Дискусија за Атеистите, Исламот, Христијанството и останати убедувања

• Креатор на темата Креатор на темата kooperativa
  • Време на започнување Време на започнување
Ц. Има антидекларативни.

А имаТ и антипротивни атеисти, кои се „за против„.

Појќепати има докажано дека не постојат атеисти, оти токму атеистите се поголеми верници од верните: атеистите веруваат у све и безцелно, а верните веруваат само во точно одреден лик, со точна цел.[DOUBLEPOST=1460011108][/DOUBLEPOST]
@MIKI1 по стоти пат. Ти си човек кој не верува во тоа што го зборува! :)

Еве, ја‘ од денес, почнувам да верувам у тебе...чесен Титов пионерски збор.:)

Последно уредено:
Ц. Има антидекларативни. И нож под грло да им ставиш не признава дека е атеист, а во суштина е. ;) Као ти на пр. :D

Е зaштo не би признaле, aкo вo суштинa се?

Сумњивo oвa.

Нештo не штимa.

Појќепати има докажанио дека не постојат атеисти, оти токму атеистите се поголеми верници од верните: атеистите веруваат у све и безцелно, а верните веруваат само во точно одреден лик, со точна цел.
Оооо муко!! Докажал тој златниот. :facepalm:
Атеизам незначи да не веруваш во ништо! Туку неверување во теистички концепт на бог! Незначи дека ако веруваш во хороскоп а не веруваш во Исус дека не си атеист.

Атеизам незначи да не веруваш во ништо! .

Ма секако: „атеизам„ не значи да не веруваш во ништо, „еволуција„ не значи дека човекот настанал од мајмун, а „вистина„ не значи дека е „нешто„ или „некој„.

Се‘ на се‘, ништо не мора да значи ништо...

MIKI1 чесен Титов пионерски збор,
Ма секако: „атеизам„ не значи да не веруваш во ништо, „еволуција„ не значи дека човекот настанал од мајмун, а „вистина„ не значи дека е „нешто„ или „некој„.

Да ама ти си тој што велиш дека вистината е некој или нешто т.е Исус кој според тебе е Бог. А сега викаш дека вистината не значи дека е нешто или некој.

Еј MIKI1 абе едно питање, грев е во христијанството мокри соништа да имаш? Сонував дека имам оргии со владиката затоа питам. А во реалност не би го направил тоа.

Еј MIKI1 абе едно питање, грев е во христијанството мокри соништа да имаш? Сонував дека имам оргии со владиката затоа питам. А во реалност не би го направил тоа.

Паааа нели ти реков дека верувам во тебе, така да мора самиот да го знаеш и одговорот на прашањево...

А имаТ и антипротивни атеисти, кои се „за против„.

Појќепати има докажано дека не постојат атеисти, оти токму атеистите се поголеми верници од верните: атеистите веруваат у све и безцелно, а верните веруваат само во точно одреден лик, со точна цел.
Галиба господ ќе ти прости, не знаеш што зборуваш. Докажано и покажано, православни бесцелно веруваат во ликот, кој не знаат ни кој е ни што е. Ниту пак прифатиле од учењето кое треба да го прифатат. А демантиран си секогаш во однос на некакви си верувања на атеисти. Секогаш кога си прашан на таа тема, стануваш неодговарач на поставени прашања.
Е зaштo не би признaле, aкo вo суштинa се?

Сумњивo oвa.

Нештo не штимa.
Па така де, не штима. Зошто ти не признаваш дека си атеист. Знам, ќе речеш не си атеист, во кој бог ти веруваш?

Оф мори муко. Абе и ѕидов зад мене разбра дека атеизам и еволуција немаат ништо едно со друго.

Галиба господ ќе ти прости, не знаеш што зборуваш. Докажано и покажано, православни бесцелно веруваат во ликот, кој не знаат ни кој е ни што е. Ниту пак прифатиле од учењето кое треба да го прифатат. А демантиран си секогаш во однос на некакви си верувања на атеисти. Секогаш кога си прашан на таа тема, стануваш неодговарач на поставени прашања.
.

Фали ме устоооо..[DOUBLEPOST=1460016951][/DOUBLEPOST]
Оф мори муко. Абе и ѕидов зад мене разбра дека атеизам и еволуција немаат ништо едно со друго.

Остај го ѕидо‘, тој не може да ти одговори. Атеизмот и еволуцијата немаат ништо едно со друго, исто колку што Маркс и Дарвин живееле во различни милениуми.

Се на се, ништо не мора да значи ништо...
Се на се, да не ти е тролањето и инаетот, ќе немаше што да пишеш.

Фали ме устоооо..
Тачно такви се вие православни, на фалење само.....
Остај го ѕидо‘, тој не може да ти одговори. Атеизмот и еволуцијата немаат ништо едно со друго, исто колку што Маркс и Дарвин живееле во различни милениуми.
Па ни ти не можеш да ми одговориш, исто како и ѕидо'.
Ниту Маркс ниту Дарвин имаат врска со атеизмот.

Тачно такви се вие православни, на фалење само.....
.

Слабо контактисаш со православни, а уште послабо со Црквата...[DOUBLEPOST=1460017541][/DOUBLEPOST]
Па ни ти не можеш да ми одговориш, исто како и ѕидо'.
Ниту Маркс ниту Дарвин имаат врска со атеизмот.

Да де: атеизмот никнал на некоја ливада...[DOUBLEPOST=1460017579][/DOUBLEPOST]
Се на се, да не ти е тролањето и инаетот, ќе немаше што да пишеш.

За разлика од тебе, јас одговарам на поставени, туѓи прашања.

Паааа нели ти реков дека верувам во тебе, така да мора самиот да го знаеш и одговорот на прашањево...

Нормално дека веруваш во Мене. :)
Кога веќе ти докажавме дека твојот Исус го нема, ти остана само да тролаш за да не се познае дека одма мењаш имиџ, од христијанин во SpaceTraveler Junior!

Нормално дека веруваш во Мене. :)
Кога веќе ти докажавме дека твојот Исус го нема, ти остана само да тролаш за да не се познае дека одма мењаш имиџ, од христијанин во SpaceTraveler Junior!

Ништо ти не си докажал; пред се‘, ништо не можеш да си докажеш на самиот себе а без да веруваш (!) а последично, уште помалку можеш да им докажеш било што на другите...

Ништо ти не си докажал; пред се‘, ништо не можеш да си докажеш на самиот себе а без да веруваш (!) а последично, уште помалку можеш да им докажеш било што на другите...

Почитувај го Господ твојот Бог, My son. :)

Слабо контактисаш со православни, а уште послабо со Црквата...
Црквата? Шу ќе ми е црквата. Контактирам со православни многу појќе отколку ти со атеисти. Токму затоа и ти кажувам. 99,9% од тие самонаречени православни христијани, освен желба да се христијани, ништо христијанско немаат.
Да де: атеизмот никнал на некоја ливада...
Абе дали на ливада или во соба за состаноци или во автобус сосем небитно. Битно ти немаш појма што е тоа и со посоченото ама баш никаква врска нема.
За разлика од тебе, јас одговарам на поставени, туѓи прашања.
Даааа секако, еден одговор немам видено од тебе, ете толку одговараш.

Back
На врв Bottom