Ne se sekiraj, nikoj ne e sovrsenНе сум Димитров, ниту работам за владата, ниту членувам во партија, ниту сум член на која и да е организација, била таа владина или невладина.
Sent from my SM-G7102 using Tapatalk
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Ne se sekiraj, nikoj ne e sovrsenНе сум Димитров, ниту работам за владата, ниту членувам во партија, ниту сум член на која и да е организација, била таа владина или невладина.
Ми стана интересно, затоа што нештата што ги зборуваш/цитираш ги има во книгата/истражувањето на Ангел Димитров “Раѓањето на една нова држава Република Македонија помеѓу југославизам и национализам“. Па ми падна на ум да прашам.Не сум Димитров, ниту работам за владата, ниту членувам во партија, ниту сум член на која и да е организација, била таа владина или невладина.
Податоците се од различни извори, како што се оние за 23 000 се на Веселин Ангелов од една негова книга. Во 1995 Веселин Ангелов е стипендист на фондацијата "Отворено општество" и три месеци работи во архивата на Република Македонија од каде си набава многу информации за овој период.Ми стана интересно, затоа што нештата што ги зборуваш/цитираш ги има во книгата/истражувањето на Ангел Димитров “Раѓањето на една нова држава Република Македонија помеѓу југославизам и национализам“. Па ми падна на ум да прашам.![]()
Ако некој твој замине за Америка што е тој? Бугарин кој станал американец или американец што бил бугарин?
Некој си автор кој е роден во Прилеп и живеел тука до 30тите години од споствениот живот а после тоа се преселил во Софија каде добил државјанство и таму неколку години пред смртта после втора светска војна напишал некои книги.
Супер, и нели ти е жал што твоите дедовци го упропастија ова во 2светска војна?copy-paste wikipedia
Нема врска, они биле неутрални административци! Башка, многу жртви дале за нашата сВобода.Супер, и нели ти е жал што твоите дедовци го упропастија ова во 2светска војна?
Ја се кладам, сите овие да виделе со кој стасала Бугарија да биде партнер, со најголемото зло, веднаш би повратиле се што рекле.
Најголемото зло е комунизмот,и вие и ние бевме во тој систем.Супер, и нели ти е жал што твоите дедовци го упропастија ова во 2светска војна?
Ја се кладам, сите овие да виделе со кој стасала Бугарија да биде партнер, со најголемото зло, веднаш би повратиле се што рекле.
Најголемото зло е комунизмот,и вие и ние бевме во тој систем.
Да,ама ние не сме го избирале нашиот вид комунизам,наметнат ние е со сила од Црвената армија на Империјата на злото.Нашиот и вашиот коминизам малку се разликуваа
Затоа што пред тоа не сте знаеле кај терате и самоволно сте го избрале фашизмот на Хитлер. Дошле црвените и ви врзеле некоја воспитна...Да,ама ние не сме го избирале нашиот вид комунизам,наметнат ние е со сила од Црвената армија на Империјата на злото.
Избрале сме Хитлер за сојузник зато што ни е вратил Македонија,Јужна Добрудџа,Поморавието и Западна Тракија.Затоа што пред тоа не сте знаеле кај терате и самоволно сте го избрале фашизмот на Хитлер. Дошле црвените и ви врзеле некоја воспитна...
Не знам како ви ја вратил, кога не била ваша. Во секој случај, ја ценам твојата искреност. Станавте Фашисти за да добиете територија. Идните генерации тоа различно ќе го толкуваат, како што е случајот со вас, Хановите на овој форумИзбрале сме Хитлер за сојузник зато што ни е вратил Македонија,Јужна Добрудџа,Поморавието и Западна Тракија.
A кога било што од ова било ваше во реални граници освен што тврдите дека таму живееле бугари демек. Добро што признавате дека сте го бациле Хитлер од корист. Видиш тука е разликата од Македонија и Бугарија. Вие за разлика од нас менувате страни за грст корист... затоа никако не е возможно да она што вие го тврдите еден народ две држави биди вистинито. Ние и вие сме тотално дијаметрално спротивни по карактер и навики. Два различни народи...Избрале сме Хитлер за сојузник зато што ни е вратил Македонија,Јужна Добрудџа,Поморавието и Западна Тракија.