@Macedonian85 ти пишав во инбокс, не ми пиша повратно, па ај тука да пишам, ќе те замолам да ми кажеш постапно како аплицираше за виза за сопругата, можеш и пп да ми пишеш, ми треба таа информација фала многу поздрав и со среќа нека ви е.Само да ве информирам дека денес на сопругата и стигна пасош со одобрена виза за УК на основ на моето бугарско државјанство. Доколку некој го интересира, овде може да најде повеќе податоци: https://www.gov.uk/family-permit
Визата е бесплатна, и од кога ќе аплицираш, во рок од 2-3 недели треба да го добиеш пасошот назад со или без виза . Инаку ниту јас ниту сопругата претходно немаме живеано во УК. Условот е и двајцата заедно да патувате.
Се надевам дека на некого ова ќе му биде од помош. Со среќа !
gresno provervis zato taka ti pisitДечки знае некој после колку време од интервјуто преписката ке биде образувана? Скоро месец дена од интервјуто, и сеуште ми пишува "Липсват Дани" кога проверам на страната.
Вратено во инбокс[DOUBLEPOST=1461405391][/DOUBLEPOST]@Macedonian85 ти пишав во инбокс, не ми пиша повратно, па ај тука да пишам, ќе те замолам да ми кажеш постапно како аплицираше за виза за сопругата, можеш и пп да ми пишеш, ми треба таа информација фала многу поздрав и со среќа нека ви е.
Вратено во инбокс@Macedonian85 ти пишав во инбокс, не ми пиша повратно, па ај тука да пишам, ќе те замолам да ми кажеш постапно како аплицираше за виза за сопругата, можеш и пп да ми пишеш, ми треба таа информација фала многу поздрав и со среќа нека ви е.
Те молам и на мене да ми пишеш во инбокс за истото.@Macedonian85 ти пишав во инбокс, не ми пиша повратно, па ај тука да пишам, ќе те замолам да ми кажеш постапно како аплицираше за виза за сопругата, можеш и пп да ми пишеш, ми треба таа информација фала многу поздрав и со среќа нека ви е.
Zdravo , jas na intervju bev 2014 januari na dopolnitelna sum od juni 2015 I togas odma dostaviv dopilnitelen dokument I seuste statusot ne mi e promenet. Me interesira kolku vreme cekase da ti se meni statusot, I ako ne e tajna koj broj si . Blagodaramzdravo na site na forumov dali ima nekoj na forumov sto e od 2013 sto ima zemeno drzavjanstvo i otkako mu se smenil statusto od dopolnitelna vo По преписката Ви предстои да б'де изв'ршен финален експертен преглед преди да б'де разгледана от С'вета по гражданство. ili nekoj da dade mislejne do drzavjanstvo kolku bi mozelo da se ceka sega vo april na 15 mi se smeni statuso blagodaram odnapred i sekoe mislejne bi mi bilo od korist blagodaram i so srejka na site pozz
I koj od 2012/13/14 vrateni na dopolnitelna vo poslednive 30 dena dobil status za ''finalen'' samo so podnesena bk potvrda?zdravo na site na forumov dali ima nekoj na forumov sto e od 2013 sto ima zemeno drzavjanstvo i otkako mu se smenil statusto od dopolnitelna vo По преписката Ви предстои да б'де изв'ршен финален експертен преглед преди да б'де разгледана от С'вета по гражданство. ili nekoj da dade mislejne do drzavjanstvo kolku bi mozelo da se ceka sega vo april na 15 mi se smeni statuso blagodaram odnapred i sekoe mislejne bi mi bilo od korist blagodaram i so srejka na site pozz
So e toa bk potvrda ?I koj od 2012/13/14 vrateni na dopolnitelna vo poslednive 30 dena, dobil status za ''finalen'' samo so podnesena bk potvrda?
Потврда од Бугарски културен клуб во МакедонијаSo e toa bk potvrda ?
Sent from my HTC Desire X using Tapatalk
МарфиЧудна работа, кога ти треба превоз за Софија три недели не можеш да најдеш,или полни се таксистиве,или не одат тогаш или во мојов случај не се ни јавуваат на телефон...А кога не ти треба превоз кој од кој послободен и поефтин...
Imas bus u 12 na polnoc preku Makedonija soobracaj. Vracanje vo 5 p.m. Cena 1800,00.Чудна работа, кога ти треба превоз за Софија три недели не можеш да најдеш,или полни се таксистиве,или не одат тогаш или во мојов случај не се ни јавуваат на телефон...А кога не ти треба превоз кој од кој послободен и поефтин...
да знам за тој превоз,ама мислев да не се малтретирам толку кога има превоз со кола/комбе за 1500 ама ете неам среќа.Автобусов ми е незгоден посебно за враќање стига во скопје во 23ч.ама ако не се снајдам ќе морам такаImas bus u 12 na polnoc preku Makedonija soobracaj. Vracanje vo 5 p.m. Cena 1800,00.
Vidi ovde - http://www.ms.mk/INDEX.CFM?FN=140&FN_TARGET=4012&cols_num=1
-- http://www.ms.mk/index.cfm?id_page=3