Акции на СЈО (Генерална дискусија)

Статус
Затворена за нови мислења.

Сталкерот

Резидентен космонаут
Член од
5 јуни 2012
Мислења
5.762
Поени од реакции
7.594
Да не должиме, најавија дека Телеком ќе застари во мај и сите молчат, а Телеком не е само Бучковски, таму се и Пенов, Макрадули, Шеќеринска и пола ДУИ ... СЈО ги покрена случките со корупција Надеж 1 и 2 а Бранко ја отфрли аболицијата ? Па доста веќе фуцк ин браин, кого лажат со неутралност, деца од 13 години...
Ами ЈО не го дава "Телеком", фино го побараа СЈО да им се предаде, ама некој рече јок. Не беше до Бејли, ликови што излегле од нечиј шлиц ја кочат постапката.:kuracc:

Член од
12 март 2009
Мислења
20.456
Поени од реакции
16.665
Ами ЈО не го дава "Телеком", фино го побараа СЈО да им се предаде, ама некој рече јок. Не беше до Бејли, ликови што излегле од нечиј шлиц ја кочат постапката.:kuracc:
не ти се сеќаваш кога пред 2 месеци испаднаа нови докази за Телеком ( кипарски сметки)и Али се пожали на бејли дека тоа значи ќе растурање на Дуи ? од тогаш американците замолчаа. Тоа што СЈО го бара предметот не значи дека ќе го спроведе, може само да го хибернира. А ЈО го држи за да го активира ако дојде нож до грло. А не одговори, зошто СЈО молчи за Надеж 1 и 2 и постапката на Бранко кој ја отфрли аболицијата и фактички со нив си игра мајтап ??

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.896
Поени од реакции
31.278
зошто СЈО молчи за Надеж 1 и 2 и постапката на Бранко кој ја отфрли аболицијата и фактички со нив си игра мајтап ??
А шо напраи ЈО за тие случаеви?? ете 10 години поминаа, дали има обвиненија, судења и пресуди??

Член од
12 март 2009
Мислења
20.456
Поени од реакции
16.665
А шо напраи ЈО за тие случаеви?? ете 10 години поминаа, дали има обвиненија, судења и пресуди??
не си од вчера, ај потсети се како беше за тенковски делови ? го повикаа Бучковски на распит а рекетарите на сдсм го демолираа судот.... ( а сега истите викаат тој треба да лежи ) ... и каде е правото и правдата и моралот ??

Сталкерот

Резидентен космонаут
Член од
5 јуни 2012
Мислења
5.762
Поени од реакции
7.594
не ти се сеќаваш кога пред 2 месеци испаднаа нови докази за Телеком ( кипарски сметки)и Али се пожали на бејли дека тоа значи ќе растурање на Дуи ? од тогаш американците замолчаа. Тоа што СЈО го бара предметот не значи дека ќе го спроведе, може само да го хибернира. А ЈО го држи за да го активира ако дојде нож до грло. А не одговори, зошто СЈО молчи за Надеж 1 и 2 и постапката на Бранко кој ја отфрли аболицијата и фактички со нив си игра мајтап ??
Да де, да дошол ножот до грло, а во мај застарува. Десет години Јавното Обвинителство го чува во фиока случајо и сеа на месец дена пред да застари другите ви се криви. Бејли ли, СЈО,Масоните,Чадорот.:pos:

Кажи ги како што стојат работите, гарнитурата на власт со години се меша во работата на обвинителството и судот за да си ја одржи коалицијата. И после Цацко крив.

Надеж е иста приказна како и Маѓар Телеком. ЈО не ги дава.

Член од
3 март 2013
Мислења
2.678
Поени од реакции
1.357
Зголемена плата на судиите и обивинителите.

Одејте вие утре, најадетесе.

Член од
12 март 2009
Мислења
20.456
Поени од реакции
16.665
Кажи ги како што стојат работите, гарнитурата на власт со години се меша во работата на обвинителството и судот за да си ја одржи коалицијата. И после Цацко крив.
Надеж е иста приказна како и Маѓар Телеком. ЈО не ги дава.
ako e vo JO e aktiven, a nema gajle od zastaruvanje, ne e star kao Telekom. A zošto Branko izjavi deka nema protiv nego nikakov predmet ?
Koalicijata ne ja bara dpmne, taa e naložena po ramkoven dogovor, ti da ne si Lost in Space ? pa ne gi znaeš tie raboti... a sega po ovie scenarija namesto ramkoven će imame federalizacija. Ne e toa samo poradi ništenje na Makedonija tuku pritisok na Srbija...

Последно уредено:

Сталкерот

Резидентен космонаут
Член од
5 јуни 2012
Мислења
5.762
Поени од реакции
7.594
ako e vo JO e aktiven, a nema gajle od zastaruvanje, ne e star kao Telekom. A zošto Branko izjavi deka nema protiv nego nikakov predmet ?
Сигурно нема. И Телеком немаше гајле, ама ете, уште малку и "попапала маца". Теши се ти дека нема. Колку години поминаа од "Надеж" до сега? :icon_lol:

Сеа бидејќи јас не сум Бранко, за сите изјави дадени од Бранко ќе го прашаш Бранко.

Шкорпион

Corvus oculum corvi non eruit?
Член од
16 октомври 2009
Мислења
7.349
Поени од реакции
7.606
Ај вака, ова за сите пошто гледам дека горе-доле скоро сите на темава имате способност за резонирање на ниво на штрк со даунов синдром.
Грујо и неговата банда вршеле криминал.
Али Ахмети и неговата банда вршеле криминал.
Криминалот на Грујо и неговата банда психички/физички/материјално оштетил многу граѓани на Република Македонија.
Криминалот на Али Ахмети и неговата банда психички/физички/материјално оштетил многу граѓани на Република Македонија
Одредена личност/институција со своите постапки го оправдува криминалот на Грујо и неговата банда
Одредена личност/институција со своите постапки го оправдува криминалот на Али Ахмети и неговата банда
Група на луѓе револтирана поради постапката на горенаведената личност/институција излегува масовно на протести и се бунтува
Никој не излегува и никој не се бунтува поради постапката на горенаведената личност/институција
Сепак, хипотетички да кажеме дека еве имало бунт против плавиве, ајде да ги резимираме сите
(Возможни) резултати на бунтот/протестот

Личноста/Институцијата ја повлекува својата одлука
Личноста/Институцијата ја повлекува својата одлука
Личноста/Институцијата не ја повлекува својата одлука
Личноста/Институцијата не ја повлекува својата одлука
Криза/Конфликт
Криза/Конфликт

Единствената разлика е во тоа што во едниот случај постои бунтовност, а во другиот не.
Ако и после вакво сликовито retard level објаснување не сте способни да ми одговорите на ебаното прашање, ондак стварно кревам раце и признавам дека постои божја сила пошто не постои друго објаснување како без да би ги имале когнитивните способности да разберете воопшто би биле способни да бидете вклучени во било која дискусија над ука бука ауууууу.
Ова е наједноставно можно објаснение за нивнава хипокритичност што си можел да им го понудиш. Чекор плус е само множества и подмножества, забавиште-style. Али за жал ништо нема да помогне, гледаш дека веќе неколку страници и еден, и друг, и трет ти ја избегнуваат поентата и да ти дадат конкретен одговор, и ја релативизираат целата таа ситуација, без да промашат да те спомнат тебе како кукавица (пошто аа уу, сам си признал), али нивниот кукавичлук се оправдува преку "нови етнички тензии не ни требаат". Тоа во превод треба да го читаш - Љоч-насилниците ни се крајно потребни за протестиве, ради бројка, а и да има кој во најголем дел да се тепа со полицијата во први редови, затоа што тестисите ни се обесени на пружалка дома и се сушат од генералка прање од било каква доблест, интегритет, одговорност и храброст. И затоа не смееме да шараме по нивни градби и споменици, оти ќе ни се налутат. Сега сме BFFs.

Последно уредено од модератор:
Член од
16 февруари 2007
Мислења
2.780
Поени од реакции
8.235
Ееее Боби Боби, од лидер на архи бригада и главен кењатор на Протуѓер на форумов, до кое дереџе спадна. Ама нема мама да лапа тендери ако имаш свое јас, јасно ми е.
Тоа е проблемот на денешново ДПМНЕ. Единствен начин да добијат поддршка е да корумпираат. Еден вработен во семејството подразбира цело семејство на список и по автобуси на (контра)протести, митинзи. Скоро цело гласачко тело им е заложник или потенцијален заложник. Скоро секој на тие списоци настрана од јавност ги пцуе и ги мрази оти го малтретираат, го гњават и го влечат по штабови, го тераат да шета по куќи, го срамат и брукаат на протести. Го тераат да се чувствува должен, да има совест и да смета дека мора да врати, оти партијата му направила добрина, милост добил. Заеби ти завршен факултет, заеби ти способност и вештина. Тоа се небитни глупости. Партијата му дала милостина и мора да одработи. Епа кога е така, тоа подразбира и гниење на автентичната поддршка. Таква денес у ДПМНЕ скоро и да нема. Секој од овие "експерти" на телевизија одработува за да одбрани интерес. Пандовци, Боцевци, Миленковци. Најди ми еден, речи ми е оваа јавна личност зошто го поддржува ДПМНЕ толку ревносно, ќе ти најдам личен интерес, некоја фотеља или функција заради која одработуваат. На форумов не знам, ама тврдам дека сите имаат некој у фамилија што профитира(л) од ДПМНЕ или некое ветување што чекаат да се исполни, некоја работичка, па оти знаат какви сталинистички методи на "враќање долг" има таа партија наметнато, пишуваат тоа што пишуваат.

Денес далеку поголема автентичност има во револтот на опозицијата отколку во поддршката за ДПМНЕ. Не зборувам за бројки, зборувам за вредности. Искрени мотиви за да се излезе на улица и протестира. Не зборувам ни за правилно или погрешно, туку дека едново е автентично, другово не е. Другово е за да не му правам проблеми на тате, да и го спасам бизнисот на мама, да не ме отпуштат од работа, да ме вработат...

Man-ce-ster

fanatic
Член од
2 јануари 2009
Мислења
1.524
Поени од реакции
707
Чисто информативно, ме интересира што мислиш за криминалот што го извришија врвот на ВМРО, за кој и имаше аудио снимки од разговори каде се договараат ? Не треба да одговараат за тоа ? Само без муабети за СДС(оние стандардните: Бранко е крив, зашто БранкО не одговараше за неговите, СДС повеќе криминал правеше) , само тоа ме интересира дали треба да одговара ВМРО за криминалот или не ?
Preslusav golem del od objavenite razgovori i tocno e deka postojat indikacii za kriminal no pred se za nekoi izborni neregularnosti sto sum siguren deka gi praktikuvaat i akterite od drugiot tabor. Golem del od razgovorite bea prezentirani seceni taka sto ne ja slusnavme sustinata na razgovorot za da dojdeme do zaklucok. Golem del od razgovorite bea od voajerska priroda i bez nikakva potreba bea pustani. Edino sto stvarno me nervirase e ona so SGS i slicni gluposti i treba da se istrazi dali postoi kriminal. Slusnav za nekoi provizii no siguren sum deka ne e nesto kriminalno poso nikoj ne e budala da dogovara kriminal tezok 35 milioni evra preku telefon za 1 minuta so eden povik. Samari pcuenje i razni gluposti se sitnici, ne slusnavme za bankarski smetki za ubistva naracani za baranje mito za perenje pari - nisto od toa. U sekoj slucaj ima indikacii za kriminal i treba sekoj da odgovara za kriminal -ama bas sekoj vklucitelno i Zaev koj apla e faten.Veruvam deka vo SJO rabotat profesionalci no me nervira nivnata teatralnost i tendencioznost i se gleda nivnata posvetenost kako na pravoto taka i na pad na rejtingot naVMRO. Eve ti kazi mi vo koj razgovor postoi 100% verojatnost deka se raboti za ogromen kriminal?

Последно уредено:

WeAreWhoWeAre

Mia san mia
Член од
12 јули 2015
Мислења
244
Поени од реакции
511
Preslusav golem del od objavenite razgovori i tocno e deka postojat indikacii za kriminal no pred se za nekoi izborni neregularnosti sto sum siguren deka gi praktikuvaat i akterite od drugiot tabor. Golem del od razgovorite bea prezentirani seceni taka sto ne ja slusnavme sustinata na razgovorot za da dojdeme do zaklucok. Golem del od razgovorite bea od voajerska priroda i bez nikakva potreba bea pustani. Edino sto stvarno me nervirase e ona so SGS i slicni gluposti i treba da se istrazi dali postoi kriminal. Slusnav za nekoi provizii no siguren sum deka ne e nesto kriminalno poso nikoj ne e budala da dogovara kriminal tezok 35 milioni evra preku telefon za 1 minuta so eden povik. Samari pcuenje i razni gluposti se sitnici, ne slusnavme za bankarski smetki za ubistva naracani za baranje mito za perenje pari - nisto od toa. U sekoj slucaj ima indikacii za kriminal i treba sekoj da odgovara za kriminal -ama bas sekoj vklucitelno i Zaev koj apla e faten.Veruvam deka vo SJO rabotat profesionalci no me nervira nivnata teatralnost i tendencioznost i se gleda nivnata posvetenost kako na pravoto taka i na pad na rejtingot naVMRO. Eve ti kazi mi vo koj razgovor postoi 100% verojatnost deka se raboti za golem kriminal?
Прикривањето на смрта на Мартин, во кое министерката за внатрешни работи признава како Урковци се обидувале да прикријат и таа тоа го дознава и не презема ништо да ги казни, туку се избегнуваше 2-3 дена да се каже дека дете е убиено. Ова не е 100% ?

Во другите никој не се пофали јас направив тој и тој криминал , но во добар дел разговараа за криминал за кој се формира СЈО за да го истражи. Тие и подигнаа обвиненија ама ете фикусот се појави и аболицира за да не пропее некој.

И тогаш што е проблемот што сте против протестите за повлекување на одлуката ? Заев беше и исвиркуван во почетните протести (од тие што се симптатизери на СДСМ сигурно не), потоа го немаше, барем јас не го видов. Приказките за патриоти и предавници пропадаат кога имаше и снимка како Антонио Милошевски, Грујо и Мијалков го пазарат името. Антонио Милошевски кој беше исфрлен од врвот на УМС заради пробугарски ставови од тогашниот претседател Филип Петровски кој е еден од организаторите на контра-протестите како што знам. Ова го има изјавено во емисија на Васко Ефтов.

Добра бројка на протестите се од ИТ секторот, ги знам зашто и ја сум во тој сектор. Знаеш зашто, затоа што ВМРО не влијае на нашето вработување, а и во случај да успеат притисок да извршат за отпуштање , секогаш можеме да најдеме работа овде, во странство или freelance и не очекуваме ништо од нив. Ниту пак СДС.

Man-ce-ster

fanatic
Член од
2 јануари 2009
Мислења
1.524
Поени од реакции
707
Прикривањето на смрта на Мартин, во кое министерката за внатрешни работи признава како Урковци се обидувале да прикријат и таа тоа го дознава и не презема ништо да ги казни, туку се избегнуваше 2-3 дена да се каже дека дете е убиено. Ова не е 100% ?

Во другите никој не се пофали јас направив тој и тој криминал , но во добар дел разговараа за криминал за кој се формира СЈО за да го истражи. Тие и подигнаа обвиненија ама ете фикусот се појави и аболицира за да не пропее некој.

И тогаш што е проблемот што сте против протестите за повлекување на одлуката ? Заев беше и исвиркуван во почетните протести (од тие што се симптатизери на СДСМ сигурно не), потоа го немаше, барем јас не го видов. Приказките за патриоти и предавници пропадаат кога имаше и снимка како Антонио Милошевски, Грујо и Мијалков го пазарат името. Антонио Милошевски кој беше исфрлен од врвот на УМС заради пробугарски ставови од тогашниот претседател Филип Петровски кој е еден од организаторите на контра-протестите како што знам. Ова го има изјавено во емисија на Васко Ефтов.

Добра бројка на протестите се од ИТ секторот, ги знам зашто и ја сум во тој сектор. Знаеш зашто, затоа што ВМРО не влијае на нашето вработување, а и во случај да успеат притисок да извршат за отпуштање , секогаш можеме да најдеме работа овде, во странство или freelance и не очекуваме ништо од нив. Ниту пак СДС.
Sto se odnesuva do slucajot so ubistvoto zborovite na Gordana bea citiram " ne moze da se sokrie takov kriminal , toa e ubistvo" i ne vidov ni del od nejzinata reakcija deka ima namera da go sokrie toa..
Sustina na protestite ne e odlukata na pretsedatelot za abolicija i u toa sum siguren. Prasanje na vreme bese koga SDS ke najde nekoj izgovor da izleze na ulica i da pocne so scenario za haos i destabilizacija zasto kako sto rekov samo taka ke napravat nekakva moznost da go srusat Gruevski.
Sto se odnesuva do imeto mnogu dobar pokazatel za toa koj gi stiti nacionalnite interesi e reakcija na Grcija i Bugarija i nivnite simpatii ili empatii kon odredeni politicari. Duri i omrazata na albancite kon Gruevski a simpatiite kon Zaev se povrzani so politikata kon nacionalnite prasanja..
Sekoja cest na tie kako tebe sto se neutralni i imaat stav koj se spremni da go iskazat i branat i so protesti i razni metodi i bas takvite treba da bidat dvizecka sila vo idnina a ne nekoi zakrzlaveni kriminalci od SDS..

Последно уредено:
Член од
17 август 2011
Мислења
10.335
Поени од реакции
18.411
Sto se odnesuva do slucajot so ubistvoto zborovite na Gordana bea citiram " ne moze da se sokrie takov kriminal , toa e ubistvo" i ne vidov ni del od nejzinata reakcija deka ima namera da go sokrie toa..
Да ти подобјаснам малце,не го скрија убиството но го сокрија обидот за скривање(што исто е казниво дело). Тоа што Јанкуловска има 2 грама мозок и знае дека не може да скрие таква работа не го мења фактот дека 10тина луѓе во мвр пробале да сокријат убиство и никој од нив освен убиецот не е во затвор. Ова само од правен аспект,а не од политички каде цела влада се праеше на тошо за случајот.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom