Сè за опаѓањето на косата - совети и искуства

• Креатор на темата Креатор на темата The`bItCh
  • Време на започнување Време на започнување
Каде може да се препиши финастерид во мк?

Јас користам Миноксидил 5 со б-комплекс + Пантенол таблети за лижење, веќе еден ипол месец, можам да кажам дека има видливи резултати

Препорачувам на секој, е сега секој организам делува различно не мора да значи дека ако кај мене делува кај секој ке делува... Б-комплекс 2 таблетки дневно, Пантенол 2-3 дневно и 2пати нанесувам Миноксидил 5

Ти треба чист Биотин од 10,000mcg, кај тебе само миноксидилот делува

Кај нас нема да најдиш толкава доза а и не е потребно зошто се користи само за побрз раст

овој миноксидил имам слушано дека е штетен во смисла на тоа - кој еднаш користел , мора постојано да го користи , а и да прашам со оглед на тоа дека сум девојче и не ми се ризикува да ја изгубам и таа коса што ја имам
кај мене опаѓа најверојатно поради синдромот на полицистични јајници ,и ме интересира како да престане истото и да ми пораснат нови влакна на местата кај што немам, па ако има некоја со слично искуство да сподели
и пред се сакам на природна база лечење , гледав на нет нешто маски со жолчка од јајце, и квасец , па ако има некоја што користела да ми каже...

овој миноксидил имам слушано дека е штетен во смисла на тоа - кој еднаш користел , мора постојано да го користи , а и да прашам со оглед на тоа дека сум девојче и не ми се ризикува да ја изгубам и таа коса што ја имам
кај мене опаѓа најверојатно поради синдромот на полицистични јајници ,и ме интересира како да престане истото и да ми пораснат нови влакна на местата кај што немам, па ако има некоја со слично искуство да сподели
и пред се сакам на природна база лечење , гледав на нет нешто маски со жолчка од јајце, и квасец , па ако има некоја што користела да ми каже...

Нема дерматолози на темава, оди си на лекар прашај си најпаметно[DOUBLEPOST=1459134321][/DOUBLEPOST]
Ти треба чист Биотин од 10,000mcg, кај тебе само миноксидилот делува

Кај нас нема да најдиш толкава доза а и не е потребно зошто се користи само за побрз раст

:icon_lol: Ме тролаш ли

Proverete kako stoite so magnezium,zelezo,selen,vitamini i slicni raboti.Obicno od toa pagja i chesa.

jas bi ti predlozil so laserska terapija i mezoterapija da probas ako sakas na prirodna baza bez nikakvi negativni efekti rasti garantirano nova kosa i se sprecva ponatamosno opagjanje jas 2 godni veke ja odrzuvam na ovaj nacin ako si zainteresirana pisi ke ti objasnam podetalno so kako :)

jas bi ti predlozil so laserska terapija i mezoterapija da probas ako sakas na prirodna baza bez nikakvi negativni efekti rasti garantirano nova kosa i se sprecva ponatamosno opagjanje jas 2 godni veke ja odrzuvam na ovaj nacin ako si zainteresirana pisi ke ti objasnam podetalno so kako :)
Ајде, подетално, причај.
Машко си или женско? Каде ја правиш мезотерапијата и колку те кошта месечно?

Вистина ли е дека по одреден период од употребата на Пилфуд, косата почнува да опаѓа?

Јас од пред некое време пијам финастерид од "лек" па го кршам на четири дела и му доаѓа приближно еден милиграм и се чувствувам одлично. Миноксидилот веќе четири месеци го нанесувам со saw palmetto капсулите во комбинација и имам одлични резултати, а сега со финастеридот ваљда ќе биде уште подобро :) А ќе заборавев, пијам и prostarbe од ESI чиј состав е семки од тиква, корен од коприва, saw palmetto i не се сеќавам на другата состојка....значи составот е одличен како блокатор на ДХТ :)

Каде препиша финастерид?[DOUBLEPOST=1459514078][/DOUBLEPOST]200 денари финастеридот на рецепт не сакаат да го препишат а и појма немаат за што се користи

Последно уредено:
Прашање до тебе и @Aristotel84............., колку време го користите Пилфудот и дали некогаш покажал негативен ефект? Во упатството за употреба пишува дека има можност по одредено време од користењето да почне косата да опаѓа за да подоцна нарасне нова. Вистина ли е ова? И дали има шанса да прави некои проблеми со крвниот притисок?

Вистина ли е дека по одреден период од употребата на Пилфуд, косата почнува да опаѓа?

Составот на пилфуд е миноксидил што ја зголемува циркулацијата во скалпот, кога ќе престаниш да го користиш циркулацијата се враќа на природно ниво

Составот на пилфуд е миноксидил што ја зголемува циркулацијата во скалпот, кога ќе престаниш да го користиш циркулацијата се враќа на природно ниво
Дали тоа подразбира дека има шанси да опаѓа косата за време на користењето?

Дали тоа подразбира дека има шанси да опаѓа косата за време на користењето?

Боб шо не ти е јасно, Миноксидил е единствено нешто моментално шо може да ти помогне и не не може да станеш резистентен на Миноксидил, шансите за негативни ефекти се многу мали, секој лек уствари си има и негативни ефекти, ако престанеш а го користиш ќе ти испопаѓа цела коса шо ти пораснала поради ефектот на лекот. Не се двоуми никако, ако имаш проблем зимај го. Колку поголем дел од скалпот ти е зафатен со коса, односно колку во помала мера ти е падната косата, подобро би делувал. Тоа е се шо треба да знаеш. Ти препорачувам оти лично имам изненадувачки резултати за месец ипол

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom