Бугарско државјанство (процедура и потребна документација) - СТАРА ТЕМА

Долу во линкот ги имате сите информации поврзани со времетраењето и промените на вашите статуси.

• https://bugarskipasos.blogspot.com/p/statusi.html

Гласови: 4 50,0%
  • Благодарност до сите кои учествувале во креацијата на блогов.

Гласови: 4 50,0%
  • Инфо: Го копирате горенаведениот линк и го отварате со вашиот интернет пребарувач.

Гласови: 0 0,0%
  • За процедура за подигнување преку амбасада подолу линк ,или вратете се на страна 4553.

• forum.kajgana.com/threads/Бугарско-државјанство-процедура-и-потребна-документација.74574/page-4553

• Вкупно гласачи
    8
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
25 февруари 2015
Мислења
810
Поени од реакции
1.561
ne[DOUBLEPOST=1459644443][/DOUBLEPOST]
65XX/2013
@Selah , zdravo. Cestito pozitivna promena na status! Edno prasanje, te molam; dali si samo so dopolnitelen dokument BK potvrda?
Ili, kako vece se prasuva, -so koi dopolnitelni dokumenti aplicirase? pr. prv bratuced, brat, sestra, druga rodnina?
Blagodaram na odgovor i pozdrav. Ti posakuvam nabrgu nov status "polozitelno stanovishte" !

Последно уредено:
Член од
22 февруари 2011
Мислења
62
Поени од реакции
40
Decki, ve molam za pomos. Edna godina cekam poteklo, i uste go nema a so pasos na dedo mi. Nekoj dobar posrednik so moze pobrzo da ja zavrsi rabotata?

Член од
11 април 2012
Мислења
4.783
Поени од реакции
5.558
Дечки ај мала помош! На син ми (бебе од месец дена) му поднесов за државјанство и тоа се ќе е готово за 10-тина дена, бидејќи се оди преку општината каде се водиме со жена ми. Ме интересира дали некој знае како оди процедурата за вадење пасош за бебето. Знам дека цената е околу 10 евра (мислам дека беше точно 7 евра) и дали ќе треба да го малтретирам него, а и себе да го носам на сликање или може да се однесат слики од него (што ми е некако пологично).
За цените и останатите работи незнам, ама за сликање мораш да се појавиш со бебето.

Sent from my Nexus 7 using Tapatalk

Член од
25 февруари 2015
Мислења
810
Поени од реакции
1.561
@Selah , zdravo. Cestito pozitivna promena na status! Edno prasanje, te molam; dali si samo so dopolnitelen dokument BK potvrda?
Ili, kako vece se prasuva, -so koi dopolnitelni dokumenti aplicirase? pr. prv bratuced, brat, sestra, druga rodnina?
Blagodaram na odgovor i pozdrav. Ti posakuvam nabrgu nov status "polozitelno stanovishte" !
I uste edna rabota @Selah . Ako si so dopolnitelni samo bbk potvrda, koga ja imas dostaveno?

Член од
5 ноември 2014
Мислења
9
Поени од реакции
15
Ti blagodaram@Walkman.Nikakov dopolnitelen dokument nemam dostaveno.

Член од
18 ноември 2015
Мислења
44
Поени од реакции
32
Pozdrav do site forumdzii
Jas sum zaglavena na dopolnitelna proverka, so brojce od 2013, i odneseni dok za poteklo od baba. Sakam da pocnam nova postapka od pocetok. Molam za sovet:unsure:

Член од
22 август 2014
Мислења
504
Поени од реакции
947
Neznaem tocno,posledni 15 dena nesum proveruvala.
najbrzo sto mozis odi vo BKK i gledaj da si izvadis deklaracija od tamu i gledaj da ja odnesis vo pravosudie pred da te pregledat bidejki ako nemas nikakov dokument za poteklo ke te vratat na dopolnitelna pak ili ke ti ja prekinat postapkata.[DOUBLEPOST=1459676026][/DOUBLEPOST]
Jas sum zaglavena na dopolnitelna proverka, so brojce od 2013, i odneseni dok za poteklo od baba. Sakam da pocnam nova postapka od pocetok. Molam za sovet:unsure:
dzabe pari ke si davas za nova procedura, - i sega ima mnogu guzvi, ke ti zakazat intervju za posle 1 god. pocekaj ke ti dojdi redot i tebe. od koga si vratena na dopolnitelna? - kako so znajme ovde na forumot za godina i pol otkako si vratena na dopolnitelna pak ke te proverat.. i pobrzo ke ti dojdi redot so toa brojce od 2013 nego so toa od 2017

Член од
25 февруари 2015
Мислења
810
Поени од реакции
1.561
Da ja imam dokumenti kao ti sto gi imas... Ako oni do sega ne te prekratile, zosto ti sama na sebe toa bi si go napravila?[DOUBLEPOST=1459677183][/DOUBLEPOST]
Isto i jas bev na eksperten pregled .. Pa poftorno
Me vratija na dopolnitelna mi falele dokumeni.... Taka da ocekuvaj odgovor posle 3,4 nedeli posle statusot !
Sto dokument-i podnesovte?

Последно уредено:
Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom