Алфа Ромео

А што има врска.
Читај табелава па ќе видиш
Прегледај го приврзокот 139856
Имаш некогаш увезено кола ? Оваа табела што си ја постирал е табела со еуро нормите и од која до која година се воведени и важат. Еур.1 ти е изјава за потеклото на возилото и те ослободува од дел од царината во МК. Не знам колкав дел точно. Пиши на google и прочитај подетално.

Имаш некогаш увезено кола ? Оваа табела што си ја постирал е табела со еуро нормите и од која до која година се воведени и важат. Еур.1 ти е изјава за потеклото на возилото и те ослободува од дел од царината во МК. Не знам колкав дел точно. Пиши на google и прочитај подетално.
Имам увезуваано полно коли
Претходниот сопственик од кого купив алфа 156 фабрички моторот е 2.0 jts 170 ks и eur3 а се води со мотор 2.0TS 156 ks и eur2 и година дена постаро нормално за помали давчки и поевтина регистрација
И сега кое еуро,која норма и која изјаава е веродостојна

Имам увезуваано полно коли
Претходниот сопственик од кого купив алфа 156 фабрички моторот е 2.0 jts 170 ks и eur3 а се води со мотор 2.0TS 156 ks и eur2 и година дена постаро нормално за помали давчки и поевтина регистрација
И сега кое еуро,која норма и која изјаава е веродостојна
Не разбираш... Еур1 е изјава (документ) што го утврдува потеклото на возилото. Нема никаква врска со ЕУРО стандардот. Пример увезуваш утре БМВ од 2005 година. Колата исполнува ЕУРО 4 норма. Во Германија вадиш Еур1 документ и царина во Македонија наместо 1200 евра(од ракав ми се бројкиве) плакаш 800 евра. Колата сеуште си е ЕУРО 4. Разбираш сега ?

Не разбираш... Еур1 е изјава (документ) што го утврдува потеклото на возилото. Нема никаква врска со ЕУРО стандардот. Пример увезуваш утре БМВ од 2005 година. Колата исполнува ЕУРО 4 норма. Во Германија вадиш Еур1 документ и царина во Македонија наместо 1200 евра(од ракав ми се бројкиве) плакаш 800 евра. Колата сеуште си е ЕУРО 4. Разбираш сега ?

Со еур1 документ наместо 5%, плаќаш 1% царина. :)

ај ако може некој да сподели искуство и мислење за Алфа 156 (1.9JTD, 110кс)

Било која Алфа пред 156 серијата. Сите тие серии имаат слаб квалитет во изработката и премногу се расипуваат. Дури и го расипаа името на Алфа. Но сепак по карактеристики се во врвот, но сето тоа е за џабе ако само посетуваш мајстори. Лимот им е од тие години доста лош(сум читал дека тие години цела ФИАТ групација увезувала лим од Русија кој многу бргу кородира).

Ако веќе купуваш Алфа оди или на 156 или на 147. Во пари исто ќе те коштаат после неколку години и фрлени пари по мајстори.

Добре дојде во клубот

Патем истата ли е што ламелата и беше расипана?
Ако нее тајна колку ја плати?
Не, не, оваа е друга кола. Ја земав од човек кој цел живот вози алфи, инаку доле нема ни с од скапано еден прст нема скапано тоа се изначудев со оглед на годините коиги има.

Еве нешѕо околу неа:

Греачи на седишта
Електрика на сите врати
Централно
Клима - климатроник
Аларм
Поместување на седишта со копче...
Моторот е на ланче што е најважно

е сега ме чуди зошто во гепек е акумулаторот.. да не има некое објаснувње?

Инаку добровенајдов. :D

Не, не, оваа е друга кола. Ја земав од човек кој цел живот вози алфи, инаку доле нема ни с од скапано еден прст нема скапано тоа се изначудев со оглед на годините коиги има.

Еве нешѕо околу неа:

Греачи на седишта
Електрика на сите врати
Централно
Клима - климатроник
Аларм
Поместување на седишта со копче...
Моторот е на ланче што е најважно

е сега ме чуди зошто во гепек е акумулаторот.. да не има некое објаснувње?

Инаку добровенајдов. :D

Па нели ти имаше 2.4 JTD?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom