Дискусија за Атеистите, Исламот, Христијанството и останати убедувања

• Креатор на темата Креатор на темата kooperativa
  • Време на започнување Време на започнување
не бе нема крај хахахааааа ако имаш време објасни како тоа може атеиста да верува во постоење на душа и реинкарнација истовремено бидејќи тоа се религиозни концепти, мора да е забавно да се има таков неред во главата.
A zasto mora da e nered? Neli moze ednostavno da veruvas\neveruvas vo nesta bez nekakvi natureni pravlia normi zakoni...etc.Jas licno veruvam u pink ednorozi...moe veruvanje si e.Nemora da slaga so nicie drugo....a najmalku nekoj da sudi i toa spored negovoto- vestacko nametnato veruvanje!

A zasto mora da e nered? Neli moze ednostavno da veruvas\neveruvas vo nesta bez nekakvi natureni pravlia normi zakoni...etc.Jas licno veruvam u pink ednorozi...moe veruvanje si e.Nemora da slaga so nicie drugo....a najmalku nekoj da sudi i toa spored negovoto- vestacko nametnato veruvanje!

Како може сериозно да прашуваш вакво нешто? Можеш да се кажуваш и за комунистички монархиста со пронацистички убедувања ама ако една со друга определба се коси во основни постулати тогаш или си неинформиран или збунет, трето нема :)

Како може сериозно да прашуваш вакво нешто? Можеш да се кажуваш и за комунистички монархиста со пронацистички убедувања ама ако една со друга определба се коси во основни постулати тогаш или си неинформиран или збунет, трето нема :)
Dobro eve ti kako pismen navedi koja opredleba se kosi vo osnovnite pasulati!

не бе нема крај хахахааааа ако имаш време објасни како тоа може атеиста да верува во постоење на душа и реинкарнација истовремено бидејќи тоа се религиозни концепти, мора да е забавно да се има таков неред во главата.
Не сум знаел дека атеист било да не веруваш во душа. Мене душава ме доболе вчера што не се собравме со друштво на пиво ама со душа чекам кога ќе одиме. Колку е религиозен концепт не сум баш сигурен. А пусти будисти, таоисти, џаинисти без богови а пак религиозни. :D

И јас би сакал да видам кои се тие постулати..... А што уствари значи атеист?

Последно уредено:

Ти, oткaј црпиш инфoрмaции зa дa не си збунет, и дa ги рaспoзнaвaш oснoвните пoстулaти нa рaзлични oпределби?

Евo јa нaвивaм зa Oдин и Тoр, и плус сум aтеист, a верувaм вo Христoс нaшиoт спaсител.

Зoштo, oвa ти е невoзмoжнo?

Мене душава ме доболе вчера што не се собравме со друштво на пиво ама со душа чекам кога ќе одиме.

Ко ќе видам, ќе поверувам...До тогај, јас сум атеист...:coffee:

Мислам дека ако отидам во Играчница, и таму ќе ме следиш. Па бивши не се олку досадни ко ти што си. Ако толку ти е дојдено до мое внимание, дај ќе се запознаеме во живо, ќе ти пружам внимание колку што сакаш, гледам ти фали.
---------------------

Поради тоа што не верувам во божества или задгробен живот во форма на рај или пекол, не јас, него други, за мене поупатени особи ме дефинирале како атеист агностик. Мислам дека агностичкиот дел е опнат токму ради концептот на човечка душа и реинкарнација. Неред во мојава глава нема, баш лагано е се што се однесува до тоа убедување. Неред има кај тебе, затоа што се раководиш спремна погрешни дефиниции за атеизмот, и се ова ти делува погрешно/контрадикторно.

Верник, или „си„ или „не си„ Нема ту‘а „глумење„.
Има и то како глумење. Постојат три состојби, или си верник, или не си, или глумиш верник (такозвани деклативни христијани)
А ти фино лепо си кажа дека ко ќе видиш ќе поверуваш, значи не си верник.
Тоа сам си кажа дека си, нема потреба да повторуваш.

@MIKI1 по стоти пат. Ти си човек кој не верува во тоа што го зборува! :)

Back
На врв Bottom