Дискусија за Атеистите, Исламот, Христијанството и останати убедувања

• Креатор на темата Креатор на темата kooperativa
  • Време на започнување Време на започнување
Znaes sto e vistinskiot problem.Ne te maci tebe Pravoslavnoto Hristijanstvo niti Biogenezata ovde.Te maci toa sto nemozes da go oboris mojot esej od argumenti koj ti go pisav i sea da izbegas se fati za Evolucijata sanki jas za toa pisuvav...
Znaes sto ispisimus?
NA ZDRAVJE DJOGERCE!
Popravniot ti e vo Avgust a materijalot za ispit ti se naogja na strana 395 na forumov.

Wat....?

tumblr_n5xltnVziS1qclmb0o1_500.gif

Ама знаеш шо, подобро повреди ме со вистината одколку да ме тешиш со лагата,

Далеку си ти од вистината, оти лагата ти омилела...[DOUBLEPOST=1459430867][/DOUBLEPOST]
Да ти одговорам на прашањето, секако од кога исведочив и видов некој нешта ми е многу полесно, знам кај треба да барам, а кај не! :свиркам:[

Да знеше „каде„. до сега ќе најдеше...[DOUBLEPOST=1459430935][/DOUBLEPOST]
Во секој случај не сте вие криви, вие прво абстинирате од ,,грешење" па после коа ве пуштат на улица навечер како кучиња побеснувате не знаете кај терате некоја неурамнотеженост на хормони ваљда плус тие обсесивни библиски стихови што ви се мават во глава, а и некоја планета ваша ако има негативен аспект уште полоша комбинација. Од секогаш сум се чудел што е проблемот со таквите како вас, дали хормони или планети се во прашање.

Хммм, ‘ногу гле‘аш „хорор„ филмој...Штетно е то‘ по психата.

Смотко (ова блага навреда е), бившата девојка моја беше силувана од еден таков со профилни на фејсбук крстови и христијански постови.

Абе смoткo, вaкви рaбoти кaжувaш сo гoлемa нoншaлaнтнoст, нa тoтaлнo небитнo местo.

Прв пасус...сум се изгубил у просторот и врмето??? За да се изгубиш во просторот, прво треба да бидеш сигурен дека знаеш каде точно се наогаш. А точноста на твојата местоположба е одредена од некоја рефернтна точка, која ако е дефинирана како што тебе ти одговара за некој друг тоа е сосема безначајна точка...ваљда ти е јасно ова. Времето од друга страна не постои како физичка величина и е човечки измислена. Или појасно кажано товојот кометар е логичен само за одредено ниво на знаење над тоа ново е чиста глупост.
Втор пасус...И да одма навреда. Јас само прашав и аргуметирав дека лугето немаат морал благодарејки на прирачниците за религија кои ги учат дека се подобри од се друго.
Трет пасус... Те молам чедо вселенско како тоа те навредив...
Aha.Togas da se koregiram.
Ti ne si izguben vo prostorot i vremeto tuku si dislociran od realnosta.Gledaj,lupas ka maksim po divizija ''lugjeto nemaat moral blagodarejki na priracnicite za religija'' ISTITE TIE PRIRACNICI KOI COVEKOT GO POVIKUVAAT NA MORAL I ETIKA COVECE!!!.... kaj ima pogolem moral od ova:
12 Почитувај ги твојот татко и твојата мајка, за да ти се продолжат дните на земјата, која ти ја дава Господ, твојот Бог.

13 Не ќе убиваш!

14 Не ќе прељубодејствуваш!

15 Не ќе крадеш!

16 Не ќе сведочиш лажно против твојот ближен!

17 Не ќе го посакуваш домот на твојот ближен! Не ќе ги посакуваш: жената на твојот ближен, ни неговиот слуга, ниту неговата слугинка, ни неговиот вол, ниту неговото осле, ни што и да е што му припаѓа на твојот ближен!”
Едитирано од модератор.
[DOUBLEPOST=1459439423][/DOUBLEPOST]
Kuki,tamu ti e navedena tamu stranata pa moze so drugar ti ispisimus zaedno da se spremate za popraven :D

Последно уредено од модератор:
Абе смoткo, вaкви рaбoти кaжувaш сo гoлемa нoншaлaнтнoст, нa тoтaлнo небитнo местo.

Шизик немав намера да се препознаеш, извини! :D[DOUBLEPOST=1459440059][/DOUBLEPOST]
Малку азбука „фор дамиз„: тоа што некој носи крстови, не значи дека има поим што носи, но што е тоа битно, битно е дека ти веќе го имаш одговорот...[DOUBLEPOST=1459430444][/DOUBLEPOST]

Што мислиш, што правиме после литургии?...

Замарате на форуми.[DOUBLEPOST=1459440128][/DOUBLEPOST]
Далеку си ти од вистината, оти лагата ти омилела...[DOUBLEPOST=1459430867][/DOUBLEPOST]

Да знеше „каде„. до сега ќе најдеше...[DOUBLEPOST=1459430935][/DOUBLEPOST]

Хммм, ‘ногу гле‘аш „хорор„ филмој...Штетно е то‘ по психата.

Има многу вакви како тебе што за сите други се знаат. Барем да можевте да допревте до мене или до тие други луѓе што си ја бараат вистината пред носот, а не во задникот на владиката со јазикот, ај.. ама вака, ништо, само бесцелна дискустија. :tapp:

Kuki,tamu ti e navedena tamu stranata pa moze so drugar ti ispisimus zaedno da se spremate za popraven :D
Nahh ..nie nemame somnez i potreba da dokazuvame nesto vo koe ne veruvame ... a ti zivej si ti vo tvojot kineski zid so tvoite esejni dokazi ...arno ni e nas vaka! Nego zema li nekoj crkoven rank...dzabe da ne ti odi propovedanjevo?

Колку сака ..интелектуалци" нека има на форумов што користат некој фрази као ,,не ми пренасочувај дискусија, дај ми аргументи на ова јас што ти го кажав" џабе е. Христијани сте, немате свое ЈА, може некој речник да ама свое ЈА не! :):LOL:

Колку сака ..интелектуалци" нека има на форумов што користат некој фрази као ,,не ми пренасочувај дискусија, дај ми аргументи на ова јас што ти го кажав" џабе е. Христијани сте, немате свое ЈА, може некој речник да ама свое ЈА не! :):LOL:

Што подрзбираш под поимот „...свое ЈА...„.

Дали е тоа немерената суета или нешто непознато во природата?...[DOUBLEPOST=1459495145][/DOUBLEPOST]
Замарате на форуми.

...и подучуваме „дамиз„...[DOUBLEPOST=1459495226][/DOUBLEPOST]
Барем да можевте да допревте до мене или до тие други луѓе што си ја бараат вистината пред носот, а не во задникот на владиката со јазикот, ај.. ама вака, ништо, само бесцелна дискустија. :tapp:

Ако умот ти е затворен за вистината а отворен за све друго, вклучувајќи ја и лагата, тогаш не ја барај вината кај другите, туку тргни од себе...

Последно уредено:
Што подрзбираш под поимот „...свое ЈА...„.

Дали е тоа немерената суета или нешто непознато во природата?...[DOUBLEPOST=1459495145][/DOUBLEPOST]

...и подучуваме „дамиз„...[DOUBLEPOST=1459495226][/DOUBLEPOST]

Ако умот ти е затворен за вистината а отворен за све друго, вклучувајќи ја и лагата, тогаш не ја барај вината кај другите, туку тргни од себе...

Тоа што е вистина за тебе пак ќе кажам, е голема безсмислица за некој што гледа малку од по реална перспектива, што никогаш не седнал на кафе со Госпот Исус ниту вечерал со светиот дух, нити пак одел на риболов со Отецот, така да како да веруваме дека овие твој ликови од православната научна фантастика се вистински и зошто да го трошиме времето и да им се потчинуваме на нив сестро?! :)

Aha.Togas da se koregiram.
Ti ne si izguben vo prostorot i vremeto tuku si dislociran od realnosta.Gledaj,lupas ka maksim po divizija ''lugjeto nemaat moral blagodarejki na priracnicite za religija'' ISTITE TIE PRIRACNICI KOI COVEKOT GO POVIKUVAAT NA MORAL I ETIKA COVECE!!!.... kaj ima pogolem moral od ova:
12 Почитувај ги твојот татко и твојата мајка, за да ти се продолжат дните на земјата, која ти ја дава Господ, твојот Бог.

13 Не ќе убиваш!

14 Не ќе прељубодејствуваш!

15 Не ќе крадеш!

16 Не ќе сведочиш лажно против твојот ближен!

17 Не ќе го посакуваш домот на твојот ближен! Не ќе ги посакуваш: жената на твојот ближен, ни неговиот слуга, ниту неговата слугинка, ни неговиот вол, ниту неговото осле, ни што и да е што му припаѓа на твојот ближен!”
Едитирано од модератор.
12 Почитувај ги твојот татко и твојата мајка, за да ти се продолжат дните на земјата, која ти ја дава Господ, твојот Бог.-Само што почите треба да се заслужи а не да биде дадена

13 Не ќе убиваш!-Треба да се дополни луге што веруваат во истиот Бог зошто историјата кажува друго

14 Не ќе прељубодејствуваш!-Тука спаѓа и силувањето или не.

15 Не ќе крадеш!- Има повеке видови на кражба, или кражбата во име на религијата не се смета за кражба

16 Не ќе сведочиш лажно против твојот ближен! Лагата најчесто е работа на перцепција или како што има кажано Маркус Аурелиус: Се што ке слушниш е мислење а не факт, се што ке видиш е перцепција а не вистината. И ова се однесуваше на комшијата.

17 Не ќе го посакуваш домот на твојот ближен! Не ќе ги посакуваш: жената на твојот ближен, ни неговиот слуга, ниту неговата слугинка, ни неговиот вол, ниту неговото осле, ни што и да е што му припаѓа на твојот ближен!” Ова е некој нов превод зошто колку што се сеќавем ова беше за комшијата а не за роднина.
  1. You shall not covet your neighbor's goods.

16 Не ќе сведочиш лажно против твојот ближен! Лагата најчесто е работа на перцепција или како што има кажано Маркус Аурелиус: Се што ке слушниш е мислење а не факт, се што ке видиш е перцепција а не вистината. И ова се однесуваше на комшијата.
Можеби затоа се толку ноншалантни кон лажното сведочење, доволно е да не го сметаш некого за свој ближен, и можеш лажно да сведочиш против него.
На форумов речиси од сите верници сум бил цел на клевети. Од тоа дека сум платен и дека земам пари за да пишувам тука, дека филозофијата на телема била да правиш што сакаш....па се до клевети и лаги чија ретардираност е повеќе од очигледна, на пример оргии на гробишта, пиење крв од мачки и што уште не.
Значи лажното сведочење си е тука, но може да држи вода твојава констатација дека си ја прилагодиле пораката да се однесува само на оние што си ги сметаат за ближни.

Тоа што е вистина за тебе пак ќе кажам, е голема безсмислица за некој што гледа малку од по реална перспектива, што никогаш не седнал на кафе со Госпот Исус ниту вечерал со светиот дух, нити пак одел на риболов со Отецот, така да како да веруваме дека овие твој ликови од православната научна фантастика се вистински и зошто да го трошиме времето и да им се потчинуваме на нив сестро?! :)

SpaceTraveler,

не се сечам дека од тебе барав да пишиш монолог, оти прашањето веќе ти беше поставено...
На поставено прашање, се очекува и се бара одговор, а монолог можи да биди само лично-приватен дијалог со самиот себе.

Можеби затоа се толку ноншалантни кон лажното сведочење, доволно е да не го сметаш некого за свој ближен, и можеш лажно да сведочиш против него.
На форумов речиси од сите верници сум бил цел на клевети. Од тоа дека сум платен и дека земам пари за да пишувам тука, дека филозофијата на телема била да правиш што сакаш....па се до клевети и лаги чија ретардираност е повеќе од очигледна, на пример оргии на гробишта, пиење крв од мачки и што уште не.
Значи лажното сведочење си е тука, но може да држи вода твојава констатација дека си ја прилагодиле пораката да се однесува само на оние што си ги сметаат за ближни.

Ја има гностичката миса на ОТО на српски на Интернет. Не се спомнуваат никакви оргии на гробишта, ниту пиење крв од мачки.

Единствено на некого може да му пречи голата свештеничка:D.

Back
На врв Bottom