Ќе читаат вакви книги и готово
http://www.amazon.com/Thing-Explainer-Complicated-Stuff-Simple/dp/0544668251
http://www.amazon.com/Thing-Explainer-Complicated-Stuff-Simple/dp/0544668251
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Poentata e jasna. Zasto da gubam vreme da citam tri strani referat ako sustinata moze jasno i koncizno da se dolovi u tri recenici. Ako si sposoben da ja dolovis poentata vo kratki crti moze samo da dokaze kolku dobro si ja sfatil ssustinata.Tocno. Simplificiranje na stvarite in general, ne samo vo slozenosta na recenicite.
Ako ja tebe ne mozam da ti objasnam prosto kvantna fizika, ja sum kriv poso mene dzabe mi se site trudovi I znaenja koga ne ja razbiram dovolno ocigledno.
Oti neli, ne mozam tebe da ti go objasnam. If you can't explain it to a six year old, you don't understand it yourself. Ti mozebi si 6 ili borderline nepresmetliva licnost sto ne moze da procesira slozena recenica so nekolku sinonimi sto poubavo ja objasnuvaat. Ama jas sum kriv oti ne mozam prosto da ti go objasnam. Koj e vinovnikot, with a touch of genious, sto ti objasni prosto kako da se registriras?
Ако си толку голем поборник за ова што го збориш, најмалку што можеш да сториш е да престанеш да глумиш лудило и да користиш кирилица.Poentata e jasna. Zasto da gubam vreme da citam tri strani referat ako sustinata moze jasno i koncizno da se dolovi u tri recenici. Ako si sposoben da ja dolovis poentata vo kratki crti moze samo da dokaze kolku dobro si ja sfatil ssustinata.
Ete da receme teras po svoe i pokompleksno sakas da se izrazis, tie sto ne se naviknati na takva diskusija kje preprasuvaat pa diskusijata kje fati drug pravec a tie so go razbiraat napisanoto gubat nepotrebno potroseno vreme koe btw e priceless za da se gubi na bezveza raboti.
I koa gleas i za ednite i za drugite e neproduktivno.
Природно не може да ти доаѓаат зборови од странски јазик, ако немаш живеено во средина кадешто се зборува тој странски јазик. Плус, странски јазик е свесно стекнато знаење кое не е поттикнато од околината на опкружување, туку е најчесто, личен избор.
А за објаснување на работите едноставно, за човек да разбере нешто, треба да работи нешто. А за да работи нешто, треба да престане да филозофира.![]()
И јас мислев да реплицирам со ова но едноставно мислам дека му е јасно тоа на Благоев а он лошо се изрази и не го сфативме.Ова ќе беше точно да не постоеше интернетот. Не мора да живееш во средина каде се збори англиски за да бидеш целосно затрупан од луѓе на англиски. Луѓе го проаѓаат цел ден пред компјутер на странски форуми, читаат трудови на англиски, гледаат филмови на англиски и примарно комуницираат со други луѓе на интернет на англиски.
Poentata e jasna. Zasto da gubam vreme da citam tri strani referat ako sustinata moze jasno i koncizno da se dolovi u tri recenici. Ako si sposoben da ja dolovis poentata vo kratki crti moze samo da dokaze kolku dobro si ja sfatil ssustinata.
Ete da receme teras po svoe i pokompleksno sakas da se izrazis, tie sto ne se naviknati na takva diskusija kje preprasuvaat pa diskusijata kje fati drug pravec a tie so go razbiraat napisanoto gubat nepotrebno potroseno vreme koe btw e priceless za da se gubi na bezveza raboti.
I koa gleas i za ednite i za drugite e neproduktivno.
Или Хегел на пример, зедов да го читам и гледам таму ми се занесува со неразбирливи изрази и го баталив, ако не знае нештото да ми го каже просто значи недоволно и самиот тој го познава![]()
Zboram za everyday situacii diskusii na kafe, na forum itn.Или Хегел на пример, зедов да го читам и гледам таму ми се занесува со неразбирливи изрази и го баталив, ако не знае нештото да ми го каже просто значи недоволно и самиот тој го познава![]()
Слаб си. И когнитивно и провокаторски