Бугарско државјанство (процедура и потребна документација) - СТАРА ТЕМА

Долу во линкот ги имате сите информации поврзани со времетраењето и промените на вашите статуси.

• https://bugarskipasos.blogspot.com/p/statusi.html

Гласови: 4 50,0%
  • Благодарност до сите кои учествувале во креацијата на блогов.

Гласови: 4 50,0%
  • Инфо: Го копирате горенаведениот линк и го отварате со вашиот интернет пребарувач.

Гласови: 0 0,0%
  • За процедура за подигнување преку амбасада подолу линк ,или вратете се на страна 4553.

• forum.kajgana.com/threads/Бугарско-државјанство-процедура-и-потребна-документација.74574/page-4553

• Вкупно гласачи
    8
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
7 декември 2015
Мислења
26
Поени од реакции
5
Ljudi znae li nekoj a može od prekratena prepiska od 2012 god da se povrati predmet so nekua molba ili žalba ili nekako? Fala

Член од
5 јануари 2015
Мислења
773
Поени од реакции
1.643
Luge ke pocnam da mislam oti nikogas nema da mi go potpisat ukazot uffff nogo e gadno koga na samiot kraj cekas za eden potpis tolku vreme imalo li nekoj so cekat poveke I od 3 meseci za potpis ke pocnam da mislam oti ke cekam I poveke od 3 :(:place:
Не се секирај,со фудбалски речник речено си дошол до финале и во 90 минута водиш 2-0.Чекај само судијата да отсвири крај

Член од
7 октомври 2014
Мислења
513
Поени од реакции
1.007
Како што кажав претходно, по информација добиена од посредник, по се изгледа вице президентот или кој и да е, одбивал да ги потпиша указите. Зошто и поради која причина, немам информација, но за жал информацијата излегува точна.
Aj ne tresaj zeleni te molam znaeme deka.posrednicite se kazuvaat nema vrska ova so go zboris pred da mi odobrat imase edna kopa.ukazi dobieno jas cekam.2 meseci skoro a prezidentot samo go dava potpisot toe formalnost sovetot odlucuva a dr se e formalnost potoa I ne gledam pricina da ne potpisuva ako imase pricina do sega ke se znaese :) recimu na tvojot posrednik da ne dava lazni vesti :)

Член од
20 февруари 2011
Мислења
146
Поени од реакции
60
Aj ne tresaj zeleni te molam znaeme deka.posrednicite se kazuvaat nema vrska ova so go zboris pred da mi odobrat imase edna kopa.ukazi dobieno jas cekam.2 meseci skoro a prezidentot samo go dava potpisot toe formalnost sovetot odlucuva a dr se e formalnost potoa I ne gledam pricina da ne potpisuva ako imase pricina do sega ke se znaese :) recimu na tvojot posrednik da ne dava lazni vesti :)
Dlaboko ti se izvinuvam, ti sekako mora da si vo pravo bidejki pred 3 meseci nekoj zemal ukaz.

Ovaa informacija mene mi e od 3ti mart od posrednik koj ne e vo nikoj slucaj moj, za pasos sam si podnesuvav uste vo 2008ma. No, so sigurnost znam deka e dobro informiran.

Член од
27 септември 2010
Мислења
737
Поени од реакции
453
PRIJATELI MALA POMOS KAJ DA VADAM LEKARSKO VO SKOPJE I SUDCKOTO ZA NEOSUDUVANOST VO OSNOVEN SUD 1 TREBA

Член од
7 октомври 2014
Мислења
513
Поени од реакции
1.007
Dlaboko ti se izvinuvam, ti sekako mora da si vo pravo bidejki pred 3 meseci nekoj zemal ukaz.

Ovaa informacija mene mi e od 3ti mart od posrednik koj ne e vo nikoj slucaj moj, za pasos sam si podnesuvav uste vo 2008ma. No, so sigurnost znam deka e dobro informiran.
Ako e tolku dobro iformiran sigurno ke bide informoran I za pricinata koja e neli? Posto tvojov covek od site preostanati posrednici stom dosol do ova soznanie sig ima mokni luge pa sig I mu ja kazale pricinata ? Totalna nevistina spored mene ti kazal a kako sto gledas I mn dr se soglasuvaat so mene

Член од
24 ноември 2015
Мислења
106
Поени од реакции
80
Ljudi znae li nekoj a može od prekratena prepiska od 2012 god da se povrati predmet so nekua molba ili žalba ili nekako? Fala
Neka proba so zalba molba nisto nema da izgubi nese znae moze da uspee vo toa ;[DOUBLEPOST=1459977341][/DOUBLEPOST]
Neka proba so zalba molba nisto nema da izgubi nese znae moze da uspee vo toa ;
Akoja cuva kopija od potvrdata od klubot pak neka dostavi so molbata jas taka mislam steta tolku cekane i nisto moze vredi pak dase proba .

Член од
21 декември 2015
Мислења
21
Поени од реакции
11
Samo napred Druze Inaku ova ni bilo nitu pak ce bide drzava...Ova ne e narod ova e nekoj cuden soj...Vidi sobiraj informacii brkaj si I daj boze da ti se sredi,jas isto brkam vamu tamu pa se nadeam da se bega...Dobro so si imas Bugarski ako Niso drugo go imas sredeno jas zakasniv malce 2013 me fati I sea cekam pa da viime...Golem pozdrav I sekoe dobro !!!
Знам дека нема да е лесно, не се надевам на ништо посебно, но ова овде веќе не се трпи. Имам и преку 10тина пријатели и роднини кои веќе се таму, од кои ако ништо друго, би можел да добијам некоја корисна информација. Имам свој бизнис во МК веќе 2 ипол години и само давачка врз давачка, а народот пари нема. Кога нешто се мора, не е тешко :)
o nap[DOUBLEPOST=1459980362][/DOUBLEPOST]
Ako sakas broj od advokat koj moze da ti posreduva za viza ili za konsultacii pisi mi slobodno ke ti dadam broj bidejki ona moze da ti sredi I nekoi raboti.........
Zdravo Sonja,

Sakav samo da te prasam Dali stanuva zbor za licnost so posebno poznavanje na taa problematika(Velika Britanija) ili cisto advokat Ko advokat? Fala ti golem pozdrav

Последно уредено:
Член од
28 февруари 2015
Мислења
45
Поени од реакции
132
Samo napred Druze Inaku ova ni bilo nitu pak ce bide drzava...Ova ne e narod ova e nekoj cuden soj...Vidi sobiraj informacii brkaj si I daj boze da ti se sredi,jas isto brkam vamu tamu pa se nadeam da se bega...Dobro so si imas Bugarski ako Niso drugo go imas sredeno jas zakasniv malce 2013 me fati I sea cekam pa da viime...Golem pozdrav I sekoe dobro !!!

o nap[DOUBLEPOST=1459980362][/DOUBLEPOST]
Zdravo Sonja,

Sakav samo da te prasam Dali stanuva zbor za licnost so posebno poznavanje na taa problematika(Velika Britanija) ili cisto advokat Ko advokat? Fala ti golem pozdrav
Inbox ti prativ odgovor pozzz

Член од
6 јануари 2015
Мислења
1.308
Поени од реакции
1.249
isto i drugar mi bese vcera za bg istoto mi go kaza samo eden salter raboti za zakazuvanje intervju i pustale po 2 ca guzva okolu 30 bile a on go fanal poslednio voz a i baska 2 ipol saati cekale na red i za belja intervjuto mu e zakazano za maj 2017 imalo i nekoi elektronski zakazano ama samo 3 5 dusi se javile ostanatite gi nemalo
аман бе што збориш го почнаја МАЈОТ значи навалија[DOUBLEPOST=1459983034][/DOUBLEPOST]
Прегледај го приврзокот 142893 Сите оние кои имаат закажано интервју во иднина да внимаваат! Еве ви доказ дека не е интевјуто само формалност туку дека треба да се внимава што се зборува таму!!
кога јас правев интервју првиот пат пишуваше на документите ПРЕТПОСТАВУВАМ СПОРЕД ТОА ШТО МОЖЕВ ДА ГО ВИДАМ или (X) или (штиклираше)[DOUBLEPOST=1459983158][/DOUBLEPOST]
momci vaka sea nekni bev da poddadam dokumenti za zakazuvanje intervju se e ok so dok ali edno livce mi dadoa od tamu i sea edno nesto me maci od listot znaci pisi deka intervju mi e za april 2017 ali edno mi fati oko internet adresata publicbg.mjs.bg i so brojceto godinata i parolata ovie dve raboti za sto sluzat dali po ovia od koga ke bide intervjuto treba da se glede koga ke izleze drzavjanstvoto ili e nesto drugo Прегледај го приврзокот 142897
кој датум ти закажаја брат!!![DOUBLEPOST=1459984288][/DOUBLEPOST]
Isto mislam kako i ti. Ali eve, samata neka kaze.
нема ШАНСИ Walkman тогаш зошто агенцијата издава происходи со тие потврди а министерствоото да бара мана или наново документи за потекло,,,НЕМА СМИСЛА,,,,,глупаво,,,,,е едно исто те тераат да го правиш двапати????[DOUBLEPOST=1459984466][/DOUBLEPOST]
Luge ke pocnam da mislam oti nikogas nema da mi go potpisat ukazot uffff nogo e gadno koga na samiot kraj cekas za eden potpis tolku vreme imalo li nekoj so cekat poveke I od 3 meseci za potpis ke pocnam da mislam oti ke cekam I poveke od 3 :(:place:
ама бе ке добиеш не се секирај,,СИРИЦИНЕ и ИРАЧАНИНЕ те чекаат во германија......стрписе ке добиеш..си прошал толку работи уште малку

Последно уредено:
Член од
20 февруари 2011
Мислења
146
Поени од реакции
60
Ako e tolku dobro iformiran sigurno ke bide informoran I za pricinata koja e neli? Posto tvojov covek od site preostanati posrednici stom dosol do ova soznanie sig ima mokni luge pa sig I mu ja kazale pricinata ? Totalna nevistina spored mene ti kazal a kako sto gledas I mn dr se soglasuvaat so mene
Не си го прочитал тоа што предходно во напишав во врска со ова (сигурно е веќе преку 20-30 страни наназад на темава). Овој посредник му го има кажано на мој другар пред повеќе од месец дена во случаен муабет, и јас пишав овде дали некој има информација дали тоа е точно или не.

Со оглед на тоа дека знам дека човеков навистина има моќни луѓе низ тие институции што му се познати, и дека има луѓе што долго чекаат за указ, претпоставив дека има шанси да е точна информацијава.

Ниту чекам указ ниту мој близок е до таа фаза да чека указ, така што немам намера да убедам некој во ништо, само чисто информативно ви пренесов што знам.

Дај боже денес да ти го потпишат указот, па да ме демантираш :)

Член од
26 јануари 2016
Мислења
67
Поени од реакции
73
По преписката Ви предстои да б'де изв'ршен финален експертен преглед преди да б'де разгледана от С'вета по гражданство.

дали знаете што следува понатаму и за колку време се менува статусот?

Член од
25 март 2014
Мислења
717
Поени од реакции
733
Inbox ti prativ odgovor pozzz
Здраво соња, ако можеш и мене да ми пратиш во инбокс, за кој/а адвокат/ка се работи, и како може да исконтактирам со неа/него, уште не ми е стасан пасошот ама да си го имам контактот. позз[DOUBLEPOST=1460010942][/DOUBLEPOST]
Од фамозната 2012 година сум, пред неколку дена ме прекратија. Инаку како дополнителен документ имав однесено само потврда од БККС Струмица. Оние кои подолго го следат форумов знаат за што се работи.
Надеж дали ги запази роковите? или можеби покасно си подала некој документ, позз

D

Daniel_faca

Гостин
По преписката Ви предстои да б'де изв'ршен финален експертен преглед преди да б'де разгледана от С'вета по гражданство.

дали знаете што следува понатаму и за колку време се менува статусот?
Drugar ke te zamolam da spodelis koe brojce si i kakov dopolnitelen dokument imas podneseno kako sto i samiot najavi pred nekolku stranici da znaeme do kaj e redot deka site vo ista corba sme...a rokot posle ovoj status najkasno za 2 meseci ke te razgledaat spored mene iako nema pravila...

D

Dr.FeelGood

Гостин
Vratetese nazad edno 20-30 strani.Eden decko napisha deka proshol samo so dokument od BKKS.Zboruvav so nego preku privatni poraki.Mi kaza deka nit ima rodnini nit ima na vreme podneseno dopolnitelen dokument.Rece deka zakasnil godina dena za podnesuvanje na dopolnitelen dokument.E sega ako me laze jas nemam magicna topka da znam.Od skapanata 2013 godina e kako i jas.Znaci so dokument od BKKS e i zakasnil godina denaI pak mu odobrile.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom