Димитар Талев - кражба и фалсификат

Оправдувате ли кражбата и фалсификатот на Димитар Талев?

• Вкупно гласачи
    28
Статус
Затворена за нови мислења.

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.896
Поени од реакции
31.278
Византиски император!
Македонски цар во средниот век немало ниту еден,
што е логично кога немало ниту македонско царство, ниту Македонци. ;)

Дечко, чети книги, бидејќи се срамиш вака![DOUBLEPOST=1460216597][/DOUBLEPOST]
Да ми дадеш некаде податок од книги или линк дека некој цар се нарекол себе си како цар на Визанитја и Византијци?

Член од
23 јуни 2010
Мислења
157
Поени од реакции
14
Не прашувам дали црквата ви се извинила. Вие, Фашистите дали се извинивте?
Јас ли да се извинувам дека сум фашист?
Дечко, нормален ли си? :(
Патем колку евреи спасиле јаките македонски партизани и колку македонски праведници имат споменици во Израел? Нула? :tapp::tapp:
Колку македонски партизани биле поканети на Московската парада на победата 1945?

Последно уредено:

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.896
Поени од реакции
31.278
Дечко, нормален ли си? :([DOUBLEPOST=1460218977][/DOUBLEPOST]

Не си ти фашист, фашистите ги убивме во 1941 - 1944

Член од
23 јуни 2010
Мислења
157
Поени од реакции
14
Да ми дадеш некаде податок од книги или линк дека некој цар се нарекол себе си како цар на Визанитја и Византијци?
Ти реков веќе дека си неписмен. ;)
Титулата на византиските императори е "василевс на ромеите", а "Визанитија" е историчарски термин од 17 век.

Член од
16 декември 2012
Мислења
2.744
Поени од реакции
7.259
Ти си потомок од Фашистичка Бугарија. Ама, нели, ти баш најде оправдување за вашите постапки, наместо да се извиниш. Зошто сега се виде навреден?

Член од
23 јуни 2010
Мислења
157
Поени од реакции
14
Не си ти фашист, фашистите ги убивме во 1941 - 1944
Дечко, поим немаш што е вооружена борба на комунисти, идеолошка борба и што е фашизам!

https://ru.wikipedia.org/wiki/Сентјабрьское_восстание

Еве тоа е комунистичко востание, не како вашето убиство на македонец које да го прогласуваш за "ден на македонската револуционерна борба". :tapp:

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.896
Поени од реакции
31.278
Дечко, поим немаш што е вооружена борба на комунисти, идеолошка борба и што е фашизам!

https://ru.wikipedia.org/wiki/Сентјабрьское_восстание

Еве тоа е комунистичко востание, не како вашето убиство на македонец које да го прогласуваш за "ден на македонската револуционерна борба". :tapp:
ехаа то е еден век посла Крушевската република

а како то мислиш убиство на Македонец??
имало некој Македонец па го убиле?

Уше чекаме за линк каде некој цар се нарекол Византиски цар или цар на византијци... рече си имал по некои ваши историски книги такви податоци...

Член од
18 мај 2008
Мислења
7.561
Поени од реакции
17.594
дури веќе и од САНУ пишуваат тоа.
Mногу релевантен извор мора да се признае :pos::pos::pos:
Најголемите душмани на македонскиот народ(после грците и вулгарите) пишувале против нас.
Едниот окупатор се договара со другиот окупатор за негирање на македонската нација со цел што повеќе да лапнат од нашата територија. Евтин трик искористен мал милион пати.[DOUBLEPOST=1460222937][/DOUBLEPOST]
Навистина бе, нам не ни се извинија, си имаат причини... На Турците не им се извинија... Сигурно има за што да им се извинат и на Србите, ако не и на други... Барем на Евреите дали им се извинија? Дека нивните сојузници, Германците, се извинија. Важно имаат 220 медали и два космонаути...
Зошто да се извинат кога беа само административци. Административно убиваа, касапеа, екстрадираа и палеа :pos:

Член од
16 декември 2012
Мислења
2.744
Поени од реакции
7.259
Зошто да се извинат кога беа само административци. Административно убиваа, касапеа, екстрадираа и палеа :pos:
Леле колку ми се допаѓа оваа! Зошто не може по 2-3 лајка да се шибаат?

red baron

sad but true
Член од
3 ноември 2012
Мислења
960
Поени од реакции
825
Како му чита човек мислењата на @Let 3 би помислил дека отпорот и борбата на македонските партизани се главна причина за поразите на Вермахтот на источниот фронт.

Јасно е дека националните митови служат за обединување на нациите, но мора да има некаква доза реализам.

Член од
23 јуни 2010
Мислења
157
Поени од реакции
14
ехаа то е еден век посла Крушевската република
Прво, не е един век разлика, а 20 години.
Второ, Крушевската република не е антифашистко в'стание.
Трето, Советот на Републиката бил составен од 60 члена - по 20 лица од секоја етно-верска заедница во Крушево (бугарска, гркоманска и влашка).
Македонците не знам каде ги виде?

а како то мислиш убиство на Македонец??
имало некој Македонец па го убиле?
Не бил Македонец, бил македонец - Петар Колев от Прилеп. А убиеца е роден во Србиjа и убил пријателот на својот татко - голем подвиг, големо востание.

Уше чекаме за линк каде некој цар се нарекол Византиски цар или цар на византијци... рече си имал по некои ваши историски книги такви податоци...
Неписмен и не можеш да читаш одговори ли?

Член од
18 мај 2008
Мислења
7.561
Поени од реакции
17.594
Леле колку ми се допаѓа оваа! Зошто не може по 2-3 лајка да се шибаат?
Ете цел Свет беше во заблуда дека административната работа е мисловна, ама бугарите покажаа и докажаа дека си има тука и физичка работа. :pos:

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.896
Поени од реакции
31.278
Како му чита човек мислењата на @Let 3 би помислил дека отпорот и борбата на македонските партизани се главна причина за поразите на Вермахтот на источниот фронт.
Не се главни али секој во војната одиграл улога, кој како окупатор и сојузник на нацизмот, кој како борец против фашистичкото зло и дел од коалицијата

Член од
23 јуни 2010
Мислења
157
Поени од реакции
14
Најинтересно е дека се апсолутно убедени дека сами се ослободиле. :pos:

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom