Фан Клуб: Рома

• Креатор на темата Креатор на темата runBABYrun
  • Време на започнување Време на започнување
За Перин колку време јадам трици, дека треба да го земем за Рома, како Италијанец, сега дури ме прочитале овие од управа, од кога го напишав на Кајгана.И сега бразилецот, Шчесни или Перин, ќе нема зима на голманската позиција за нас.Конечно решено тоа прашање.

Многу шпекулации излегоа последниве денови за доаѓања, за заминувања на фудбалери, но и членови на стручниот штаб. Пред сѐ мислам на Сабатини. Веројатно на крајот на сезоната ќе си оди и за неговите услуги најзагреани се Челзи, Милан и Болоња. Мислам дека во Рома се истроши и му треба нова средина. Не дека немаше лоши трансфери, но мислам дека заврши добра работа. Видете го играчкиот кадар пред да дојде, видете го сега. Мислам дека вредноста на тимот ја зголеми неколку кратно.
Ќе има промени летово тоа е сигурно. Исто така многу играчи ќе се вратат од позајмици, а на некои нема да им се продолжат договорите.
Интересно ќе биде да се виде кој ќе ја напушти Рома. Тука според мене има две против тежи. Од една страна веќе докажаните Раџа, Пјанка и сл. , а од друга страна талентите и потенцијалните ѕвезди Садик, Паредес, Санабрија и сл.
Итурбе, Думбија и сл. се уште еден товар на клубот. Сѐ ќе зависи од Спалети и неговата желба за задржување на играчите, но и од желбата на играчите се разбира. Мислам дека Итурбе ќе го купи екипата, во којашто ќе премини Сабатини. :) Думбија мора во Кина да се продава за да се извади загубата за него. Инаку како што не игра никој не го сака.
Иднината на Џеко и Диње, исто така, енигма.
Од друга страна ги имаме веќе договорените Алисон и Жерсон. За Перин се шпекулира, но тука е и Скорупски, а ситуацијата со Шчешни не е јасна.
Има многу младинци што растураат во Серија Б и за кои има интерес од повеќе клубови. Како и да е ќе се види.
Исто така излезе шпекулација дека можеби анкл Џејмс ќе ја продава Рома. :)
Бурно лето, бурно лето. :)
Пласманот во ЛШ ќе биде од клучно значење.[DOUBLEPOST=1459003141][/DOUBLEPOST]
10639370_10153621950644200_6034692202906991756_n.jpg

Последно уредено:
Има многу работа летово тоа е јасно треба да се исчисти ѓубрето Ибарбо,Итурбе Думбија,според мене Диње никако не треба да се откупи може за иста сума да се најде подобар играч е сега за Ибарбо Думбија и Итурбе се фрлија исто толку пари како Наполи што фрли за Игуаин еве да речеме платата му е иста како на Џеко.А иначе доста го пратам примавера тимот Ди Ливио син му на Анџело е солиден има перспектива,Солери,хрватот Аночич,Туминело,Солери мене Садик ми е исфорсиран многу незнам зошто али така ми делува.Перин ми е голема желба овој бразилецот Алисон не сум го гледал може еднаш.Го имаме новиот Тевез Понче дечкото има физиономија како Мајк Тајсон,па Жерсон бразилецот стил Погба,е сега за дефанзива може да пробаме да го вратиме Дармиан у Италија,Бруно Перез како бочни бекови на десна позиција Флоренци не му е природна таа позиција дефанзивно е слаб,Рудигер Тончи ќе напредне исто и Манолас.Е сега ако треба да продадеме некој од Раџа и Пјаниќ ја би Раџа пак,Раџа е поконстантен борбен дава секоја утакмица максимум али од друга страна Мире може да реши од слободен утакмица,пак Стротман може да биде замена за Раџа и Жерсон незнам дали игра и на таа ДМ позиција.Али мора Спалети да даде шанса на Понче многу ме нервира тоа кога тренер при водство од 3 0 или 4 0 го става Ванкер наместо да даде шанса на Понче Учан млади играчи.А заборавив Санабрија да го спомнам дечкото има одлична сезона во Хихон.Многу ми се свиѓа Сасуоло како тим има доста италијанци со голем потенцијал,еве и таму го имаме Политано,хрватот Вршаљко може да се земе али јбг не сум јас спортски директор иначе кое тимче ќе го напраам толку од мене што пи рекол неодоливиот поздрав

Тешко на вас, како ќе издржете до дербито, секоја ви чест.Јас барем ќе си одам на тукашно локално дерби.
Него да мајнеме тава, Рома со Спалети конечно стана голем тим, сега прашање е дали овие од управата ќе бидат доволно глупи да ја усерат.

Рудигер слабо на пријателската со Англија,двата гола заради него ги примија[DOUBLEPOST=1459030942][/DOUBLEPOST]Затоа и мислам Манолас и Зуканович се подобар пар кога игра со 3 штопера Де Роси Манолас и Зуканович би биле идеални.

Сигурно ќе земат уште еден централен бек. Пред некој ден излегоа шпекулации за две имиња. Со оглед на тоа дека ќе си одат Маикон и Торосидис, на тие позиции ќе останеме многу тенки. Мислам дека ќе му дадат шанса на Нура, а Флоренци ќе остане на таа позиција и пак ќе закрпат, а нема да направат тим.
Ако успеат да ги продадат Итурбе, Ибарбо и Думбија за солидна сума, а не за кило семки или да ги позајмуваат, тогаш можеби ќе можеме да зачуваме повеќе од сегашниов ростер. Ама Спалети се прашува на крајот. Можеби ќе види нешто во Итурбе и ќе го остави. Кога можеше да го врати во форма Ел Ша зошто да не и Итурбе.
На средината ќе биде солидно ако не се продаде некој од ѕвездите. :) Раџа , Пјаниќ и Стротман е топ средина, + Де Роси, Ванкер и Учан ги имаме. Паредес ќе се врати од позајмица каде добро се покажа.
Учан ми е криво дека не доби вистинска шанса. Мислам дека летово ќе го позајмат. Самп беше најзагреана едно време.
Џеко не се знае дали ќе остане, но мислам дека треба да му се даде уште една шанса. Под Спалети игра каде-каде подобро и пред сѐ турна некое голче.
Според мене играчи кои сигурно ќе си одат се: Маикон, Торосидис, Кеита, Ѓомбер, Емерсон Палмиери, Учан (позајмица), а можеби и Фалке. Некои од младите пак ќе се прешалтаат на позајмица во Серија А/Б и т.н.
Шчешни побарал од Рома да му ја продолжат позајмицата. Мене не ми е веројатно тоа, бидејќи меѓу Алисон и Шчешни сметам дека нема разлика во квалитет и некако не сум навикнат да имаме два голмани со тој квалитет. Кој би бранел? Алисон не потпиша со Рома, покрај други понуди за да седи на клупа. Така да ќе се види во иднина. Детето од примавера исто така е одличен голман. Па затоа и шпекулацијата со Перин ми е некако баш шпекулација. + Лукаш Скорупски го имаме :)

Pallottina Roma je spremna da predje Milan kada su u pitanju prihodi klubova u Seriji A.
Roma ce biti na drugom mjestu, odmah iza Juventusa.
To pise portal “Calcio e Finanza" (nogomet i finansije).
Roma ce, po svemu sudeci, preci granicu prihoda od 200 miliona eura.
Naravno, najveci razlog je ucestvovanje u Ligi Prvaka.
Tacan iznos 30.6.2016. bi trebao biti
207 miliona eura.

Е па другари бизнис е бизнис

^ ^ ^ ^

Која е цурава?
И кој ќе ви биде спортски директор ако замине Сабатини?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom