Site sakame izbori.Ama fer i regularni. A, narodot ako bese zad vas i ste 100% sigurni vo pobeda ke gi prifatevte.i tie 135 000 ili kolku bea tocno za
terenska doproverka i ke IMASE IZBRI NA 5ti. toa tie + 7/8 rabotni dena za proverka,zosto se odfrleni od start? KOJ SE PLASHI DA GI DOPROVERI?
40 000 vrata ne otvorija na Dik od proverka i ti mene mi kazuvas za izbori kako ne ti e stram? Koja opozicija vo SVETOV vo vakvi uslovi bi izlegla na izbori, toa zaprashajse.
Ама Заев е веројатно прв човек во историјата на светот што е два пати аболициран.Еј не ми се верувам шо се дешава, Хорхе сака да биде Бранко.
Добро, барем веќе никој нема да може само на Заев да му лепи етикета аболициран.
Сега сме аболицирана држава, имаме аболицирани политичари од власт и опозиција, амнестирани терористи, воени команданти во влада, со еден збор ние сме аболицирана, абортирана кутрон држава со име ФИРОМ.
Груевски се спаси во последен момент затоа што уште немаше ни предистражна постапка така што технички не е аболициранОн прв, но Грујо и неговите компањони се втори.
И како? На секој нов криминал ќе има нова аболиција за да не се заврши лошо по државата пошто партиските војничиња биле поларизирани? Се дур пастирот е на слобода нема иднина за Македонија.Кој што сака нека зборува но криза од овој размер не може(ше) да заврши добро. Ниедна друга држава не била во ваква ситуација за да правиме компарација, ама во ситуација на комплетна поларизираност ова е можеби најпрагматично решение. Е сега они што си се договориле во позадина тоа политичарите си знаат.[DOUBLEPOST=1460471138][/DOUBLEPOST]
Груевски се спаси во последен момент затоа што уште немаше ни предистражна постапка така што технички не е аболициран
Следна аболиција кога ќе се акумилираат повеќе случаи Се шалам, се надевам дека нема пак да се доведеме сите во ваква ситуација како држава. ова што се случуваше и уште се случува не е одржливо и нормално.[DOUBLEPOST=1460471449][/DOUBLEPOST]И како? На секој нов криминал ќе има нова аболиција за да не се заврши лошо по државата пошто партиските војничиња биле поларизирани? Се дур пастирот е на слобода нема иднина за Македонија.
Дај потсети кој ја почна кризава? Имаше други начини веројатно да се одигра ова а го избраа и двете страни најопасниот и најлошиот за државава. Памет за друг пат?Но нели и за сите идни дела ќе важи, значи е предвремено аболиран
Значи не ми е ни трагично, смешно ми е, образложението на Хорхе е копи-пасте од она на БЦ за Заев.
Наравоучение, ако политичар заглави у криминал, нека направи голема политичка криза и на крај се спасува
Абе тие си го чуваат грбот едни со други. Такви како мене и мојата фамилија ќе го јадат немиен. Пичка Ви матер.Судови, казни и затвори, тоа е за обична раја, а не за луѓе со плава крв.