Мигрантите низ Македонија

• Креатор на темата Креатор на темата GoD.HateUSaLL
  • Време на започнување Време на започнување

е овие од телма, грчакта страна повикувала да не се користат гумени куршуми, а прашаа ли од телма кај нашите дали се користени гумени куршуми. мамицата нивна на телма ми иде да им ја запалам телевизијата. наместо да ги посетат нашите поврдени полицајци они слики дават од повредени мигранти. таквите како телма Ќосето им е лекот

Едно време ми беше жал за мигрантите, без разлика дали идат од Сирија или Мароко. Ми беше жал што луѓе ги искористуваат и профитираат од нивните несреќи. Ми беше криво кога ќе ги покажеа децата немиени, имав сочувство кога ги гледав како се трудат да ја објаснат нивната незавидна ситуација. Но, тогаш се појавија безбројниве open borders активисти, донкихотски космополити во борбата против фашистичката привилегираност на западниот свет и ме убедија во најдоброто решение за овој проблем.

Едно време ми беше жал за мигрантите, без разлика дали идат од Сирија или Мароко. Ми беше жал што луѓе ги искористуваат и профитираат од нивните несреќи. Ми беше криво кога ќе ги покажеа децата немиени, имав сочувство кога ги гледав како се трудат да ја објаснат нивната незавидна ситуација. Но, тогаш се појавија безбројниве open borders активисти, донкихотски космополити во борбата против фашистичката привилегираност на западниот свет и ме убедија во најдоброто решение за овој проблем.
Никогаш не може да ти биде жал за економски (веќе самите покажаа дека и тоа не се) мигранти. Да бегаат од војна (нека се 1% такви), па да ги жалиш. Ама таквите ниту бираат каде, ниту рушат граници. Само сакаат да се на безбедно. Овие (уште пред 1 год го зборевме ова), ниту се бегалци, ниту се сиромашни, ниту се болни... Овие СЕ ПЛАТЕНИ да дојдат во Европа и да прават нереди! Онаа германска крава "им даде бесплатна храна", ама што вика еден: истата не е нејзина, па да ја дава на кој стигне! Нема жал за здрави, прави, нафатирани, насилни, самобендисани суштества. Погледни Израел како брани граница. Еден свој повреден, 100 нивни мртви. Нападни повторно, ако имаш храброст. Агресија се спречува со поголема агресија. А тоа што грчка полиција е како на годишен одмор е друго два. Распали по мигрантиве (посебно по тие најмирните и оние со камери), а успат по некој куршум и по грчка полиција нека летне. Ако ништо друго, барем ќе ги растрчаат :D

Ја полнеа/полнат државата со пари,како да ги пукаат?

Како ја полнат со пари државава објасни? :) Кажи ми колку пари потроши Македонија за да изгради повремени бегалски кампови, да ги обезбеди храна и облека, превоз, заштитна ограда, и триста други шлакутарници... напомена, знај дека од ЕУ не добивме скршено пени, само мала хуманитарна помош во пари ни дадоа Италија и Јапонија, Бугарија ни помогна со храна, а земјите од Вишеградската група ни помогнаа со праќање на нивни војници на граница.

Како тоа ни носеле пари мигрантиве? Да беше така, досега сите ќе ги отвореа широко границите, и немаше да поставуваат жици кои ќе ги коштаат милиони и милиони. Еве ти како албанец кажи ми ако мигрантиве носат толку пари, зошто Албанија не ги покани од кај нив да го врват патот?

Како ја полнат со пари државава објасни? :) Кажи ми колку пари потроши Македонија за да изгради повремени бегалски кампови, да ги обезбеди храна и облека, превоз, заштитна ограда, и триста други шлакутарници... напомена, знај дека од ЕУ не добивме скршено пени, само мала хуманитарна помош во пари ни дадоа Италија и Јапонија, Бугарија ни помогна со храна, а земјите од Вишеградската група ни помогнаа со праќање на нивни војници на граница.

Како тоа ни носеле пари мигрантиве? Да беше така, досега сите ќе ги отвореа широко границите, и немаше да поставуваат жици кои ќе ги коштаат милиони и милиони. Еве ти како албанец кажи ми ако мигрантиве носат толку пари, зошто Албанија не ги покани од кај нив да го врват патот?
3 пати поскапи билети,20 евра за полнење на телефон,едно време и точаци им даваа за 300-400 евра и што уште не...немој да велиш дека некој не се полни со пари...ни ги бранам ни ништо,не ни сум детално запознаен пред да биде границата затворена какви беа цените али доста долг период ги одраа...

Што има врска дека сум Албанец па ме прашуваш за такви работи? Ниту сум во функција таму ниту сакам да бидам...

3 пати поскапи билети,20 евра за полнење на телефон,едно време и точаци им даваа за 300-400 евра и што уште не...немој да велиш дека некој не се полни со пари...ни ги бранам ни ништо,не ни сум детално запознаен пред да биде границата затворена какви беа цените али доста долг период ги одраа...

Што има врска дека сум Албанец па ме прашуваш за такви работи? Ниту сум во функција таму ниту сакам да бидам...

Ма ајде, овие пари се мачкина кашлица што ги дале бегалците во однос на она што ние сме им пружиле само што побезбедно да ја поминат земјава. Од почетокот на летото минатата година, па се до денес се потрошени 7-8 милиони евра за бегалскава криза...

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom