Димитар Талев - кражба и фалсификат

Оправдувате ли кражбата и фалсификатот на Димитар Талев?

• Вкупно гласачи
    28
Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
23 јуни 2010
Мислења
157
Поени од реакции
14
Прадедоми бил неписмен, се потпишувал со оттисок со палец.
Чудна работа, сите ви прадедовци Македонци биле неписмени и и така уште 2000 години во минатото.
:facepalm: Но инаку биле комити... Сите?
А сите писмени во Македониjа биле Бугари. :pos:
А види чудо неписмените Македонци ни биле дали македонското писмо. :pos:
А дедовците ви сите били партизани и и протераа 500 000 бугарски војници и 300 000 германски. :pos:
И денес има 1 милион Македонци и 3 милиона македонски предавници и одродници. И како е можно предавниците да се повеќе, никој од вас не сака да си вклучи мозокот и да помисли малку...
Потоа се прашувате зошто ви се смеат луѓето на историјата и лагите за внатрешна употреба. :icon_mrgr:

Бил доброволец колку и мојот дедо што бил доброволец.
Па таткото на Апостолски напишал дека е доброволец и војувал за Бугарија и бугарштината!
Мислиш дека таткото на Михајло Апостолски е лажго, исто како и неговиот син? :aplauz::aplauz:

Щипянецъ

македонски Бугарин
Член од
21 декември 2011
Мислења
1.662
Поени од реакции
736
Бил доброволец колку и мојот дедо што бил доброволец.
Никој не бил доброволец туку били насолно мобилизирани, или ќе служи у Бугарска војска или го стрелаат.
За време на балканските војни дедо ми бил насилно мобилизиран од бугарите а на дедо брат му од србите.
Значи веруваш на тоа што рекол дедо ти, а не веруваш на официјален документ?

За време на Балканските војни, единствените мобилизирани во бугарската војска се поданици на Царството Бугарија. Останатите се доброволци во чети и во Македонско-одринското ополчение. Насилно мобилизирани нема.
Дај да видиме каде точно бил дедо ти во Балканските војни или и ти за тоа "си слушал дома"?:icon_lol:

Член од
21 февруари 2012
Мислења
1.649
Поени од реакции
867

За време на Балканските војни, единствените мобилизирани во бугарската војска се поданици на Царството Бугарија. Останатите се доброволци во чети и во Македонско-одринското ополчение. Насилно мобилизирани нема.
Дај да видиме каде точно бил дедо ти во Балканските војни или и ти за тоа "си слушал дома"?:icon_lol:
За кој официјален документ зборуваш? Официјален документ што во тоа време го издал некој си бугарски орган?
Треба да верувам на официјален бугарски документ а не на дедо ми? Абе ти будала се правиш? :D

Балканските војни не случиле во камено време за да нема јасни сведоштва за тоа како и што било.
Доброволци немало, тоа е измислица на бугарската пропаганда, Македонците насилно биле мобилизирани.
Значи спред тебе дедо ми бил доброволец у бугарска а брати ми на дедо ми у српска војска, браќа од ист татко и мајка едниот бугар другиот србин?!?!? Иди лечи се.

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.896
Поени од реакции
31.278

И Србите тврдат дека само мобилизирани и доброволци се бореле во нејзина војска па така во јули 913 спротти “Македонско-одринско ополченије“се нашол “Осоговски одред“ составен од Македонци во склоп на српска војска.

Щипянецъ

македонски Бугарин
Член од
21 декември 2011
Мислења
1.662
Поени од реакции
736
За кој официјален документ зборуваш? Официјален документ што во тоа време го издал некој си бугарски орган?
Треба да верувам на официјален бугарски документ а не на дедо ми? Абе ти будала се правиш? :D

Балканските војни не случиле во камено време за да нема јасни сведоштва за тоа како и што било.
Доброволци немало, тоа е измислица на бугарската пропаганда, Македонците насилно биле мобилизирани.
Значи спред тебе дедо ми бил доброволец у бугарска а брати ми на дедо ми у српска војска, браќа од ист татко и мајка едниот бугар другиот србин?!?!? Иди лечи се.
Не е никаква измислица и пропаганда, а факт. Во кој полк бил дедо ти? Каде живеел? Бил ли е поданик на Царството Бугарија?

Член од
23 јуни 2010
Мислења
157
Поени од реакции
14
:pos::pos:
Ти навистина ли мислиш дека можеш да лажете целиот свет со вашите лаги за внатрешна употреба?
Спроти сите документи и слики?
Вклучи малку мозокот и помисли малку и кажи како е можно Бугарија да изврши мобилизација во Вардарска бановина?

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.896
Поени од реакции
31.278
Ти навистина ли мислиш дека можеш да лажете целиот свет со вашите лаги за внатрешна употреба?
Вклучи малку мозокот и помисли малку и кажи како е можно Бугарија да изврши мобилизација во Вардарска бановина?

знаеш кога биле балканските војни ?

Член од
21 февруари 2012
Мислења
1.649
Поени од реакции
867
За воља на вистината баш вашата историја е лага со која го лажете цел свет, за целата таа историја за која правиме муабет се случила во последните 100 години, историски гледано тоа не е далеку, има јасни сведоштва па дури и живи сведоци. Во вашите лаги си верувате само вие самите и никој друг.[DOUBLEPOST=1460246855][/DOUBLEPOST]
знаеш кога биле балканските војни ?
Да, знам.

Последно уредено:
Член од
23 јуни 2010
Мислења
157
Поени од реакции
14
За воља на вистината баш вашата историја е лага со која го лажете цел свет, за целата таа историја за која правиме муабет се случила во последните 100 години, историски гледано тоа не е далеку, има јасни сведоштва па дури и живи сведоци. Во вашите лаги си верувате само вие самите и никој друг.
Да, има јасни сведоштва дека живеете во лаги.
Толико неписмени по историја луѓе како вас нема дури во Конго. Немало доброволци... :pos::pos:
Па види чудо, идниот премиер на Бугариja Андреj Лjапчев од Ресен бил според вас на сила мобилизиран? :pos::pos:
Дај сега кажи зошто окупираните Македонци бегали стотици илјади кон Бугарија заедно со окупаторите? :pos:

Член од
21 февруари 2012
Мислења
1.649
Поени од реакции
867
Да, има јасни сведоштва дека живеете во лаги.
Толико неписмени по историја луѓе како вас нема дури во Конго. Немало доброволци... :pos::pos:
Па види чудо, идниот премиер на Бугариja Андреj Лjапчев од Ресен бил според вас на сила мобилизиран? :pos::pos:
Дај сега кажи зошто окупираните Македонци бегали стотици илјади кон Бугарија заедно со окупаторите? :pos:
Не е се по пат на присилна мобилзација.
За тоа како се случувало, а и денес се случува Македонци или нивни потомци да палат и да жарат на бугарската политичка сцена, има повеќе причини.
Прво, по поразот на Илинденското востание и по сите војни на македонските простори, по Балканските и по Првата светска, многу македонски семејства се засолнале во Бугарија и таму останале. Освен тоа, тие што не побегнале своите деца ги испраќале на школување таму.
Второ, Атина и Софија на неколку наврати извршиле размена на населението, а сите тие луѓе што морале присилно да ја напуштат Егејска Македонија биле Македонци.
И трето, што можеби е најважно, бугарската егзархија, која имала свои училишта низ цела Македонија, на талентираните Македончиња им создавала услови да го продолжат школувањето и по завршувањето ги ангажирала на раководни места.

Член од
23 јуни 2010
Мислења
157
Поени од реакции
14
Неможам да се изначудам која е таа будала од Македонија што се најде да издава дело од некој си Димитар Талев.
А аз не можам да се изначудам која е таа будала од Македонија што се најде да да преведува и издава делата на Миладинови, Раjко Жинзифов, Григор Прличев, Јордан Хаџи Константинов и останатите бугарски писатели од Македонија? :misticen:[DOUBLEPOST=1460248518][/DOUBLEPOST]
Второ, Атина и Софија на неколку наврати извршиле размена на населението, а сите тие луѓе што морале присилно да ја напуштат Егејска Македонија биле Македонци.
Нормален ли си? Сакаш да ми кажеш дека целата населба во коjа живеев се Македонци и сите живели во заблуда дека се Бугари? :pos:

Член од
21 февруари 2012
Мислења
1.649
Поени од реакции
867
А аз не можам да се изначудам која е таа будала од Македонија што се најде да да преведува и издава делата на Миладинови, Раjко Жинзифов, Григор Прличев, Јордан Хаџи Константинов и останатите бугарски писатели од Македонија? :misticen:
Бугарски писатели од Македонија? Абе вие сте начисто мрднати. :D[DOUBLEPOST=1460249051][/DOUBLEPOST]
А аз не можам да се изначудам која е таа будала од Македонија што се најде да да преведува и издава делата на Миладинови, Раjко Жинзифов, Григор Прличев, Јордан Хаџи Константинов и останатите бугарски писатели од Македонија? :misticen:[DOUBLEPOST=1460248518][/DOUBLEPOST]

Нормален ли си? Сакаш да ми кажеш дека целата населба во коjа живеев се Македонци и сите живели во заблуда дека се Бугари? :pos:
Тие се знаат дали се во заблуда или не.

Последно уредено:
Член од
23 јуни 2010
Мислења
157
Поени од реакции
14
Бугарски писатели од Македонија? Абе вие сте начисто мрднати. :D
Ако некој е роден во Македонија тоа не значи дека винаги е етнички Македонец.
Вашата логика е таква (цртам):

Член од
21 февруари 2012
Мислења
1.649
Поени од реакции
867
Ако некој е роден во Македонија тоа не значи дека винаги е етнички Македонец.
Вашата логика е таква (цртам):

Раjко Жинзифов е роден во Велес од влашко семество со потекло од Москополе (денешна јужна Албанија) а умрел во Москва, ама според вас тој е бугар. Ве сте надвор од умот.
А што? според вас некој ако е роден во Македонија значи оти е етнички бугарин? :bravobe:

Член од
23 јуни 2010
Мислења
157
Поени од реакции
14
Раjко Жинзифов е роден во Велес од влашко семество со потекло од Москополе (денешна јужна Албанија) а умрел во Москва, ама според вас тој е бугар. Ве сте надвор од умот.
И твојот прадедо е роден во бугарско семество,
па види чудо, ти си Македонец. :icon_mrgr:
Некој може ли да забрани на човек да биде таков каков што се чувствува?

А што? според вас некој ако е роден во Македонија значи оти е етнички бугарин? :bravobe:
Не, но ако некоj сам напишал дека е Бугарин, зошто треба да се лажете дека не е Бугарин?

Бегалците биле Македонци... :pos::pos::pos:

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom