Драга Кајгана (виртуелен дневник)

Bojan Van Buuren

Колектор
Член од
11 април 2008
Мислења
8.394
Поени од реакции
12.058
Читaм твит декa не знaм кoлку млaди дoктoри си oтишле oд држaвaвa зoштo плaтaтa кaј нaс билa истa кaкo дневницa вo стрaнствo.
Пa дoбрo бе мaјку му стaрa, aј пoштувaм тoa дa биде aргумент зa инфoрмaтичaри, екoнoмисти, инжењери, прaвници, aмa зa медицинaри тoa дa биде aргумент ?
Зa тaкa блaгoрoднa прoфесијa мoтивaцијaтa дa бидaт пaри ?
Шo демек кaј нaс сo дoктoрскa плaтa не се живее пa мoрa у туѓинa дa се oди ?

Амaн више, ми се пoврaќa oд тoa идеaлизирaње нa стрaнствoтo, a пoнижувaње нa Мaкедoнијa. Абе oкеј, лoшo е, aмa мoжеме дa гo смениме тoa бе, aмaн више.
Мoже сум гo спoмнaл oвa нa фoрумoв, aмa 5 векa се тепaле мaкедoнциве, гинеле, a пaк не се oткaжувaле, a сеa 10тинa гoдини е лoшo и oдмa ќе бегaaт...

Sent from my LG-D620 using Tapatalk
 
Член од
13 јули 2010
Мислења
2.793
Поени од реакции
6.206
Денес се празнува Св.Марко. Што направил тој? Разурнал пагански (нехристијански) храм и искршил идоли. Се смета за за светител бидејќи бил ставен на маки да се извини и плати штета за храмот. Тој одбил.

Пред неколку години талибанците ги минираа џиновските статуи на Буда во Авганистан.

Пред неколку месеци праведниците на ИСИС рушеа храмови и идоли низ Сирија.

Проверен рецепт за станување светец - уништи се што не е во согласност со твојот светоглед.
 

DeviAngel

Un vero cavaliere non lascia mai la sua signora
Член од
6 април 2010
Мислења
19.098
Поени од реакции
16.298
Драга ако уште еднаш некој на ФБ прочитам дам и тепа филм - Ние сме антички Македонци, корени, принципи, самопочит, како сме се продавале за БГ пасоши пролив ќе ме мани жими мајка дијареја и сето то шо ќе излези пред врата ќе му клам. Абе како успевате бе со кое лице, лицемери едни никакви до некни плукавте по овие на власт сега како весник народен сте за то дека сме антички мкд итн итн итн.

БГ пасоши бе прва тема, тое ние си го бараме чарето, не сме родено со златно лајче и кој кур бе ако сакам и БТ и Грчки , Унгарски, Швајцарски каков сакам ќе извам ако се работи па за фамилија до утре лајна јадете. Тое црвена книшка ум мати па и таја плавата ебате луѓето без грам ум.

Србите браќа ни биле сме немале лошо видено од нив (yeah right) а Бугарите биле гнаси ( не оти не се али ако одиш по таја логика, ако не биле печатниците БГ и финансиската подршка и училишта нит весник, нит азбука нит образование нит револуција ќе креневме). Исто лајно се сите уште не ви е јасно али како да ви биди кои и вие сте лајно од ВМРО и СДСМ не гледате подалеку овциии.

Фак лоџик
 
Член од
27 ноември 2007
Мислења
30.450
Поени од реакции
68.690
Ветувам дека нема да ги завршам сите обврски до 10 мај, нема да полагам за кола есенва, нема да се запишам на курс по Шпански идна година, нема да се преселам во Јужна Америка за две-три години.

Да видиме дали функционира обратна психологија :kuracc:
 

|gor

Шмрчем амфетамин
Член од
12 јануари 2010
Мислења
1.421
Поени од реакции
2.503
Драга,
Денес на предавање една колешка ме тртна со пенкалото од позади. Намерно или не. не знам. Важно сите се превртеа од смеење. И на крај јас осоколен да и пуштам муабет, таа си кидна со брзина на свелината. Повеќе среќа следниот пат.
Иначе од денес си го облеков дресот на Вардар и ќе го носам се до недела додека не ги плеснеме буљашите. :D
 

Kadaif

M.D.
Член од
21 јануари 2008
Мислења
6.307
Поени од реакции
7.288
"Интересни" се мислењата на луѓето кои ставот го формираат врз основа на туѓи мислења без притоа да имаат сами увид или искуство во дадената тематика.

Лошото е што ова веќе одамна се претвори во национална карактеристика.(n)
 

Anco

За солун ДА, ЗА срем НЕ
Член од
1 ноември 2011
Мислења
8.603
Поени од реакции
15.403
D....K.... mojot roden grad bez Ace i stiropol ama so drva

-
po onaa ulica desno kon Kenan skver i palatata Macura i detskiot teatar
a pod onie drva so crveni lisja cel red telefonski govornici i kolona raja.
 
Член од
14 април 2012
Мислења
31.523
Поени од реакции
62.388
Чуден ти е животот.

Ке ти ги даде најдобрите и најлошите моменти во размак од 3-4 месеци. Ке ти пружи убав момент, на кој искрено се радуваш, за да во наредните неколку дена, ти се деси срање од епски размери. Онака, баш нема да ти даде простор да му се израдуваш на убавото.
Ке се опуштиш да уживаш, и ке те сецне. Ке искочиш со друштвото, ке почне зезанција, и ке се сетиш што е и како е. Исто ко кога имаш скршено ребро, ке се опуштиш на креветот, ке заборавиш на болката, и во истиот момент кога ке пробаш да мрднеш, ја чувствуваш таа остра болка, ко да те боцнал некој со нож.

И сега кога ке ти се случи добра работа, си мислиш, од каде иде наредното големо срање.

И да, не можам да ги разберам родителиве што туркаат количка по коловоз, што праќаат деца со Кока Кола на училиште? Имам една гуска од комшивка, поборник на анти-вакцинација, а детето го пои дома со по 2 литра Кока-Кола секој ден. Не е мое да се мешам, али свечено би ја фрлил од покрив, криво ми е за детето, ама тоа е животот.

И да, коинциденција или не, ненормален е бројот на луѓе кои умираат од рак, тумор и леукемија.
А изборот на храна ни е катаклизмичен. Колко и да не сакаш, впиваш депресија. Нема енергичност, нема позитивност.

Фали позитива. Убав збор. И права личност.
 

Kajgana Shop

На врв Bottom