Дискусија за Атеистите, Исламот, Христијанството и останати убедувања

• Креатор на темата Креатор на темата kooperativa
  • Време на започнување Време на започнување
Повеќе ќе ме радува да ја ,,плеснеш" секретарката MIKI1 да згрешиш и ти еднаш во животот. А не сум во интерест на црквата, а? Ако, ако, фала ти! Ме погоди ова да знаеш. :P[DOUBLEPOST=1460623809][/DOUBLEPOST]Богами ќе се заебе црквата ако се заинтересира за Мене! :pos:

Пош‘о добороволно не си дел од Црквата, истата нема некоја посебна секирација за тебе, така да...:sneaky:[DOUBLEPOST=1460631700][/DOUBLEPOST]
Матеј 5:
44.Јас, пак, ви велам: ,Покажувајте љубов и спрема своите непријатели и молете се за доброто на оние што ве прогонуваат;

Се согласувам со напишаното во стихот: ајде сега, почни да го практикуваш...
Во спротивно, (ќе) наликуваш на протестанстки лицемер, кон се повикува на „...библиски цитати...„ , оти така е полесно, ама не ги практикува, оти така е потешко.

Се согласувам со напишаното во стихот
Еве колку се согласуваш:
Црквата (се) моли пред се‘, за своите членови, кои сакаат да се спасат. Кој е надвор од Црквата, како спасоносен брод низ Светов, таквиот е на последно место од Црковниот интерес...
ајде сега, почни да го практикуваш...
Во спротивно, (ќе) наликуваш на протестанстки лицемер, кон се повикува на „...библиски цитати...„ , оти така е полесно, ама не ги практикува, оти така е потешко.
Јас нити се сметам за христијанин, ниту сум се сметал! Лицемерие е е да тврдиш дека си, а да постапуваш спротивно од се што ви пишува во библијата. Ти си олицетворение на лицемерие, двојни стандарди и апсурд.

Јас нити се сметам за христијанин, ниту сум се сметал! Лицемерие е е да тврдиш дека си, а да постапуваш спротивно од се што ви пишува во библијата. Ти си олицетворение на лицемерие, двојни стандарди и апсурд.

Алал да ти е...

Ваква самоамнестија од личната одговорност, ниту кутриот Хорхе не би напишал...:pos:

Тоа што не се сметаш за рисјанин, не ти пречи да се однесуваш и како протестант (нели...) со „ad hoc„ повикување на Писмото, само тогаш кога ќе ти притреба...

Делата не се битни, битно е дека „..така пишува во Библијата...„.[DOUBLEPOST=1460635266][/DOUBLEPOST]
Еве колку се согласуваш:

Се‘ уште се согласувам, само ти не си прочитал што е напишано.

Алал да ти е...

Ваква самоамнестија од личната одговорност, ниту кутриот Хорхе не би напишал...:pos:

Тоа што не се сметаш за рисјанин, не ти пречи да се однесуваш и како протестант (нели...) со „ad hoc„ повикување на Писмото, само тогаш кога ќе ти притреба...

Делата не се битни, битно е дека „..така пишува во Библијата...„.
Јас не се повикувам на тоа евангелие, туку ти го плескам у лице бидејќи ТИ си тој што се декларираш како христијанин и воедно тврдиш дека ги прифаќаш и се согласуваш со тие принципи, а од друга страна изјавуваш сосема спротивни ставови во однос на тие принципи!
Се‘ уште се согласувам, само ти не си прочитал што е напишано.
Не бе ич не сум прочитал....:tapp:
Јасно и недвосмислено ти пишува - сакајте ги и вашите непријатели, молете се за оние што ве прогонуваат! И сега ти си спремен да тврдиш дека тоа значи нешто друго?!
Добро бе.....како може до толку да одиш со глава во ѕид?! Не е можно да си толку глуп! Мора да е инает!

Јас не се повикувам на тоа евангелие,

Неее, никако: ти се повикуваш на некое евангелие.[DOUBLEPOST=1460636653][/DOUBLEPOST]
туку ти го плескам у лице бидејќи ТИ си тој што се декларираш како христијанин и воедно тврдиш дека ги прифаќаш и се согласуваш со тие принципи, а од друга страна изјавуваш сосема спротивни ставови во однос на тие принципи!

Изјавата и мојата согласност не се спротивни: ти ја гледаш спротивноста, оти е во корист на твојата клевета кон мене.[DOUBLEPOST=1460636686][/DOUBLEPOST]
Добро бе.....како може до толку да одиш со глава во ѕид?! Не е можно да си толку глуп! Мора да е инает!

Eдитирано од модератор

А еве ја и изјавата, цитирам:

„...Црквата (се) моли пред се‘, за своите членови, кои сакаат да се спасат. Кој е надвор од Црквата, како спасоносен брод низ Светов, таквиот е на последно место од Црковниот интерес...„.

Превземено од:

http://89.205.123.45/threads/Дискусија-за-Атеистите-Исламот-Христијанството-и-останати-убедувања.71895/page-421#post-7677276

Последно уредено од модератор:
Неее, никако: ти се повикуваш на некое евангелие.[DOUBLEPOST=1460636653][/DOUBLEPOST]

Изјавата и мојата согласност не се спротивни: ти ја гледаш спротивноста, оти е во корист на твојата клевета кон мене....
Како и обично, празен пост сведен или на тврдоглавост од фанатични размери, или на интелектуална импотентност или ограниченост (да не ја користам нејзината оргинална фраза, бидејќи била навреда).

Доброволно слушам Behemoth, очекувам од црквата да ми плати билет за нивен концерт! :D

MIKI1 да бевме доброволно од цркФата немаше да не злоупотребуваат со крштевање како бебиња! Сепак тоа е уште еден неуспешен обид со црни :гомце: ритуали да ја одземете светлината од Човекот! :)

...остануваш без текст, иако веќе ти е одговорено и посочено кај грешиш.
Кој црн текст бре греото една?! Јас сум грешел...:tapp:
Кај сум грешел? Ај објасни ми! Имаш јасна порака: "Сакај те ги непријателите, молете се за оние што ве прогонуваат"! Ти од друга страна изјавуваш дека оние што не биле во црквата ваша, не биле предмет на интерес за вас... Или мислиш дека можеш некого да правиш глуп во случајов или и самиот си глуп! Не е навреда, факт е!

Доброволно слушам Behemoth, очекувам од црквата да ми плати билет за нивен концерт! :D

Ма може и за „Моторхед„ и за „Ајрон мејден„, и за „Металика„ и за „КИСС„ и за све...[DOUBLEPOST=1460638586][/DOUBLEPOST]
Кој црн текст бре греото една?! Јас сум грешел...:tapp:
Кај сум грешел? Ај објасни ми! Имаш јасна порака: "Сакај те ги непријателите, молете се за оние што ве прогонуваат"! Ти од друга страна изјавуваш дека оние што не биле во црквата ваша, не биле предмет на интерес за вас... Или мислиш дека можеш некого да правиш глуп во случајов или и самиот си глуп! Не е навреда, факт е!

Кога слеп вопди слепци, заедно паѓаат у јама...

Еве што напишав: увери се сам!

http://89.205.123.45/threads/Дискус...станати-убедувања.71895/page-421#post-7677276

Ма може и за „Моторхед„ и за „Ајрон мејден„, и за „Металика„ и за „КИСС„ и за све...

Хахаха, абе Мики Ли :)

Одамна расчистив со тие бендови јас. Може од Iron Maiden - The Number of the Beast само! :P Дај нешто појако. :)

Пример некој блек метал у позадина молитви православни Благословен јеси Господи!:)

MIKI1 да бевме доброволно од цркФата немаше да не злоупотребуваат со крштевање како бебиња! Сепак тоа е уште еден неуспешен обид со црни :гомце: ритуали да ја одземете светлината од Човекот! :)

Кај ја виде злоупотребата од крштевањето, леба ти? Дај кажи ни кај грешиме...:pos:

Кај ја виде злоупотребата од крштевањето, леба ти? Дај кажи ни кај грешиме...:pos:

Види бе ти горд уште на сето ова. Што е страв ви е детево да не иде на друг пат освен православниот па мора уште од мало да го етикитирате на документ како православен и да го давите во вода додека свештеникот го допира за Круната. Е глеаш пер, на Мене не успеаја да ми ја бутнат Мојата Круна! :)

Затоа можам да те ругам како сакам тука, се си има своја хиерархија во Универзумот! :)

Види бе ти горд уште на сето ова. Што е страв ви е детево да не иде на друг пат освен православниот па мора уште од мало да го етикитирате на документ како православен и да го давите во вода додека свештеникот го допира за Круната. Е глеаш пер, на Мене не успеаја да ми ја бутнат Мојата Круна! :)

Грижатата за новородените едники ја покажуваат и животните: ако е кај нив така, кај човекот,таа грижа е уште поизразена, оти само човекот е повикан и благословен за спасение...

Мал си, ќе научиш, ќе ти текне...:sneaky:

Back
На врв Bottom