Хомосексуалност (општо)

Дали ги оправдувате хомосексуалните врски,бракови и посвојувањето на деца од страна на хомосексуалци

• Вкупно гласачи
    1.127
C

Crux

Гостин
Во „опасност“ е детето особено ако професорот е од оние хомиќи кои се клише; лесно препознатливи по стил на зборење, мимики, облека и однесување. Дополнително, секој професор на еден или друг начин успева да ја протне својата филозофија за живот кон своите ученици. Голем број на деца поима немаат што сакаат од животот и со вакво влијание лесно може да им се испере мозокот.
Ги има и таквите полни со фетиши, недај боже, може да се најде некој таков професор хомиќ на детето да му нацрта пенис на чело со перманентен маркер. Кај ќе му го бараш после крајот, што ќе му правиш на детулето такво запустено ?

Член од
10 февруари 2010
Мислења
869
Поени од реакции
343
...но полека но сигурно почнува веќе долги години и да се станува.
А како се станува? Може да пробам и јас?[DOUBLEPOST=1458944712][/DOUBLEPOST]
особено ако професорот е од оние хомиќи кои се клише; лесно препознатливи по стил на зборење, мимики, облека и однесување.
ова веќе не постои во светот и останало кај македонците како хајлајт за педер (што е жално поради неволноста за лична образовна надоградба)
друга работа е што ни во мкд немаш веќе такви педери

и последно: дали сте сериозни и се уште мешате педофилија со хомосексуалност?

Anon

/b/ House /b/
Член од
13 декември 2007
Мислења
16.744
Поени од реакции
27.744
Ги има и таквите полни со фетиши, недај боже, може да се најде некој таков професор хомиќ на детето да му нацрта пенис на чело со перманентен маркер. Кај ќе му го бараш после крајот, што ќе му правиш на детулето такво запустено ?
Не, фала Богу дека тоа не може да се деси. Целосно непотребен сарказам. Оди дискутирај во ЧДА.

ова веќе не постои во светот и останало кај македонците како хајлајт за педер
друга работа е што ни во мкд немаш веќе такви педери
А што се случи со нив извини? Изумреа? Не биле хомиќ, глумеле? (патем свесен сум дека има има и мал број луѓе што не се хомиќи а се однесуваат така) Нагло го променија начинот на зборење, облекување, гестикулации?
Може само да се каже дека за разлика од порано има многу повеќе „нормални“ хомиќи. Другиве си постојат уште.

Член од
12 октомври 2015
Мислења
6
Поени од реакции
11
Мкд влaде-oкеј aкo тaкa ти мислиш декa мoјaтa секaуaлнa oриентaцијa не е нoрмaлнa, би сaкaл дa гo сменaм тoa мислење aкo е мoжнo нo тoa е тoa. Незнaм кaкo вo денешницaвa хетерoсексуaлците се жртви спoред тебе . Не ти гo нaметнувaм мoетo мислење туку еднoстaвнo сите гo бaрaме еднoтo истo-OСНOВИ ЧOВЕКOВИ ПРАВА(искaжете се штo вие губите честa,гoрдoстa??)

Anon

/b/ House /b/
Член од
13 декември 2007
Мислења
16.744
Поени од реакции
27.744
Така брат, загрозени сме. Еве ти си пола година на форум, и наместо да дискутираш во „нормални“ теми, тебе сите 5 поста ти се за хомиќи. Се чувствуваш загрозено. А не си. Therefore I am загрозен од твоето глумење загрозеност. Now, that's some advanced logic rite there ставро.

Член од
12 октомври 2015
Мислења
6
Поени од реакции
11
Незнaм кaде нaпoменaв декa се чуствувaм зaгрoзенo. Зa твoјa инфoрмaцијa не се чуствувaм зaгрoзен(и пoкрaј зaкaните нели "ќе ве истребиме".."уби педерa"...и мн други штo сите ги знaете и нaјверoјaтнo ги кoристите). Ве мoлaм кaжете ми дaли вие ќе се чуствувaте зaгрoзени oд тaкви вербaлни нaпaди кoј преминувaaт вo физички. И плус инфo.јa мoжaм зa кoјa сaкaм темa дa збoрaм ,мoе прaвo:)

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.896
Поени од реакции
31.279
Незнaм кaде нaпoменaв декa се чуствувaм зaгрoзенo. Зa твoјa инфoрмaцијa не се чуствувaм зaгрoзен(и пoкрaј зaкaните нели "ќе ве истребиме".."уби педерa"...и мн други штo сите ги знaете и нaјверoјaтнo ги кoристите). Ве мoлaм кaжете ми дaли вие ќе се чуствувaте зaгрoзени oд тaкви вербaлни нaпaди кoј преминувaaт вo физички. И плус инфo.јa мoжaм зa кoјa сaкaм темa дa збoрaм ,мoе прaвo:)
Колку имаше напади на хомосексуалци а колку на хетеросексуалци минатата година?
Споредбено со педери, колку нормални особи лани беа претепани ранети убиени?
Дај да видиме споредба на таа некаква си педерска загрозеност овде.

D

Daedalus

Гостин
Колку имаше напади на хомосексуалци а колку на хетеросексуалци минатата година?
Споредбено со педери, колку нормални особи лани беа претепани ранети убиени?
Дај да видиме споредба на таа некаква си педерска загрозеност овде.
Статистика бе Лет, проста статистика утињаш. Нормално дека у просек ќе бидат напаѓани повеќе хетеросексуалци од хомосексуалци пошто се 96% наспроти 4%.
Али ако статистички, повеќе гејови се напаѓани од 4% од сите напади, тогаш постои додатен фактор којшто ги изложува на опасност, како на пример тоа што поривот на тие кои напаѓаат, е хомофобија.
На пример, у Канада 2008, земја што е далеку помалку ретардирана од Македонија по многу основи, податоците од полицијата покажуваат дека за околу 10% од сите злочини поради омраза, причината за злочинот е нечија сексуална ориентација
И ова за Канада. Е сеа, проста математика е ова.

Земи ја подложноста на напад поради истите фактори поради кои би бил нападнат било кој човек (ризикот е ист и за хомосексуалци и за хетеросексуалци).
Додади го факторот на напад на луѓе кадешто поводот на напаѓачот е сексуалната ориентација на жртвата и кажи ми, кој има поголем ризик да биде нападнат, хетеросексуалец или хомосексуалец ако по било кои други карактеристики се исти (и двајцата се иста раса, имаат ист социјален статус итн...)?

Ајде ќе ти го решам проблемот.
Од 100 луѓе, 96 се хетеросексуалци, 4 се хомосексуалци. Шансата било кој да биде нападнат поради случаен фактор е 1/100.
Да речеме дека има 10 напади годишно поради случајни причини и нападите ги врши некој надвор од множеството од 100 луѓе.
Шансата еден хетеросексуалец да биде нападнат поради случајни причини, е 1/100+1/100+1/100......+1/100 = 10%
Ова е шансата и еден хомосексуалец да биде нападнат поради случајни фактори.

Да речеме дека се дешава 1 напад поради омраза кон некое малцинство годишно, а 10% од тие напади се поради хомофобија.
Поради тоа, за хомосексуалецот ќе додадеме и ризик фактор од 0.1/4 (пошто се четворица таргет мета на нападот, а не сите).
Со што, ризикот хомосексуалец да биде нападнат во вакво измислено општество е 10% + 2.5% = 12.5%

Шансата да го јадеш ако си хетеросексуалец е 10 %
Шансата да го јадеш ако си хомосексуалец е 12.5%

И сега Лет 3, знаеш ли ти математика или не?

Последно уредено од модератор:

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.896
Поени од реакции
31.279
Статистика бе Лет, проста статистика утињаш. Нормално дека у просек ќе бидат напаѓани повеќе хетеросексуалци од хомосексуалци пошто се 96% наспроти 4%.
Али ако статистички, повеќе гејови се напаѓани од 4% од сите напади, тогаш постои додатен фактор којшто ги изложува на опасност, како на пример тоа што поривот на тие кои напаѓаат, е хомофобија.
На пример, у Канада 2008, земја што е далеку помалку ретардирана од Македонија по многу основи, податоците од полицијата покажуваат дека за околу 10% од сите злочини поради омраза, причината за злочинот е нечија сексуална ориентација
И ова за Канада. Е сеа, проста математика е ова.

Земи ја подложноста на напад поради истите фактори поради кои би бил нападнат било кој човек (ризикот е ист и за хомосексуалци и за хетеросексуалци).
Додади го факторот на напад на луѓе кадешто поводот на напаѓачот е сексуалната ориентација на жртвата и кажи ми, кој има поголем ризик да биде нападнат, хетеросексуалец или хомосексуалец ако по било кои други карактеристики се исти (и двајцата се иста раса, имаат ист социјален статус итн...)?

Ајде ќе ти го решам проблемот.
Од 100 луѓе, 96 се хетеросексуалци, 4 се хомосексуалци. Шансата било кој да биде нападнат поради случаен фактор е 1/100.
Да речеме дека има 10 напади годишно поради случајни причини и нападите ги врши некој надвор од множеството од 100 луѓе.
Шансата еден хетеросексуалец да биде нападнат поради случајни причини, е 1/100+1/100+1/100......+1/100 = 10%
Ова е шансата и еден хомосексуалец да биде нападнат поради случајни фактори.

Да речеме дека се дешава 1 напад поради омраза кон некое малцинство годишно, а 10% од тие напади се поради хомофобија.
Поради тоа, за хомосексуалецот ќе додадеме и ризик фактор од 0.1/4 (пошто се четворица таргет мета на нападот, а не сите).
Со што, ризикот хомосексуалец да биде нападнат во вакво измислено општество е 10% + 2.5% = 12.5%

Шансата да го јадеш ако си хетеросексуалец е 10 %
Шансата да го јадеш ако си хомосексуалец е 12.5%

И сега Лет 3, знаеш ли ти математика или не?
И колку педери биле убиени, затворени избркани од работа осакатени претепани... ради својата сексуална орјентација во Македонија во 2015 година?

Шкорпион

Corvus oculum corvi non eruit?
Член од
16 октомври 2009
Мислења
7.349
Поени од реакции
7.606
Никако не го замислувам, само кажувам желба, би сакал да знам кој ми го воспитува детето. По твојот пример, наставникот во средно, одиш кај него и ти вели, наставник сум по географија, му предавам на твоето дете, ме гонеа за педофилија, ама пријавата е отфрлена. Тоа сигурно нема да ти го каже. Мислиш дека нема вакви примери?
Aj што не е исто, не е.

Друго ме јаде, на ургентен, ете детето има некаква компликација или повреда која итно мора да се оперира. Ти кажуваат кој е на смена. Ти текнува дека ликот е еден од стотиците во архива на некој си државен регистар за хомосексуалци. Ќе им кажеш, чекај, сакам хетеро-доктор да оперира врз детето? Ќе ризикуваш временски и ќе го носиш во друга болница?

Член од
16 декември 2012
Мислења
2.747
Поени од реакции
7.266
Aj што не е исто, не е.

Друго ме јаде, на ургентен, ете детето има некаква компликација или повреда која итно мора да се оперира. Ти кажуваат кој е на смена. Ти текнува дека ликот е еден од стотиците во архива на некој си државен регистар за хомосексуалци. Ќе им кажеш, чекај, сакам хетеро-доктор да оперира врз детето? Ќе ризикуваш временски и ќе го носиш во друга болница?
Нигде не реков дека е исто, вие го поистоветувате. Не спомнав ни доктор. Машко детенце се жали кај педагогот дека другарчето го пипало. Дали хетеро-педагог и хомо-педагог исто ќе му одговорат? Прочитај малку дека и во земјите каде педерлукот е полиберален, таа загриженост ја има. Зборам само за професиите кои се задолжени за воспитувањето на децата. И, сега ќе се најде некој и ќе ми рече да немам гајле, дека нема разлика и јас треба да бидам мирен?

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.896
Поени од реакции
31.279
Aj што не е исто, не е.

брее какво сценарио! таткото ќе го глуми Брус Вилис, детето ќе биди Линколн менчер а докторот педер - Теј Дигс (малце и црн нека биди ем да се прокажии расизам и хомофобија кон педер црнец, ем знаеш, црнци, големи ку*ој... да лифка малце педерската публика во кино салите)

Phoenixx

The Last Pharaoh
Член од
9 ноември 2015
Мислења
788
Поени од реакции
956
Нигде не реков дека е исто, вие го поистоветувате. Не спомнав ни доктор. Машко детенце се жали кај педагогот дека другарчето го пипало. Дали хетеро-педагог и хомо-педагог исто ќе му одговорат? Прочитај малку дека и во земјите каде педерлукот е полиберален, таа загриженост ја има. Зборам само за професиите кои се задолжени за воспитувањето на децата. И, сега ќе се најде некој и ќе ми рече да немам гајле, дека нема разлика и јас треба да бидам мирен?
Daj ne zaebavaj, zasto da ne mu odgovori isto? Demek ako e hetero nema sansi da bide psiho i perverznjak, ova fakticki mu doagja deka od aspekt na seksualna orientacija pedagozive se postavuvaat kon decata, znaci na hetero pedagog ako kerka ti mu rece me pipase drugarce, kako zamisluvas deka kje se postavi? Ili samo homoseksualcite se napaleni na sve zivo i vo sekoja situacija?

Член од
16 декември 2012
Мислења
2.747
Поени од реакции
7.266
Daj ne zaebavaj, zasto da ne mu odgovori isto? Demek ako e hetero nema sansi da bide psiho i perverznjak, ova fakticki mu doagja deka od aspekt na seksualna orientacija pedagozive se postavuvaat kon decata, znaci na hetero pedagog ako kerka ti mu rece me pipase drugarce, kako zamisluvas deka kje se postavi? Ili samo homoseksualcite se napaleni na sve zivo i vo sekoja situacija?
Во Америка се дозволени педерски бракови. Педерлукот е сосема легален. Можеш ли да ми објасниш зошто педери кои работат во образование ја кријат својата сексуална ориентација? Најверојатно ќе ми кажеш дека хомофобија е во прашање. А бе, дозволи дека родител има право да биде загрижен, колку и да се признаени педераците

Phoenixx

The Last Pharaoh
Член од
9 ноември 2015
Мислења
788
Поени од реакции
956
А бе, дозволи дека родител има право да биде загрижен, колку и да се признаени педераците
Znaci ako pedagogot e hetero ne treba roditelot da bide voopsto zagrizen? :thumbsup
Во Америка се дозволени педерски бракови. Педерлукот е сосема легален. Можеш ли да ми објасниш зошто педери кои работат во образование ја кријат својата сексуална ориентација?
Nema potreba nekoj da se izjasnuva za seksualna orientacija na rabotno mesto.

Kajgana Shop

На врв Bottom