Бугарско државјанство (процедура и потребна документација) - СТАРА ТЕМА

Долу во линкот ги имате сите информации поврзани со времетраењето и промените на вашите статуси.

• https://bugarskipasos.blogspot.com/p/statusi.html

Гласови: 4 50,0%
  • Благодарност до сите кои учествувале во креацијата на блогов.

Гласови: 4 50,0%
  • Инфо: Го копирате горенаведениот линк и го отварате со вашиот интернет пребарувач.

Гласови: 0 0,0%
  • За процедура за подигнување преку амбасада подолу линк ,или вратете се на страна 4553.

• forum.kajgana.com/threads/Бугарско-државјанство-процедура-и-потребна-документација.74574/page-4553

• Вкупно гласачи
    8
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.

0210

шест
Член од
13 април 2015
Мислења
127
Поени од реакции
198
Знаете некој таксист-водич што врши превоз до Софија и назад од Скопје?фала!

Член од
21 ноември 2014
Мислења
238
Поени од реакции
76
Јас не би чекал 3-години,јас би отишол и би проверил што им фали и од кој документ !!!
3 или 4 години значи дека нешто не е во ред, треба на време да обезбедите дополнителен документ а за тоа имате време на време да си обезбедите ...
Повеќето до сега чекаа максимум 1,8 м до 2 години.
Zdravo Jas sum tocno 2 godini se mi e na vreme odneseno i uste sum na doplnitelna mp.[DOUBLEPOST=1461247914][/DOUBLEPOST]Kolku vreme se ceka ovaa dopolnitelnata veke 7 meseci nema nisto do koga Vaka ke bide.

Член од
11 април 2012
Мислења
4.738
Поени од реакции
5.494
Vase,jas vcera bev u Sofija so kerka mi i edni prijateli za da kerka mi go podigne ukazot a tie dvajca da se slikaat za licni dokumenti.So niv bev na 31 Mart za podiganje ukaz i podnesuvanje baranje za EGN i upisuvanje vo kniga - registar na naselenie.Plativ 50 leva + 6 za bankarska taksa za podiganje ukaz i 30 leva u opstina Sredec za EGN.Trosoci za LK i pasos se 61 lev za standardna procedura od 30 dena.Znaci site davacki se :56+30+61=147 leva ili 75 evra + tri idenja do Sofija(podiganje ukaz&EGN;podnesuvanje na baranje za licni dokumenti&slikanje i podignuvanje na istite).Inaku deckoto kaza deka potrosil povekje 180 evra od normalnite trosoci za cekanje vo red,za vadenje EGN za 3,4 casa i dr.Nikade vo instituciite nemase guzva vcera i ako si zakazes on-line za ukazot nemas potreba od "specijalisti-posrednici) za vo niedna institucija(opstina(EGN)i policija(vadenje pasos).Pozdrav do site "patilci"na forumov...Ova go napisav cisto kako informacija...[DOUBLEPOST=1461227927][/DOUBLEPOST]
So dobivanje na Ukaz si stanala BG drzavjanka teoretski,pravno,de-jure no za da bides de-facto bugarski gragjanin treba da se prijavis nekade,da te vpisat vo maticna kniga na gragjani,da imas licen dokument za identifikacija inaku ke bides gragjanin-fantom koj bukvalno ne postoji...
Небитен е постот во кој те цитирам ми треба само една информација
Прашањево не е само до вас двајца, кој знае слободно нека одговори.

Значи указот го имам (не треба да одам да го подигам од софија) таму морам да одам да се пријавам во општина за ЕГН и после за сликање. Е сега сакам тоа да го завршам за 1 ден (во еден ден да добијам ЕГН и да се сликам, немора по брза постапка да го вадам пасошот ќе го земам подоцна или ќе дадам полномошно не е проблем) само да не идам 2 пати за ЕГН, не е проблем и да платам повеќе само да не се шуткам по патиштава 2 пати.

Член од
23 февруари 2016
Мислења
415
Поени од реакции
581
Ne, osven makedonsko drugo nemam. Za bugarskoto prasuvam, dali go imam kako vtoro ili ne, vo slucajov samo so izdaden ukaz, ama ne podignat.
па не сфаќам кој да те праша. иначе чим ти излегол указот значи имаш и бугарско

Член од
2 февруари 2016
Мислења
44
Поени од реакции
22
ok, fala mnogu. Popolnuvam dokumenti za nesto sosema treto i mi pisuva imas li drugo drzavjanstvo osven makedonsko. Toa e. :)

Член од
23 февруари 2016
Мислења
415
Поени од реакции
581
ok, fala mnogu. Popolnuvam dokumenti za nesto sosema treto i mi pisuva imas li drugo drzavjanstvo osven makedonsko. Toa e. :)
ова е мое мислење и е логично рсзмислување. Е сега ако тоа што го пополнуваш е нешто кај што одговараш за точноста на податоците, подобро консултирај се со правник

Член од
30 ноември 2014
Мислења
469
Поени од реакции
948
Молбата Ви е уважена. Вашата преписка е вклјучена в Указ 29 от 2016 год. Можете да резервирате час, за да получите удостоверението си лично. Можете да направите нова резервација само ако сте пропуснали п'рвата резервација.

Член од
21 август 2010
Мислења
140
Поени од реакции
210
исто и мене ми е потпишан указот.... 10878/2014...Слободен термин има од 25.04 па натака за подигање..... Јас закажав за на 27.04.2016

Последно уредено:

0210

шест
Член од
13 април 2015
Мислења
127
Поени од реакции
198
Молбата Ви е уважена. Вашата преписка е вклјучена в Указ 29 от 2016 год. Можете да резервирате час, за да получите удостоверението си лично. Можете да направите нова резервација само ако сте пропуснали п'рвата резервација.
ти честитам,со среќа нека ти е!

Член од
8 септември 2015
Мислења
220
Поени од реакции
209
so srejka neka e koja godina si i koe brojce pozz[DOUBLEPOST=1461260430][/DOUBLEPOST]
so srejka neka e koja godina si i koe brojce pozz

Член од
7 октомври 2014
Мислења
513
Поени од реакции
1.007
исто и мене ми е потпишан указот.... 10878/2014...Слободен термин има од 25.04 па натака за подигање..... Јас закажав за на 27.04.2016
Neka vie so sreka brat na tebe I na @master2014 :) dobredojdovte vo Klubot :)

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom