуницира како со Абрахам, но на нив им било наредено да се тргнат од нечистите нациите за да не им бидат трн во око и да одат кон дивината што е некој предел, близок исток или африка, како што би видел како им изгледале пештерите на избраните луѓе на Елохим , синовите на Задок, според Qumran Caves кај што се пронајдени нивните Dead Sea Scrolls. Те уверувам дека не идеме на дборо место без Танакот, целта е припојување кон семката на Абрахам Генесис 17, којшто е обрезен преку тело за почеток припаѓа, другите не како што ти пишува во книгата на Јубилеи, итн другите се отсечени од Елохимот на Израел, и не се негови, итн.

Последно уредено:
Уау псалми 22 братче , псалми 22..
Јован : Ели Ели лама сабачтани зашто ме остави? добар
продолжува го заковаа од 22:17 арно ама пишува дека нема заковување туку дека давид е опкружен како од лав меѓу раце и нозе ! значи дека неможе да продолжи приказната од новиот тестамент односно со наводници 'пророштвото' зашто не постои ! ја утнал јован и ти дава да видиш, ама не глеаш. па продолжува псалма 22 му ја искинаа облеката
арно ама Јованчо ја напраил утката псалма 22:17 зашто нема заковоување нема КРСТОВИ ШАЈКИ , значи приказната за исус не ваља и може да се носи и држи за рака со ХОРУСци и други којшто Гркот ги емулирал.
неможе да тера тој нов тестамент по таа приказна шајки а да биде автентичен, значи јован гледаш ме а лажеш ме а ? Значи маин стори Џизус пропаѓа, за 50евра кај братот попа да попее, са његовим небејском гласовима и перформанса

Сега ти подобро го знаеш значењето на зборот отколку значењата наведени во хебрејскиот речник за Таргум, Талмуд и Мидраш составен од преку 1700 страници?

pkIy4Vh.png

То create a gap - правење пукнатина, дупка, процеп, отвор, јаз.

5ktpI89.png

Не биди себичен. Кажи ни нешто и за Златното време на Геа кога ќе биде воспоставено задоковото свештенство.

Кога би се приклучил кон Задок, не би имал пристап на интернет за да ти кажам :D
Isaiah (yashayahu) 40:3
A voice is calling, "Clear the way for Yahuh in the wilderness; Make smooth in the desert a highway for our Elohim.
Isaiah (yashayahu) 43:19
19"Behold, I will do something new, Now it will spring forth; Will you not be aware of it? I will even make a roadway in the wilderness, Rivers in the desert.
Гледаш неговиот ремнант (остаток) си го однел од нациите
Dead Sea Scroll fragments of Zadokite Community Rule - Serekh Ha Yahad
And when these become (part of) the Community/in Israel, they shall separate fr[om the midst of the
habitation] of the men [of injustice to go into the wilderness to prepare there the way of HIM (or: {the truth} (4Q259). This is the study of the
La]w which He has commanded by the ha[nd of Moses, to pra]ctise all [that has been revealed from age to age, and as the prophets have
revealed by His Ruach Ha kodesh[DOUBLEPOST=1461501809][/DOUBLEPOST]
Сега ти подобро го знаеш значењето на зборот отколку значењата наведени во хебрејскиот речник за Таргум, Талмуд и Мидраш составен од преку 1700 страници?

pkIy4Vh.png

То create a gap - правење пукнатина, дупка, процеп, отвор, јаз.

5ktpI89.png

Баба ари е таков збор што да не знаеш дека значи лав треба да имаш пукнатина во главата не рацете и нозете , ДАвид убаво знаел што значи ари и да знаел да имало '2 значења' како што милите христијани ни кажуваат, нели би користел друг збор за да не не збуни кога-ако имало 2 значења? во Танакот имаме разни ситуации со прободување и сечење и зборови којшто се очигледни за правење дупки и сечење се на пример Дакар или ратза што се користени во примери во Еврејскиот Танак за прободување, а никогаш зборот ари не е , смешно ! што само тука би користеле ари а да значи прободување? или христијаните сакале да им значи прободување за да им ваља со приказната ? Да не пропадне Христијанството како Хиндуизам и Пагански религии па мора да го бришат гзот а црквите да продолжат да мелат пари?
Што е реално ќе ти кажат еврејските другари, давид не мислел да не збуни и кажал реално ЛАВ како што е ама дека кај вас пишува поинаку од оригиналот мора да го бришете г-зот ? тука се зезнале христијанските писатели па да си го бришат гзот морале да се опсесираат врз овој Еврејски збор лав да значи и дупки?
Доста брукате Еврејска религија со педери и крстови, повеќе гордост има муслиман за да збори за муслиманство од христијанин за збори за христијанство, од што се осеќа брукан од тој Исус, кога ќе ти врзат шамар сврти го другиот образ а тука заб за заб како што е автентичниот збор на Елохим, прекини да го мењаш зборот на Елохим со грчкиот сврти го образот напишан од грчките емотивни обожавачи на голи машки статуи, како што го цртате вртачот на образ исус.[DOUBLEPOST=1461502550][/DOUBLEPOST]
Ти не си прочитал јас што сим пишувал тука на оваа тема... па ми запна мене сега :)
Стариот завет е автентичен, но небитен во новото време денес.
Други сили се на сцена, нов еон...
Знам како се пишува Елохим, знам и гематрија и сето она што е забрането во твојата книга. Мене ништо не ми е забрането. Има и други сказни за Елохим. Како на пример оваа „сказна“.

Моќта на стариот завет денес се сведува само на докажување дека во него нема ништо за Исус, месијата на христијаните.
Не троши премногу сила тука, нема да промениш ниту една мисла на христијаните тука во однос на Исус...
Да беше до знаење, ќе знаеја што е и како е - побитно им е верувањето и непроменливоста, поточно догмата.
Зборот на Елохим никогаш не бил 'на сила' во светот , ниту тоа му била намерата, туку тој го одбрал Абрахам од сите нации, бидејќи тој го побарал него и му го послушал законот. И Елохим го тестирал на секој можен начин , како да го жртвува сопствениот син за да види дали го сака повеќе од Жена му или син му, бидејќи и жена му ја зема на инстанца кај гентилски цар Абимелек. А моќта на стариот завет што Елохим може да ја даде се цитира многу пати кон својте синови 'побарај ги од мене нациите и ќе ти ги дадам' што му рекол на Давид. Што е финтата со ова ? Човекот не настанал од камен како што тврдат денешните гении камења експлодирале и камен направил 2 перфектни луѓе, најавтентичната и најстаро презервиран текст во светот е оној од 'Dead Sea Scrolls' којшто ги содржи Танакот , ни дава повеќе детали од почетните делови на Генесис , Јубилеи уште една исфрлена книга која што е дел од торахот, и ни дава поопширни детали за избраните после Левитите , синовите на Задок којшто до последните денови ќе бидат во контакт со Елохим, како што бил Абрахам, Јакоб, Мојсеј , Давид итн. исто и историјата од Танакот е единствена која што се согласува со времето како што е денес.
Доказот за 3 браќа Хам , Шем и Јафет ,
Африка Црнци = Хам

Доказ за Јафет дека е европа и дека бил 1 јазик е сличноста меѓу зборовите Брат - Словенски Брадр - Англиски , Сестра словенски Систр - Англиски , Мам - Англиски МАјка Словенски , значи исти универзални зборови што останале од поделба на јазиците

Доказ за Шем дека имал 1 јазик , сите земји од блискиот исток говорат Аб-Аба за Татко, Ам-Ама - Мајка, Ач - Брат, еврејски исто Аб - Аба Татко Мајка Ам-Ама , Ач - брат . Ова ја докажува и поплавата којашто настанала од Елохимот на Танакот(стариот тестамент) и историјава на овие 3 браќа се искажува дури денес спрема овие универзални клучни зборови што останале да зборат дека јазикот им бил ист.

Последно уредено:
@Zadok291 кaкo муслимaн, знaеш ли кoј ти јa нaпишaл светaтa книгa, тaa твoјaтa?

Многу сега залута ист си како христијаните... не можам да се фатам на орото ги измеша станиците и ритамот премногу... :)
Ова е твое ново верување, сега само текстовите од Кумран се вистината? Се друго е лага?
Тоа ти сакаш да ни кажеш? :)
[DOUBLEPOST=1461503345][/DOUBLEPOST]
Како муслиман?

Хаха другар ист ти како татко ми ! Али он има пријатели Евреи па се информираше дека сечат на 8ми ден па сеа ќути, па твоето христијанство се базира на мојата книга Танак (стар тестамент) , не е тоа муслиманство а муслиманот е поблизок до Израел од Христијанот, генетски спрема Танакот(стариот тестамент) , во Танакот се прават животински жртви за грев односно курбан - еврејски корбанот, исто префиксот за името е сличен Алах - Елохим - Алахим , ако научиш правилно ќе видиш дека самиот Исус што не постоел вика Ели Ели - Али Али лама сабачтани ? Цитатот на Давид , Али Али (Мој Ал , Мој Ал зашто ме остави? од псалм 22)
Муслиманот е премногу груб и глуп, христијанот е премногу мек, христијанинот е паметен на свој начин , како што е наречен во Генесис 'кој ќе им ги спречи замислите на нивниот ум' како креацииве денес на телевизори , компјутери итн. Односно тоа што сакал да го оддели со кулата на Бабал, сега тоа пак се случува преку Фејсбук и 1 јазик англиски што се користи универзала како тогаш, тоа сакал да го спречи зашто не му се свиѓаат креацииве на човеков и не мисли дека тоа му е целта на земјава, спрема танакот, сепак се користи дур се мора , центар на информации ти е Гугл , кој е како него?
Не треба да го мразиш Израел ако јазикот е сличен со муслиманите и ако тие се глупи, зошто многу имиња користиш Елизабета е Ализабат , Ели името е Али односно машко име итн, дур биле со тој горе биле иако мала нација од 1 човек Абрахам најпросперна нација единствени со книги свој закон, најурбана земја била Израел, но после грешките Торахот кажува за казните, дека од најдобри ќе бидат најслаби, во тоа време Елохим само 1 човек имал во светот Абрахам, не му било за бројка, па ни Израел затоа не бил 100 милиони, а и не му е порачувано да ги напаѓа гентилите(другите нации) туку тоа било грев, иначе да, најурбана нација била Израел(правилно Јод Шин Реш Алеф Ламед ЈШРАЛ Јашарал), али гркот користи Јота буквата како Иота нема Ш во грчки па С , не стаил именки па му искочило ИСР наместо ЈШР а кај што има А вика И , и искочило Исраил

Последно уредено:
Хаха другар ист ти како татко ми ! Али он има пријатели Евреи па се информираше дека сечат на 8ми ден па сеа ќути, па твоето христијанство се базира на мојата книга Танак (стар тестамент) , не е тоа муслиманство а муслиманот е поблизок до Израел од Христијанот, генетски спрема Танакот(стариот тестамент) , во Танакот се прават животински жртви за грев односно курбан - еврејски корбанот, исто префиксот за името е сличен Алах - Елохим - Алахим , ако научиш правилно ќе видиш дека самиот Исус што не постоел вика Ели Ели - Али Али лама сабачтани ? Цитатот на Давид , Али Али (Мој Ал , Мој Ал зашто ме остави? од псалм 22)

Зa жaл, тaткo ти мoрa дa си ќути, син си му.

Пoкaжувaш гoлемa дoзa нa неписменoст, вулгaрнoст, пa и oмрaзa прoткaенa сo фрустрaции и кoмплекси.

Тoa нaјчестo се сретнувa кaј aлaхoвите рoбoви.

П.с. oсвен тoa aли aли лaмa, имaш нешo другo дa пoнудиш?

Зa жaл, тaткo ти мoрa дa си ќути, син си му.

Пoкaжувaш гoлемa дoзa нa неписменoст, вулгaрнoст, пa и oмрaзa прoткaенa сo фрустрaции и кoмплекси.

Тoa нaјчестo се сретнувa кaј aлaхoвите рoбoви.

П.с. oсвен тoa aли aли лaмa, имaш нешo другo дa пoнудиш?

Тоа АЛИ АЛИ го пишува во твоето СВЕТО писмо стар тестамент, книга Псалми 22 како на пример , и доста имиња како Илијас тука Илија правилно е Алијах , гркот преведува Ал како Ил , Илијас ти е Алијах кратено од Алијаху , што не ти е јасно? ако го одбиеш твоето свето писмо , немаш религија секако :)
Немора да значи дека ако името Алах се користи од терористи дека е лошо, сепак стариот тестамент и Алахимот во него препорачува доста насилство нели? Заб за Заб , живот за живот си прочитал ?

Немора да значи дека ако името Алах се користи од терористи дека е лошо, сепак стариот тестамент и Алахимот во него препорачува доста насилство нели? Заб за Заб , живот за живот си прочитал ?

Дa, a?

Викaш пукa случaјнoст штo гo кoристaт терoристи?

Дa, a?

Викaш пукa случaјнoст штo гo кoристaт терoристи?

Бабе а крусадите што се во повод на христијанство ? Што секој што не верувал во исус го викале ѓавол и го убивале тоа нормално е ? Али овие стари традиции може да се прикријат , у име исус дека биле.. Дури и во европа палеле луѓе до пред 200-300 години што ќе се осмелиле да преречат нешто на црквата, Прочитај што ти вика за Евреите новиот тестамент тие се ѓаволи, зашто? Зашто не верувале во исус, го убивале народот со сила да го уништат следењето на Танакот (стар тестамент) , сеа само покажуваат дипломатство неможе веќе ѓавол да те нарече сеа дрпај пари само дур може , погребче одело 500 евра , споменик некој 1000е ќе делат со овие што ги праат, а уствари да ти прочита што му пишува дека треба во чаршаф и доле не бива, нема пари така, за женење 100-200е да дрпне зашто ако ти прочита дека правилно нема ништо од тоа нема паре не бива , ако ти каже брак како праеле во свето писмо , Јакоб и Рахал пример. Нема паре у истине нема луде џипове[DOUBLEPOST=1461507498][/DOUBLEPOST]
Многу сега залута ист си како христијаните... не можам да се фатам на орото ги измеша станиците и ритамот премногу... :)
Ова е твое ново верување, сега само текстовите од Кумран се вистината? Се друго е лага?
Тоа ти сакаш да ни кажеш? :)
[DOUBLEPOST=1461503345][/DOUBLEPOST]
Како муслиман?

1.Сакав да ти докажам тука се работи за сила, креаторот. не магии
2.Епа грчки преводи не се оригинал, тие се монтирани сечени лепени и креирани.
Може да се верува само на Израелските оние со вистинскиот оригинал текст на матичен јазик, не преводи, Кумран ги содржи најстарите текстови и копиите се од синовите на задок како + , избраниците на Елохим, тој е тој канон на книги, ја верувам дека ако се прави се од Торахот дека може да се достигне тоа што Абрахам го достигнал, зашто кој пробал? 2 билиони се заблудени во исус, 1.7 билиони во туѓ Алахим , 1 билион се атеисти , индија 1 билион пагани, кина 1 билион пагани итн. Остануваме на Јудаисм 15 милиони , но од масоретик текст ни фалат 3 книги: Енок, јубилеи и Задокините книги којшто ги додаваме, и сме фул 'Sons of Zadok Dead Sea Scroll' канон, имам другари баѓи во Израел пола се забегани никој не чита, гентилски правец фатени , а кохените им се зафатени со рендање глупости улизнување на христијански ш-пак, некој кохени сметаат дека завршиле доволна работа само што ќе го обезправат новиот тестамент, но со тоа не е завршена работата, задачата на христијанот е да те тргне од стариот тестамент(танакот), не е само докажи им дека не постои зашто така си ја забораваш задачата дадена во Танакот (стариот завет).
Се тука е минливо само љубов што вреди, ке поживееш до 50 и Шеол те чека според Танакот. Едно е да дочекам задни ден и да речам или нема ништо после ова или те чека казна, а друго е задни ден да дочекаш да речеш или нема ништо одкако ке склопам очи а и да има сум завршил се точно од Танакот нема што да мислам , не сум како тој другиот што ќе се моли да нема ништо по ова, под поголем стрес ќе биде тој, тој горе рекол дека сите ќе бидат на страна до последните денови, штом тој рекол можеби е у право?

Последно уредено:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom