Каде пишува дека не користел ангели?! Има ли некаде пишано дека ангели не биле вмешани во создавањето?
А кај пишуе дека користел? Ти реков дека и на внуците мои им е јасно дека СОЗДАТЕЛОТ не се советува со созданијата што истиот ги створил. Кратко и јасно. Никој не е како Бог. Бог со стварање на човекот и ангелите не створил богови, туку созданија кои поради Љубовта Божја и Неговата Милост можат да станат богови по благодат. Начинот е даден во Новиот Завет, а тој не е ПРЕКУ МАГИЈА како што тоа го веруват окултистите, обманувајќи се дека можат преку истата да станат богови а Бог го претвораат во ништо за да немат кому да дадат одговор за нивните недела и гревови. То беше накратко. Не зборајм повеќе со иницијанти, чекам ви го мајсторот со покана на ваша тема, не овде!
Не само што не можеш да одговориш, туку не можеш ниту прашање да поставиш...
Што би рекло лицето Б.Ц.: „Работава е „дупло голо„„.
Мики,. шо се распрааш со свакави... секој ден истите прашања им се одговорени а они кутрите неможат да разберат човечки јазик. Батали ги, не е џабе речено дека буквите не се за секој, ако ме разбираш...
[DOUBLEPOST=1461243265][/DOUBLEPOST]Мики, свака ти част забранење на нашата најмила светоотечка вера. Мене, колку време ќе ми даде Севишниот, толку ќе го посетувам форумчево за да поможам ако можам. Како иде постот Велигденски, чеда Божји? Се спремаме за Воскресение?!!!