Ако некое месо е штетно да се дава живо тоа е пилешкото. Не ради глупостиве на фб што ги пишуваат "експертиве" туку поради причина што содржи во себе мал милион бактерии, кои можат и те како да му наштетат на кучето. Да не спомнувам за хормони и остали срања.
Вон сите овие глупости што ги прочитав на истава група на фб, ако едино се сложам за недавање на живо месо е поради непроверениот квалитет на истото.
Најсовршен начин на хранење е со raw food, меѓутоа не и кога не знаеш од каде доаѓа и што све нема во себе.
Сум практикувала, сум прекинала од страв.
Секогаш практикувам да давам термички обработена храна само поради нивна лична заштита. Јес да ми се на улица најдени кучињава, ама па си ги сакам
[DOUBLEPOST=1458937614][/DOUBLEPOST]
Како што пишав и на другиот член, избегнувај raw исхрана. Не знаеш што содржи во себе и на кој начин може да им наштети на животинкиве. Практикувај термички обработена.
Патем, ви ја читав дискусијата на фб, али не знам како се воздржав да не изругам се живо и диво таму...посебно на тоа ветеринарката ни наша идна со коските во глава кај доберманите и ротФајлерите...