Коефициент на интелигенција IQ

Phoenixx

The Last Pharaoh
Член од
9 ноември 2015
Мислења
788
Поени од реакции
956
Tocno. Simplificiranje na stvarite in general, ne samo vo slozenosta na recenicite.
Ako ja tebe ne mozam da ti objasnam prosto kvantna fizika, ja sum kriv poso mene dzabe mi se site trudovi I znaenja koga ne ja razbiram dovolno ocigledno.
Oti neli, ne mozam tebe da ti go objasnam. If you can't explain it to a six year old, you don't understand it yourself. Ti mozebi si 6 ili borderline nepresmetliva licnost sto ne moze da procesira slozena recenica so nekolku sinonimi sto poubavo ja objasnuvaat. Ama jas sum kriv oti ne mozam prosto da ti go objasnam. Koj e vinovnikot, with a touch of genious, sto ti objasni prosto kako da se registriras?
Poentata e jasna. Zasto da gubam vreme da citam tri strani referat ako sustinata moze jasno i koncizno da se dolovi u tri recenici. Ako si sposoben da ja dolovis poentata vo kratki crti moze samo da dokaze kolku dobro si ja sfatil ssustinata.
Ete da receme teras po svoe i pokompleksno sakas da se izrazis, tie sto ne se naviknati na takva diskusija kje preprasuvaat pa diskusijata kje fati drug pravec a tie so go razbiraat napisanoto gubat nepotrebno potroseno vreme koe btw e priceless za da se gubi na bezveza raboti.
I koa gleas i za ednite i za drugite e neproduktivno.

Благоев

The Spartan General
Член од
8 јануари 2014
Мислења
1.357
Поени од реакции
2.087
Природно не може да ти доаѓаат зборови од странски јазик, ако немаш живеено во средина кадешто се зборува тој странски јазик. Плус, странски јазик е свесно стекнато знаење кое не е поттикнато од околината на опкружување, туку е најчесто, личен избор.

А за објаснување на работите едноставно, за човек да разбере нешто, треба да работи нешто. А за да работи нешто, треба да престане да филозофира. :icon_lol:

Anon

/b/ House /b/
Член од
13 декември 2007
Мислења
16.742
Поени од реакции
27.741
Poentata e jasna. Zasto da gubam vreme da citam tri strani referat ako sustinata moze jasno i koncizno da se dolovi u tri recenici. Ako si sposoben da ja dolovis poentata vo kratki crti moze samo da dokaze kolku dobro si ja sfatil ssustinata.
Ete da receme teras po svoe i pokompleksno sakas da se izrazis, tie sto ne se naviknati na takva diskusija kje preprasuvaat pa diskusijata kje fati drug pravec a tie so go razbiraat napisanoto gubat nepotrebno potroseno vreme koe btw e priceless za da se gubi na bezveza raboti.
Ако си толку голем поборник за ова што го збориш, најмалку што можеш да сториш е да престанеш да глумиш лудило и да користиш кирилица.
;)
Друг да лажеш дека немаш.
Џесика те лаже дека форумџии привлекла со латиницата. Не труди се залудно.

Член од
28 декември 2011
Мислења
4.371
Поени од реакции
6.209
Природно не може да ти доаѓаат зборови од странски јазик, ако немаш живеено во средина кадешто се зборува тој странски јазик. Плус, странски јазик е свесно стекнато знаење кое не е поттикнато од околината на опкружување, туку е најчесто, личен избор.

А за објаснување на работите едноставно, за човек да разбере нешто, треба да работи нешто. А за да работи нешто, треба да престане да филозофира. :icon_lol:
Ова ќе беше точно да не постоеше интернетот. Не мора да живееш во средина каде се збори англиски за да бидеш целосно затрупан од луѓе на англиски. Луѓе го проаѓаат цел ден пред компјутер на странски форуми, читаат трудови на англиски, гледаат филмови на англиски и примарно комуницираат со други луѓе на интернет на англиски.
Многу е лесно со тек на време зборови да ти се потпикнуваат во секојдневниот говор.

И дај жити се не биди просечниот дијаспорец. Океј е, знаеме сите дека работиш во Германија.

Anon

/b/ House /b/
Член од
13 декември 2007
Мислења
16.742
Поени од реакции
27.741
Ова ќе беше точно да не постоеше интернетот. Не мора да живееш во средина каде се збори англиски за да бидеш целосно затрупан од луѓе на англиски. Луѓе го проаѓаат цел ден пред компјутер на странски форуми, читаат трудови на англиски, гледаат филмови на англиски и примарно комуницираат со други луѓе на интернет на англиски.
И јас мислев да реплицирам со ова но едноставно мислам дека му е јасно тоа на Благоев а он лошо се изрази и не го сфативме.

Член од
28 декември 2011
Мислења
4.371
Поени од реакции
6.209
Пошто не може баш све да се објасни просто, на прост јазик. Све зависи од нивото на кое што некој сака да ти го пренесе тоа што сака да ти го каже и тоа зависи од потребите.
Понекогаш за да докажеш некоја поента МОРА да навлезеш во комплексноста на некоја проблематика.[DOUBLEPOST=1460222164][/DOUBLEPOST]vcera bev da se meram mi naidoa IK 65 toa znacelo nadprosecno pametem maika mimi rece 100ka bilo maxsimum hehe dosta e

Последно уредено:

831

רַב אושר של חוכמה
Член од
8 ноември 2009
Мислења
6.985
Поени од реакции
12.621
Или Хегел на пример, зедов да го читам и гледам таму ми се занесува со неразбирливи изрази и го баталив, ако не знае нештото да ми го каже просто значи недоволно и самиот тој го познава :D

Ipsissimus

P.I.
Член од
23 јули 2010
Мислења
15.582
Поени од реакции
12.949
Или Хегел на пример, зедов да го читам и гледам таму ми се занесува со неразбирливи изрази и го баталив, ако не знае нештото да ми го каже просто значи недоволно и самиот тој го познава :D

Phoenixx

The Last Pharaoh
Член од
9 ноември 2015
Мислења
788
Поени од реакции
956
Zboram za everyday situacii diskusii na kafe, na forum itn.
A ti mi zboris za filozofi i za toa kolku mozes da gi procesiras tie knigi... knigite se kompleksni sami po sebe i sekogas detalno ja dolovuvaat poentata, ali at the end of the day muabetot e kolku si ja sfatil sustinata na taa kniga I kako kje ja preneses na ostanatite.

Barem jas taka ja sfakjam pozitivnata strana na ednostavnosta, da mozes od komplicirano da naprais ednostavno so cel da si olesnis, ne da uprostis.

,,Everything should be made as simple as possible but not simpler."

Последно уредено:
Член од
30 ноември 2020
Мислења
4
Поени од реакции
1
IQ ти е уствари функционалноста на конгитивните функции во мозокот кај човекот.Нем а врска со број прочитани книги,образование и слични поими.
Имаме примери на луѓе без образование ама висок IQ.

Член од
29 јуни 2014
Мислења
26.140
Поени од реакции
42.873
реално моето ај кју е инфериорно во споредба на тоа од @Anon кое е 186. Неговото е поблиску до она од Ајнштајн, дечкото растура во секоја смисла.

Член од
2 ноември 2020
Мислења
454
Поени од реакции
633
Добар тестов, увек вадам негде од 110 до 115 во зависност од тестот

Прегледај го приврзокот 278347
Добар тестов, увек вадам негде од 110 до 115 во зависност од тестот

Прегледај го приврзокот 278347
Слаб си. И когнитивно и провокаторски

Kajgana Shop