Бугарско државјанство (процедура и потребна документација) - СТАРА ТЕМА

Долу во линкот ги имате сите информации поврзани со времетраењето и промените на вашите статуси.

• https://bugarskipasos.blogspot.com/p/statusi.html

Гласови: 4 50,0%
  • Благодарност до сите кои учествувале во креацијата на блогов.

Гласови: 4 50,0%
  • Инфо: Го копирате горенаведениот линк и го отварате со вашиот интернет пребарувач.

Гласови: 0 0,0%
  • За процедура за подигнување преку амбасада подолу линк ,или вратете се на страна 4553.

• forum.kajgana.com/threads/Бугарско-државјанство-процедура-и-потребна-документација.74574/page-4553

• Вкупно гласачи
    8
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
5 ноември 2014
Мислења
9
Поени од реакции
15
najbrzo sto mozis odi vo BKK i gledaj da si izvadis deklaracija od tamu i gledaj da ja odnesis vo pravosudie pred da te pregledat bidejki ako nemas nikakov dokument za poteklo ke te vratat na dopolnitelna pak ili ke ti ja prekinat postapkata.[DOUBLEPOST=1459676026][/DOUBLEPOST]
dzabe pari ke si davas za nova procedura, - i sega ima mnogu guzvi, ke ti zakazat intervju za posle 1 god. pocekaj ke ti dojdi redot i tebe. od koga si vratena na dopolnitelna? - kako so znajme ovde na forumot za godina i pol otkako si vratena na dopolnitelna pak ke te proverat.. i pobrzo ke ti dojdi redot so toa brojce od 2013 nego so toa od 2017
Moze li da se odnese dokumentot bez da se zakaze termin?

Член од
3 мај 2008
Мислења
849
Поени од реакции
40
За цените и останатите работи незнам, ама за сликање мораш да се појавиш со бебето.

Sent from my Nexus 7 using Tapatalk
Малку малтретирање за детето затоа што прво ќе треба да му вадам македонски пасош па да го носам за Бугарија да му вадам и бугарски пасош ама кога нема друго чаре тоа е. Фала ти на одговорот и ме интересира дали има можност за детето да извадам прв пасош во амбасада, бидејќи сакам до почеток на летото да бегам од тука па кога би отишол во туѓина :) таму да бркам амбасади и да го носам детето.

D

dimitars

Гостин
Малку малтретирање за детето затоа што прво ќе треба да му вадам македонски пасош па да го носам за Бугарија да му вадам и бугарски пасош ама кога нема друго чаре тоа е. Фала ти на одговорот и ме интересира дали има можност за детето да извадам прв пасош во амбасада, бидејќи сакам до почеток на летото да бегам од тука па кога би отишол во туѓина :) таму да бркам амбасади и да го носам детето.
Vo ambasada nikako ne mozes da izvadis pasos. Za prv pat se vadi paten dokument PASAVAN so nego ke dojdes vo mk ke izvadis mkd. Pasos i posle toa idete vo bugarija vo opstinata, vadite matucen broj i izvod. E posle toa so tie dokumenti mozes vo ambasada da konkuriras za pasos za deteto.

Sent from my Samsung Galaxy S6 Edge

D

dimitars

Гостин
Vo ambasada nikako ne mozes da izvadis pasos. Za prv pat se vadi paten dokument PASAVAN so nego ke dojdes vo mk ke izvadis mkd. Pasos i posle toa idete vo bugarija vo opstinata, vadite matucen broj i izvod. E posle toa so tie dokumenti mozes vo ambasada da konkuriras za pasos za deteto.

Sent from my Samsung Galaxy S6 Edge
Inaku i da znaes deka celata postapka moze da ja brka i posrednik megutoa treba soglasnost izricito od dvata roditeli. Se nadevam deka pomognav. Za moe vnuce rodeno vo germanija vaka bese postapkata

Pasavanot e 70 evra i se vadi neposredno 1 nedela predpatuvanjeto i ima ogranicen kratok rok

Член од
3 мај 2008
Мислења
849
Поени од реакции
40
Inaku i da znaes deka celata postapka moze da ja brka i posrednik megutoa treba soglasnost izricito od dvata roditeli. Se nadevam deka pomognav. Za moe vnuce rodeno vo germanija vaka bese postapkata

Pasavanot e 70 evra i se vadi neposredno 1 nedela predpatuvanjeto i ima ogranicen kratok rok

Големо благодарам на информациите. Имам еден посредник пријател ќе видам со него што како и ќе се обидам за овие два месеци колку планирам уште да сум тука да средам што можам, најдобро би било да му извадам на детето пасош и мирна глава, но не зависи се од мене.
Благодарам уште еднаш.

Член од
27 јули 2015
Мислења
134
Поени од реакции
285
Pozdrav do site forumdzii
Jas sum zaglavena na dopolnitelna proverka, so brojce od 2013, i odneseni dok za poteklo od baba. Sakam da pocnam nova postapka od pocetok. Molam za sovet:unsure:
Ne!!! Ne nova postapka.Otidi licno vo Min.za Pravosudie vo Sofija i pobaraj informacii za tvojata prepiska i vednas ke dobies odgovor.Mozebi e samo greska vo statusot,mozebi nekoj dokument(izvod) nedostasuva itn.

Член од
18 ноември 2015
Мислења
44
Поени од реакции
32
dzabe pari ke si davas za nova procedura, - i sega ima mnogu guzvi, ke ti zakazat intervju za posle 1 god. pocekaj ke ti dojdi redot i tebe. od koga si vratena na dopolnitelna? - kako so znajme ovde na forumot za godina i pol otkako si vratena na dopolnitelna pak ke te proverat.. i pobrzo ke ti dojdi redot so toa brojce od 2013 nego so toa od 2017[/quote]
Poveke od godina i pol sum na dopolnitelna :(

Член од
25 февруари 2015
Мислења
810
Поени од реакции
1.561
A kade bi mozela da otidam za da se zabrza postapkata?
Tamo kade sto sme site, na red na cekanje.

No ako Vie smetate deka treba da pocnete od novo, jas licno ne gledam kako nekoj bi Ve sprecil vo toa. Napravete go toa. Vie odlucuvate, nie drugarski mozeme samo da kazeme svoj stav-mislenje.

Последно уредено:
Член од
21 јули 2010
Мислења
352
Поени од реакции
320
Moze li nekoj sto e popupaten da mi pomogne okolu slednovo....Drugarce so intervju vo mart 2015 mu se smeni statusot vo iscekuva finalen status. Megjutoa deckoto dopolnitelnite dokumenti ( sveditelstvo od baba ) gi nema podneseno vo Pravosudie... Dali da gi nosi ? Uste kolku meseci ima fora ? Momentot e sto on ne e siguren dali kje pomine samo so proishodot .... i dali moze nekoj drug da otide da mu gi dostavi zosto tek vo sept kje se vrati vo Mk.

Член од
25 февруари 2015
Мислења
810
Поени од реакции
1.561
Moze li nekoj sto e popupaten da mi pomogne okolu slednovo....Drugarce so intervju vo mart 2015 mu se smeni statusot vo iscekuva finalen status. Megjutoa deckoto dopolnitelnite dokumenti ( sveditelstvo od baba ) gi nema podneseno vo Pravosudie... Dali da gi nosi ? Uste kolku meseci ima fora ? Momentot e sto on ne e siguren dali kje pomine samo so proishodot .... i dali moze nekoj drug da otide da mu gi dostavi zosto tek vo sept kje se vrati vo Mk.
Vo finalna postapka, moze da ima fora od 7 dena, 2 meseci ili 3. Toa nikoj ne moze da znae, zavisi vo koja nedela na pregled ce bide negoviot predmet.

Moze pod hitno, so polnomosno da ovlasti posrednik da go odnese vo MP dokumentot od babata i site drugi povrzuvacki dokumenti zaedno.

A moze i da priceka, da vidi sto status ce dobie po finalniot pregled. Ako treba, ce ima rok nekoj od 30 dena, pa dokumentot od babata moze togas da se odnese vo MP.

Член од
22 август 2014
Мислења
504
Поени од реакции
947
mene posrednikot mi rece deka dopolnitelni dokumenti mozi da odnesi koj bilo, jas da sum na negovo mesto ke gi odnesam ili pustam nekoj od familijata da gi odnesi. Koga ke gi ostavas dokumentite na salter nikoj ne ti bara identifikacija, jas bev pred 2 nedeli i nikoj nisto ne mi pobara, samo gi ostaviv na salter dokumentite suredeni, gi zaveri i mi rece dobre. taka da ne mu treba ni polnomosno ni nisto

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom