Документ за излез од Србија?

• Креатор на темата Креатор на темата DonaldTrumpUSA
  • Време на започнување Време на започнување
Член од
27 август 2015
Мислења
73
Поени од реакции
22
Пред некое време бев во Србија и на враќање на Српска граница ми побараа некој лист дека требало да се има за излез од Србија. Ми кажа ОК е али следниот пат да го имам.

Беше во големина на новчаник, бел со црни букви, видов само дека имаше за пишување Име Презиме, и видов дека секој го има што беше пред мене за влез во МК.
Ми објаснуваше, али јас сум малце труп Српски и освен "Где ти је папир" друго ништо не го разбрав.

Ако има некој што патувал во Србија, знае некој од каде се зима овој лист?

Никаде на интернет не најдов за ова, секаде пишува само Пасош/Лична Карта, Зелен Картон...

Пред некое време бев во Србија и на враќање на Српска граница ми побараа некој лист дека требало да се има за излез од Србија. Ми кажа ОК е али следниот пат да го имам.

Беше во големина на новчаник, бел со црни букви, видов само дека имаше за пишување Име Презиме, и видов дека секој го има што беше пред мене за влез во МК.
Ми објаснуваше, али јас сум малце труп Српски и освен "Где ти је папир" друго ништо не го разбрав.

Никаде на интернет не најдов за ова, секаде пишува само Пасош/Лична Карта, Зелен Картон...
То дан е ливче на кое удирет печат при влез со лична карта ко шо е во Македонија. Јас во Србија имам влегвено само со пасош и ништо не ми имет побарано.

Колку време остана во Србија?

Колку време остана во Србија?
2 Дена
То дан е ливче на кое удирет печат при влез со лична карта ко шо е во Македонија. Јас во Србија имам влегвено само со пасош и ништо не ми имет побарано.
Хм, али јас тогаш бев со пасош o_O Инаку на влагање ништо не ми бараа, на излез го бараа лифчето.
Да не мислел дека сум влегол со лична карта, па пробувам да излезам со пасош, бидејќи не ми удри излезен печат на пасошот, бидејќи на влез тој печатот го стави скроз на крај.

За повеќе од 24h престој си требал да се пријавиш во најблиската ПС станица на местото кадешто пресојуваш. Ако си бил во хотел или мотел ја приложуваш фактурата од таму. Рeтко го бараа ова но ете си налетал :) Последниве 5-6 месеци го затупеа.

Најверојатно ти барале документ за престој во Србија. Ако на пример идеш на гости кај некој пријател/роднина во Србија, сопственикот на таа куќа или стан мора да те пријави дека престојува странец во таа куќа/стан во најблиската полициска станица. Тоа е ако престојуваш повеќе од 24 саата. Пред што планираш да си идеш, мора да идеш пак во таа станица и да се одјавиш. Тоа парче харија ти го барале.

А чек бе како им даде пасош и не удриле печат...

А чек бе како им даде пасош и не удриле печат...

И мене не ми удираат. Им го давам пасошот, го поминуваат на ридерот и чао пријатно :)[DOUBLEPOST=1460496011][/DOUBLEPOST]
Удрија на влез, на излез само го виде, ми побара тој лист, и ми го врати, не го ни скенираше ниту печат не удри.

Ја решивме мистеријата што ти барале :) Следен пат пријави се

За повеќе од 24h престој си требал да се пријавиш во најблиската ПС станица на местото кадешто пресојуваш. Ако си бил во хотел или мотел ја приложуваш фактурата од таму. Рeтко го бараа ова но ете си налетал :) Последниве 5-6 месеци го затупеа.
Ja у јуни 2015 кога бев у Ниш со пасош влегов и ништо не ми побараа на излез . А седев 3-4 дена и не бев у хотел или мотел и не се пријавив у станица.

Ja у јуни 2015 кога бев у Ниш со пасош влегов и ништо не ми побараа на излез . А седев 3-4 дена и не бев у хотел или мотел.

Сега го затупеа и за тоа. Не често но некогаш знае и да се заинатат како за братучет ми, го вратија назад од граница за Белград и ништо не ги интересира, ни кукање ни молење. Онака ладно ке ти каже тоа ти е обврска и толку

Сега го затупеа и за тоа. Не често но некогаш знае и да се заинатат како за братучет ми, го вратија назад од граница за Белград и ништо не ги интересира, ни кукање ни молење. Онака ладно ке ти каже тоа ти е обврска и толку
Значи следниов период обавезно пријавување у станица ако се иде натака.

То ти е документче бе за пријавување престој/живеалиште, то сопственикот кај шо си сместен, хотел, хостел треба да те пријават во локалната полициска станица и едно такво да ти дает тебе. Ништо страшно им се погодило да ти побарет иначе главно во 80% од случаите ги болит тасета кај си бил шо си бил и не ти барет ништо.

Последно уредено:
Македонија одамна им ја приредува истата гњаважа на странците. Уште во 2007 беше така и не е сменето.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom