Мислиш ќе можам да влезам без претходно закажано?Pa sve e ok. Idi direktno no MP, kazi im go brojceto i ce go podignes ukazot.
Мислиш ќе можам да влезам без претходно закажано?Pa sve e ok. Idi direktno no MP, kazi im go brojceto i ce go podignes ukazot.
Pa normalno. Kako site, taka i ti.Мислиш ќе можам да влезам без претходно закажано?
ОК, фала ти многуPa normalno. Kako site, taka i ti.
Nema zastoОК, фала ти многу
Vase,jas vcera bev u Sofija so kerka mi i edni prijateli za da kerka mi go podigne ukazot a tie dvajca da se slikaat za licni dokumenti.So niv bev na 31 Mart za podiganje ukaz i podnesuvanje baranje za EGN i upisuvanje vo kniga - registar na naselenie.Plativ 50 leva + 6 za bankarska taksa za podiganje ukaz i 30 leva u opstina Sredec za EGN.Trosoci za LK i pasos se 61 lev za standardna procedura od 30 dena.Znaci site davacki se :56+30+61=147 leva ili 75 evra + tri idenja do Sofija(podiganje ukaz&EGN;podnesuvanje na baranje za licni dokumenti&slikanje i podignuvanje na istite).Inaku deckoto kaza deka potrosil povekje 180 evra od normalnite trosoci za cekanje vo red,za vadenje EGN za 3,4 casa i dr.Nikade vo instituciite nemase guzva vcera i ako si zakazes on-line za ukazot nemas potreba od "specijalisti-posrednici) za vo niedna institucija(opstina(EGN)i policija(vadenje pasos).Pozdrav do site "patilci"na forumov...Ova go napisav cisto kako informacija...[DOUBLEPOST=1461227927][/DOUBLEPOST]I mene mi e cudno ova od koga ke izleze maticen broj I se togas znam deka se. Slikas I mozes po brza postapka da go izvadis n pasoso so doplata sekako no kako moze podiganje na ukaz maticen broj I slikanje vo edna den za 180 evra ? Kako e mozno koga mene 250 evra me kosta od podiganje na ukaz do drzavjanstvo pa zar ne e mnogu eftino ova za 180 evra vo edna den se da zavrsis izgleda posrednikot bez pari mu ja zavrsil rabotata jas iskreno mn ne vistinito mi deluva seto ova koj kako saka neka mi svati duri devojceto od anglija so bese so mene sakase po brza postapka da se slika I posredniko I rece za 5 dena ke bide I maticnio broj I pravo se slikas sekako za toa si naplati mislam rece deka 80 evra I po baral samo za maticniot broj no za eden den ako bivase veke koga bevme tamu ke zavrsaa rabota sekako
So dobivanje na Ukaz si stanala BG drzavjanka teoretski,pravno,de-jure no za da bides de-facto bugarski gragjanin treba da se prijavis nekade,da te vpisat vo maticna kniga na gragjani,da imas licen dokument za identifikacija inaku ke bides gragjanin-fantom koj bukvalno ne postoji...Здраво на сите. Имам едно прашање, ако некој знае и би бил љубезен да ми одговори. Имено, дали САМО со издавањето на указот од претседателот на Р. Бугарија си веќе бугарски државјанин, т.е. без понатамошно следење на постапката (подигање на указот, слики, плаќање, адреса и сл.). Дали си на тој начин веќе со двојно државјанство или не е целосно доколку не ја истераш до крај целата процедура до адреса и документи. Мислам дека ме разбравте. Ве молам кој знае и може да ми одговори.
Aha, a koga nekoj bi me prasal da kazam imam li drugo drzavjanstvo osven makedonsko, sto bi bil mojot najtocen odgovor, da ili ne?Vase,jas vcera bev u Sofija so kerka mi i edni prijateli za da kerka mi go podigne ukazot a tie dvajca da se slikaat za licni dokumenti.So niv bev na 31 Mart za podiganje ukaz i podnesuvanje baranje za EGN i upisuvanje vo kniga - registar na naselenie.Plativ 50 leva + 6 za bankarska taksa za podiganje ukaz i 30 leva u opstina Sredec za EGN.Trosoci za LK i pasos se 61 lev za standardna procedura od 30 dena.Znaci site davacki se :56+30+61=147 leva ili 75 evra + tri idenja do Sofija(podiganje ukaz&EGN;podnesuvanje na baranje za licni dokumenti&slikanje i podignuvanje na istite).Inaku deckoto kaza deka potrosil povekje 180 evra od normalnite trosoci za cekanje vo red,za vadenje EGN za 3,4 casa i dr.Nikade vo instituciite nemase guzva vcera i ako si zakazes on-line za ukazot nemas potreba od "specijalisti-posrednici) za vo niedna institucija(opstina(EGN)i policija(vadenje pasos).Pozdrav do site "patilci"na forumov...Ova go napisav cisto kako informacija...[DOUBLEPOST=1461227927][/DOUBLEPOST]
So dobivanje na Ukaz si stanala BG drzavjanka teoretski,pravno,de-jure no za da bides de-facto bugarski gragjanin treba da se prijavis nekade,da te vpisat vo maticna kniga na gragjani,da imas licen dokument za identifikacija inaku ke bides gragjanin-fantom koj bukvalno ne postoji...
имаш друго државјанство освен македонско?Aha, a koga nekoj bi me prasal da kazam imam li drugo drzavjanstvo osven makedonsko, sto bi bil mojot najtocen odgovor, da ili ne?
@Han Asparuh bi ve zamolil za edno prasanje. Odkoga ke se zeme ukazot i ke se podnese za egn vo opstina sredec i po 7 denovi se zeme egn, se podnesuva baranje za licni dokumenti vo polucijata maria lujza ili vo lulin kade treba da se slikame. Prasanjeto e kade se dostavuva toa baranje? Ti blagodaram od napred za verodostojnite informacii koi gi iskazuvas na forumov.Vase,jas vcera bev u Sofija so kerka mi i edni prijateli za da kerka mi go podigne ukazot a tie dvajca da se slikaat za licni dokumenti.So niv bev na 31 Mart za podiganje ukaz i podnesuvanje baranje za EGN i upisuvanje vo kniga - registar na naselenie.Plativ 50 leva + 6 za bankarska taksa za podiganje ukaz i 30 leva u opstina Sredec za EGN.Trosoci za LK i pasos se 61 lev za standardna procedura od 30 dena.Znaci site davacki se :56+30+61=147 leva ili 75 evra + tri idenja do Sofija(podiganje ukaz&EGN;podnesuvanje na baranje za licni dokumenti&slikanje i podignuvanje na istite).Inaku deckoto kaza deka potrosil povekje 180 evra od normalnite trosoci za cekanje vo red,za vadenje EGN za 3,4 casa i dr.Nikade vo instituciite nemase guzva vcera i ako si zakazes on-line za ukazot nemas potreba od "specijalisti-posrednici) za vo niedna institucija(opstina(EGN)i policija(vadenje pasos).Pozdrav do site "patilci"na forumov...Ova go napisav cisto kako informacija...[DOUBLEPOST=1461227927][/DOUBLEPOST]
So dobivanje na Ukaz si stanala BG drzavjanka teoretski,pravno,de-jure no za da bides de-facto bugarski gragjanin treba da se prijavis nekade,da te vpisat vo maticna kniga na gragjani,da imas licen dokument za identifikacija inaku ke bides gragjanin-fantom koj bukvalno ne postoji...
1000% si vo pravo no I do srekata srekata tvoja aurata so koja pozitivni raboti magnetiziras,btw pred nekolku godini prasuvajki za edna lokacijama, edna dobra dusha babicka kade se naogja odredenoto mesto se potrudi da ispesaci nekolku 100na metri da mi pokazes, dusha bozja,tuka dete pomlado da prasas ke te duri promaja....Ima decki sto imaa promena po 1 mesec. Dali znae nekoj potocno za kolku vreme se menuva status posle finalen pregled? [DOUBLEPOST=1461213240][/DOUBLEPOST]
Se zeza Sekoj so svoj k'smet.[DOUBLEPOST=1461213431][/DOUBLEPOST]
Pola svet sum prosol, a ludjeto vo BG medju prvite na lista po ljubeznost i kultura. Ili taka sum imal sreca da komuniciram samo so kulturen svet.
1000% si vo pravo no I do srekata srekata tvoja aurata so koja pozitivni raboti magnetiziras,btw pred nekolku godini prasuvajki za edna lokacija, edna dobra dusha babicka kade se naogja odredenoto mesto se potrudi da ispesaci nekolku 100na metri da mi pokaze dusha bozja,tuka dete pomlado da prasas ke te duri promaja....Ima decki sto imaa promena po 1 mesec. Dali znae nekoj potocno za kolku vreme se menuva status posle finalen pregled? [DOUBLEPOST=1461213240][/DOUBLEPOST]
Se zeza Sekoj so svoj k'smet.[DOUBLEPOST=1461213431][/DOUBLEPOST]
Pola svet sum prosol, a ludjeto vo BG medju prvite na lista po ljubeznost i kultura. Ili taka sum imal sreca da komuniciram samo so kulturen svet.
1000% si vo pravo no I do srekata srekata tvoja aurata so koja pozitivni raboti magnetiziras,btw pred nekolku godini prasuvajki za edna lokacijama, edna dobra dusha babicka kade se naogja odredenoto mesto se potrudi da ispesaci nekolku 100na metri da mi pokazes, dusha bozja,tuka dete pomlado da prasas ke te duri promaja....
Јас не би чекал 3-години,јас би отишол и би проверил што им фали и од кој документ !!!Za tie shto cekale potpis od viceprezident neka proverat sea proverif edno brojce shto bese preko konzulat mu go potpisale posle mesec i pol 1056*/2014 a inaku ja sum od famozna 2013 853*/2013 na 13.maj 3 god tacno od intervjuto i ushte stoi doplnitelna MP
Aman preteraaaaa vejkeee u qurac, use izgleda ima i brojcinja od 2012 nerazresheni a 2013 nogu slabo ja rabotat, skapame cekajki, mosh i use cela godina kje se zabave dodeka ja obrabotat, da ne e pesimisticki ama dosega trebashe da ja iscistat, nz so imat preckiZa tie shto cekale potpis od viceprezident neka proverat sea proverif edno brojce shto bese preko konzulat mu go potpisale posle mesec i pol 1056*/2014 a inaku ja sum od famozna 2013 853*/2013 na 13.maj 3 god tacno od intervjuto i ushte stoi doplnitelna MP