Бугарско државјанство (процедура и потребна документација) - СТАРА ТЕМА

Долу во линкот ги имате сите информации поврзани со времетраењето и промените на вашите статуси.

• https://bugarskipasos.blogspot.com/p/statusi.html

Гласови: 4 50,0%
  • Благодарност до сите кои учествувале во креацијата на блогов.

Гласови: 4 50,0%
  • Инфо: Го копирате горенаведениот линк и го отварате со вашиот интернет пребарувач.

Гласови: 0 0,0%
  • За процедура за подигнување преку амбасада подолу линк ,или вратете се на страна 4553.

• forum.kajgana.com/threads/Бугарско-државјанство-процедура-и-потребна-документација.74574/page-4553

• Вкупно гласачи
    8
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
25 февруари 2016
Мислења
26
Поени од реакции
4
Можи некој да ми одговори на едно прашање ако знае,слушнав од некои лица дека кога ке ги подадеш сите документи,(јас имам потекло од родител),треба да закажеш интервју во амбасада скопје ,дали е тоа вистина оти слабо сум информиран со овие работи ,иначе јас подадов документи во конзулато во битола.По форумиве читам интервју па затоа ме интересира како одат раб да знам да не чекам многу ако треба да закажам ајде нека каже некој ако знае фала однапред:(

Член од
5 јануари 2015
Мислења
773
Поени од реакции
1.643
Можи некој да ми одговори на едно прашање ако знае,слушнав од некои лица дека кога ке ги подадеш сите документи,(јас имам потекло од родител),треба да закажеш интервју во амбасада скопје ,дали е тоа вистина оти слабо сум информиран со овие работи ,иначе јас подадов документи во конзулато во битола.По форумиве читам интервју па затоа ме интересира како одат раб да знам да не чекам многу ако треба да закажам ајде нека каже некој ако знае фала однапред:(

Биди попрецизен,како си подал документи а немаш заказан термин.За што аплицираш?

Член од
27 јули 2015
Мислења
134
Поени од реакции
285
Decki, jas malku sum vo panika, pa mi treba mislenje sto da napravam
Zemav udostoverenie od DABC sredina na januari, i toa vrz osnova na toa sto brat mi ima bugarski pasos, uste od vremeto koga se dobivase samo so izjava.
Drugo "poteklo" bugarsko nemam.
Poradi splet na okolnosti, duri sega, sredina na April ke odam da podnesuvam vo ministerstvo, pa prasanjeto mi e, dali , za sekoj slucaj, da si izvadam potvrda od klubot od Strumica ili mislite deka dovolno e samo pasosot na brat mi?
Pozdrav i sekoe dobro
Ne ti treba.Brat ti e bugarin sledstveno na toa i ti si.Dovolno e bidejki vo proizhodot pisuva po koj osnov ti e izdadeno Udostoverenieto za tvojot proizhod(poteklo).

Член од
25 февруари 2016
Мислења
26
Поени од реакции
4
Биди попрецизен,како си подал документи а немаш заказан термин.За што аплицираш?
Па во јули 2015 подадов документи во конзулато во битола,по 2 месеци добив едно ливче од министерство од правосудиеето од бугарија во кој го има број со ко треба да ја следам процедурата,а во конзулато во битола ми рекоја дека треба да чекам 9 месеци за државјанство ама до сега еве векје влегов во 10 месец и ми пишува образована преписка,така ми рече бугарскио конзул

Член од
5 јануари 2015
Мислења
773
Поени од реакции
1.643
https://www.youtube.com/watch?v=BXDEDevwR88

Стара информација,ама уште е на сила.И да видите кој е директор[DOUBLEPOST=1459620881][/DOUBLEPOST]
Па во јули 2015 подадов документи во конзулато во битола,по 2 месеци добив едно ливче од министерство од правосудиеето од бугарија во кој го има број со ко треба да ја следам процедурата,а во конзулато во битола ми рекоја дека треба да чекам 9 месеци за државјанство ама до сега еве векје влегов во 10 месец и ми пишува образована преписка,така ми рече бугарскио конзул
Ќе добиеш само се чека помеѓу 18 и 24 месеци

Член од
5 ноември 2014
Мислења
9
Поени од реакции
15
Zdravo na site
Jas sum od 2013,bev na dopolnitelna i sega mi se smeni statusot vo:
По преписката Ви предстои да б'де изв'ршен финален експертен преглед преди да б'де разгледана от С'вета по гражданство.
Moze li nekoj ako znae da mi objasni sto znaci statusov??

Член од
1 февруари 2014
Мислења
44
Поени од реакции
44
Zdravo na site
По преписката Ви предстои да б'де изв'ршен финален експертен преглед преди да б'де разгледана от С'вета по гражданство.
bKoj broj si?

V

vkv

Гостин
Zdravo na site
Po noviot sistem dali tibpisuvase zosto si na dopolnitelna.

Член од
25 февруари 2016
Мислења
26
Поени од реакции
4
znaci ti ijas vo isti kos sme samo so jas bev vo april 2015 na intervju:(
А морално е интервју,оти во конзулато не ми рекоја ништо за таква работа,нема да е лошо да прашам во конзулато во бт за интервју

Член од
16 јануари 2016
Мислења
122
Поени од реакции
31
Prijateli sega na 13 sum na intervju pa kako e momentalno sostojbata bil li e nekoj sega ovoj period

Член од
16 септември 2007
Мислења
1.486
Поени од реакции
338

Krades krades :D Si dobil brojce deka e pocnatra procedura od avgust ( vo juli si podnel dodeka da stigne diplomatska posta vo Sofija brojceto ti e od Avgust ) ) spored toa cekas 9 meseci ......i kaj mene isto pisuva Obrazuvana prepiska i jas sum tuka nekade Juli intevju izvrseno

Steve Ray

Texas Huriccane
Член од
24 ноември 2007
Мислења
1.131
Поени од реакции
182
Штотуку дознав дека дедо ми(бог да си го прости чоекот) бил блгарски војник на времето, е сега освен слики со бугарски униформи друг документ нема, воена книшка или слично. Имаат ли они воен архив да проверат кој бил шо бил и како бил, периодот е некаде пред 2светска војна 1935-1942-3та?...башка се презивал Узунов во тоа време :). И дали има могучност врз основа на тоа да почнам процедура за вадење државјанство и пасош?
Краток и јасен одговор не барам многу!

Член од
17 септември 2014
Мислења
139
Поени од реакции
171
Штотуку дознав дека дедо ми(бог да си го прости чоекот) бил блгарски војник на времето, е сега освен слики со бугарски униформи друг документ нема, воена книшка или слично. Имаат ли они воен архив да проверат кој бил шо бил и како бил, периодот е некаде пред 2светска војна 1935-1942-3та?...башка се презивал Узунов во тоа време :). И дали има могучност врз основа на тоа да почнам процедура за вадење државјанство и пасош?
Краток и јасен одговор не барам многу!
Za pocetok pisi mail na ovoj sajt i napisi se sto znaes za dedo ti dvia@archives.government.bg
A mozes i da si ja pocnes procedurata so dokument od nekoj od bugarskite klubovi, sega rabotata e sredena, so novite proishodi ne pravat nikakvi problemi

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom