W
wicked_1
Гостин
на Александар мисли, новиот припејд експертКажи де во кратки црти, да не мислиш дека имам намера и време стариот Саво да го гледам саат време како расправа залежан у таа кожната фотеља
на Александар мисли, новиот припејд експертКажи де во кратки црти, да не мислиш дека имам намера и време стариот Саво да го гледам саат време како расправа залежан у таа кожната фотеља
Па не е за кратки црти, за скроз нов Устав зборуваше, на граѓанска основа, и сосема различен од сегашниов. И во смисла на дефинирање на државата и во смисла на владеење на правото.Кажи де во кратки црти, да не мислиш дека имам намера и време стариот Саво да го гледам саат време како расправа залежан у таа кожната фотеља
Да не сака Ацо да биде и уставотворец? Да знам да исчистам сачмарката.Па не е за кратки црти, за скроз нов Устав зборуваше, на граѓанска основа, и сосема различен од сегашниов. И во смисла на дефинирање на државата и во смисла на владеење на правото.
Устав на граѓанска основа за кој што ќе дадат согласност и браќата?Па не е за кратки црти, за скроз нов Устав зборуваше, на граѓанска основа, и сосема различен од сегашниов. И во смисла на дефинирање на државата и во смисла на владеење на правото.
А што правиме ако сдс се соучесници во некое сценарио подготвено однапредСДСМ е крива што сеуште Груевски не касапи како што сака. Добитна рака држеа и ќе успеат да ја прокоцкаат. Се поради нивната огромна неспособност. Аматери невидени.
А да направиме нов устав каде што Груевски би бил цар? Илија Димоски би можел да биде дворски лудак...Па не е за кратки црти, за скроз нов Устав зборуваше, на граѓанска основа, и сосема различен од сегашниов. И во смисла на дефинирање на државата и во смисла на владеење на правото.
Мене не ми текнува на луѓе. Шкариќ, ако е жив дотогаш. Камбовски е проблематичен, знае да прифати сугестии од политичари, Галев исто. Владо Поповски ја заеба еднаш, дозволи Фрле да му го киднапира. Не знам кој би можел да напише здрав граѓански Устав, автентичен и направен за нас, а да не биде криминална копија на белгискиот/југословенскиот.Заебанцијата настрана, ми е страв да помислам каков устав би напишале "експерти" од ДПМНЕ.
Протуѓер можеби?Мене не ми текнува на луѓе. Шкариќ, ако е жив дотогаш. Камбовски е проблематичен, знае да прифати сугестии од политичари, Галев исто. Владо Поповски ја заеба еднаш, дозволи Фрле да му го киднапира. Не знам кој би можел да напише здрав граѓански Устав, автентичен и направен за нас, а да не биде криминална копија на белгискиот/југословенскиот.
Аце и Саво Климовски и Каракамишева како експерти од Правен, Илија Димовски и Влатко Ѓорчев како студенти со најголем стаж на Правен и како последни членови на новата уставна комисија нека бидат уставните судии што ги укинаа членовите од законот за помилување.Мене не ми текнува на луѓе. Шкариќ, ако е жив дотогаш. Камбовски е проблематичен, знае да прифати сугестии од политичари, Галев исто. Владо Поповски ја заеба еднаш, дозволи Фрле да му го киднапира. Не знам кој би можел да напише здрав граѓански Устав, автентичен и направен за нас, а да не биде криминална копија на белгискиот/југословенскиот.
Нека ни каже попаметен друго чаре. Еве, да претпоставиме, овие ќе се испоапсат, ќе дојдат други, пак ќе ги користат истите дупки, маани и фалинки во уставот со гласање криминални закони у собрание и за десетина години ќе ја имаме истата слика. Ако не и порано. Земи на тоа натрупани амандмани полни (позитивна) дискриминација со проценти и негативна дискриминација во делот "еднакви шанси"(за македонците, во однос на процентите), простор за рушење на принципот на Монтескје за трите власти... скршен во дефиниција самиот карактер на Уставот како национален и ред други работи. Ваков Устав е во исто време практично неупотреблив и шанса за решавање на најголемите проблеми во распределбата на моќ у државава во еден единствен потег: негово целосно укинување и пишување нов Устав.Дали ако пишеме нов устав ќе се ресетираат прошливе 25 години агонија и ќе треба да ги пројдеме наредните 25 кенкајки дека сме нова држава?
За другар прашувам.
Што му фали на Ацо бе? Баш го личи ко за уставотворец.Да не сака Ацо да биде и уставотворец? Да знам да исчистам сачмарката.
Со ДУИ во парламент, невозможно. Ама Мафо вика ќе бојкотирале избори ДУИ, така му дошепнале од Високата порта.Устав на граѓанска основа за кој што ќе дадат согласност и браќата?
Тоа значи браќата ќе се откажат од сите привилегии што им носи тоа 25%.
Тешко тоа.
Британски. Се е дозволено.А да направиме нов устав каде што Груевски би бил цар? Илија Димоски би можел да биде дворски лудак...
Заебанцијата настрана, ми е страв да помислам каков устав би напишале "експерти" од ДПМНЕ.
Што е до тебе, ти би немал проблем да се издејствува граѓански устав каде што нема да се споменуваат етникуми (ова те прашувам зашто си член на ДПМНЕ)? Јас лично би немал никаков проблем, би навивал да се случи тоа.Со ДУИ во парламент, невозможно. Ама Мафо вика ќе бојкотирале избори ДУИ, така му дошепнале од Високата порта.