Акции на СЈО (Генерална дискусија)

Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
14 август 2006
Мислења
45.302
Поени од реакции
84.441
На страна тоа, ајде дај пример за слободно и независно новинарство БИЛО КАДЕ во светов?
(блогови и слично, не се сметаат)

Патем, се става линк кога споделуваш вест.
Тажна вистина е дека нигде у светот нема слободно новинарство. Тоа е причината поради која ваквата состојба со медиумите у нашата земја, сите тие куртон политики (доловени на мапана погоре), треба да ги занемариме.
:pos:

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.896
Поени од реакции
31.278

Rigil

Tu te reconnaîtras
Член од
14 јуни 2015
Мислења
6.632
Поени од реакции
7.766
Меѓународното право дозволува понатамошно објавување на „бомбите“
http://www.mkd.mk/kolumni/megjunarodnoto-pravo-dozvoluva-ponatamoshno-objavuvanje-na-bombite
Дел од договорот од Пржино беше и мислењето на Венецијанската комисија за законот за свиркачите и заштита на приватноста . Тие го дадоа своето мислење дека треба да се дозволи натамошно објавување на сите бомби кои се од општествен интерес . Тие препораки беа изработени од Министерството за правда според препораките од Венецијанска комисија , но не беа предложени во Собрание на усвојување поради играта на ДУИ со смена на министрите .

Член од
23 ноември 2011
Мислења
14.322
Поени од реакции
32.864
Новинарството општо и во светски рамски е сведено на пропаганда и заземање страна и бранење политички интереси, НО; до одредна граница и со умешност како тоа да се направи софистицирано и професионално.

Тука кај нас е до толку отидено у дно, што поголемо дно не може да биде. Затоа што немаат граница и ниво, затоа нашите медиуми се полоши и од најпропагандни светски медиуми.

А за јавниот сервис не сакам да се повторувам, на многу теми го имам кажано, тука сме шампиони во мизерија, нетранспарентност и фаќање страна.

Член од
1 септември 2014
Мислења
625
Поени од реакции
606
Naumce Mojsoski :dudlac::dudlac:
Nema pogolema cest da se promovira tatkovinata, nema posilno cuvstvo od toa da se pridonesuva za svojata zemja. Makedonija e mala zemja, no so golemo srce. Kako reprezentativec sekogas sum igral so celo srce za mojata zemja. Sekoj sportski uspeh, na bilo koj sportist pretstavuva zaednicki uspeh, moj, tvoj, na tvojot sosed i rodnina. Zaednicki. Portata Makedonija gi obedinuva site sportski uspesi. Tamu e rejlefot na Ilindencite, partizanite, decata begalci, tamu e svetoto sonce po koe nas makedoncite ne prepoznavaat vo svetot. Skvernavenjeto, boenjeto, unistuvanjeto na seto toa znaci gazenje na pocita kon site onie koi se znacajni za ovaa drzava, krvta i potta na patriotite, trudot na sportistite, zaednickite uspesi. Stop za unistuvanjeto. Toa ne e mojata Makedonija koja ja pretstavuvam celata moja karieria.
:pusigo::pusigo::pusigo::pusigo::pusigo::pusigo::pusigo::pusigo::pusigo::pusigo:

Член од
31 јануари 2014
Мислења
5.169
Поени од реакции
2.272
Тоа е. И Наумче го купија со еден сендвич. Повикува да не се уништуваат објекти, каков гад.
И не е само тој. Оној каратистот Мартин Нестороски со бронза од ЕП во Баку лани исто порача да не се оштетуваат објекти а и оној газдата на Авалон. И уште некои други. Ако, нека објавуваат такви работи, наскоро ќе падне власта па да видам каде ќе работат.

Член од
1 септември 2014
Мислења
625
Поени од реакции
606
Е од такви куропушачи си патиме, кои немаат свое јас.

Член од
31 јануари 2014
Мислења
5.169
Поени од реакции
2.272
Е од такви куропушачи си патиме, кој немаат свое јас.
Тоа е брат. Некој како pistol со свое јас и успеси на личен план е помалку вреден од еден куртон Наумче Мојсоски. Во какво општество живееме?

S

silmarillion

Гостин
Кога не го направија Скопје затворен град за прованса сега ќе слушаме разни Наумчиња да делат памет за стиропорни грдосии изградени пред нашите згради без наша согласност.

Con Artist

the man with the key
Член од
1 мај 2012
Мислења
5.335
Поени од реакции
21.666
Еве за пример ќе ти кажам, во Данска во блиско минато еднаш се случи да ги сликаат на кафе уредник на една телевизија и член на кабинет на еден министер. Парче ги направија после по медиумите.
Или не дај боже, лидер на најголема опозициска партија, да го фатат не на кафе со еден, туку во кафана со преку дваесетина уредници и сопственици на слободоумни и неутрални медиуми. Парче ќе го направат после по медиуми, мамата у книшка. :D

Член од
31 јануари 2014
Мислења
5.169
Поени од реакции
2.272
Кога не го направија Скопје затворен град за прованса сега ќе слушаме разни Наумчиња да делат памет за стиропорни грдосии изградени пред нашите згради без наша согласност.
Такви како Наумче не треба да постојат. Не знам кој му дозволи да игра ракомет воопшто.
Инаку да, Скопје требаше да биде затворен град, ако беше затворен немаше да има згради позади портата полни со дојденци од пичкесиматерине кои сега глумат елита. Патем таму ли живееш? Кај одбраните?

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom