Бугарско државјанство (процедура и потребна документација) - СТАРА ТЕМА

Долу во линкот ги имате сите информации поврзани со времетраењето и промените на вашите статуси.

• https://bugarskipasos.blogspot.com/p/statusi.html

Гласови: 4 50,0%
  • Благодарност до сите кои учествувале во креацијата на блогов.

Гласови: 4 50,0%
  • Инфо: Го копирате горенаведениот линк и го отварате со вашиот интернет пребарувач.

Гласови: 0 0,0%
  • За процедура за подигнување преку амбасада подолу линк ,или вратете се на страна 4553.

• forum.kajgana.com/threads/Бугарско-државјанство-процедура-и-потребна-документација.74574/page-4553

• Вкупно гласачи
    8
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
18 септември 2014
Мислења
828
Поени од реакции
747
Дечки знае некој после колку време од интервјуто преписката ке биде образувана? Скоро месец дена од интервјуто, и сеуште ми пишува "Липсват Дани" кога проверам на страната.

Член од
25 март 2014
Мислења
717
Поени од реакции
733
Само да ве информирам дека денес на сопругата и стигна пасош со одобрена виза за УК на основ на моето бугарско државјанство. Доколку некој го интересира, овде може да најде повеќе податоци: https://www.gov.uk/family-permit

Визата е бесплатна, и од кога ќе аплицираш, во рок од 2-3 недели треба да го добиеш пасошот назад со или без виза :). Инаку ниту јас ниту сопругата претходно немаме живеано во УК. Условот е и двајцата заедно да патувате.

Се надевам дека на некого ова ќе му биде од помош. Со среќа !
@Macedonian85 ти пишав во инбокс, не ми пиша повратно, па ај тука да пишам, ќе те замолам да ми кажеш постапно како аплицираше за виза за сопругата, можеш и пп да ми пишеш, ми треба таа информација фала многу поздрав и со среќа нека ви е.

Член од
5 јануари 2015
Мислења
93
Поени од реакции
83
Дечки знае некој после колку време од интервјуто преписката ке биде образувана? Скоро месец дена од интервјуто, и сеуште ми пишува "Липсват Дани" кога проверам на страната.
gresno provervis zato taka ti pisit

Член од
20 февруари 2011
Мислења
146
Поени од реакции
60
@Macedonian85 ти пишав во инбокс, не ми пиша повратно, па ај тука да пишам, ќе те замолам да ми кажеш постапно како аплицираше за виза за сопругата, можеш и пп да ми пишеш, ми треба таа информација фала многу поздрав и со среќа нека ви е.
Вратено во инбокс[DOUBLEPOST=1461405391][/DOUBLEPOST]
Вратено во инбокс

Член од
8 септември 2015
Мислења
220
Поени од реакции
209
zdravo na site na forumov dali ima nekoj na forumov sto e od 2013 sto ima zemeno drzavjanstvo i otkako mu se smenil statusto od dopolnitelna vo По преписката Ви предстои да б'де изв'ршен финален експертен преглед преди да б'де разгледана от С'вета по гражданство. ili nekoj da dade mislejne do drzavjanstvo kolku bi mozelo da se ceka sega vo april na 15 mi se smeni statuso blagodaram odnapred i sekoe mislejne bi mi bilo od korist blagodaram i so srejka na site pozz

Член од
6 февруари 2015
Мислења
53
Поени од реакции
54
Те молам и на мене да ми пишеш во инбокс за истото.

Член од
21 февруари 2016
Мислења
63
Поени од реакции
50
zdravo na site na forumov dali ima nekoj na forumov sto e od 2013 sto ima zemeno drzavjanstvo i otkako mu se smenil statusto od dopolnitelna vo По преписката Ви предстои да б'де изв'ршен финален експертен преглед преди да б'де разгледана от С'вета по гражданство. ili nekoj da dade mislejne do drzavjanstvo kolku bi mozelo da se ceka sega vo april na 15 mi se smeni statuso blagodaram odnapred i sekoe mislejne bi mi bilo od korist blagodaram i so srejka na site pozz
Zdravo , jas na intervju bev 2014 januari na dopolnitelna sum od juni 2015 I togas odma dostaviv dopilnitelen dokument I seuste statusot ne mi e promenet. Me interesira kolku vreme cekase da ti se meni statusot, I ako ne e tajna koj broj si . Blagodaram

Sent from my HTC Desire X using Tapatalk

Член од
25 февруари 2015
Мислења
810
Поени од реакции
1.561
I koj od 2012/13/14 vrateni na dopolnitelna vo poslednive 30 dena dobil status za ''finalen'' samo so podnesena bk potvrda?

Последно уредено:

0210

шест
Член од
13 април 2015
Мислења
127
Поени од реакции
198
Чудна работа, кога ти треба превоз за Софија три недели не можеш да најдеш,или полни се таксистиве,или не одат тогаш или во мојов случај не се ни јавуваат на телефон...А кога не ти треба превоз кој од кој послободен и поефтин... :mad:

Член од
23 февруари 2016
Мислења
415
Поени од реакции
581
Чудна работа, кога ти треба превоз за Софија три недели не можеш да најдеш,или полни се таксистиве,или не одат тогаш или во мојов случај не се ни јавуваат на телефон...А кога не ти треба превоз кој од кој послободен и поефтин... :mad:
Марфи

Член од
25 февруари 2015
Мислења
810
Поени од реакции
1.561
Imas bus u 12 na polnoc preku Makedonija soobracaj. Vracanje vo 5 p.m. Cena 1800,00.
Vidi ovde - http://www.ms.mk/INDEX.CFM?FN=140&FN_TARGET=4012&cols_num=1
-- http://www.ms.mk/index.cfm?id_page=3

Член од
21 февруари 2016
Мислења
63
Поени од реакции
50
Ohrid ima novo otvoren bugarski klub, da ne znae nekoj dali izdavaat potvrdi I Dali se validni ? Tnx

Sent from my HTC Desire X using Tapatalk

0210

шест
Член од
13 април 2015
Мислења
127
Поени од реакции
198
Imas bus u 12 na polnoc preku Makedonija soobracaj. Vracanje vo 5 p.m. Cena 1800,00.
Vidi ovde - http://www.ms.mk/INDEX.CFM?FN=140&FN_TARGET=4012&cols_num=1
-- http://www.ms.mk/index.cfm?id_page=3
да знам за тој превоз,ама мислев да не се малтретирам толку кога има превоз со кола/комбе за 1500 ама ете неам среќа.Автобусов ми е незгоден посебно за враќање стига во скопје во 23ч.ама ако не се снајдам ќе морам така
фала во секој случај!

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom