Другарка поднесуваше изминативе денови , ми кажа дека интервјуто и го закажале на почетокот на април , 2017 год. Не знам дали е точно , мада има смисла , пошто брат ми поднесе во јануари, а интервју му закажаа дури во ноември, оваа година. А секојдневно има се повеќе и повеќе апликанти. Само јас лично имам преку 15 познаници што поднеле или што ќе поднесуваат документи овој месец .Тие што поднесуваат сега кога им закажуваат интервју одприлика?
Дека ти е потврдено бугарско потекло т.е произход.Статус'т на зајавлението е : Издадено удостоверение
Што значи ова?
АМАН БЕ еден србин пред 3 дена кажа почетокот на МАРТ ,,ЛЕЛЕЛ значи добро неможе да биде,се полошо и полошо ке е...[DOUBLEPOST=1458601808][/DOUBLEPOST]Другарка поднесуваше изминативе денови , ми кажа дека интервјуто и го закажале на почетокот на април , 2017 год. Не знам дали е точно , мада има смисла , пошто брат ми поднесе во јануари, а интервју му закажаа дури во ноември, оваа година. А секојдневно има се повеќе и повеќе апликанти. Само јас лично имам преку 15 познаници што поднеле или што ќе поднесуваат документи овој месец .
Мене ме интересира дали на брат ми му е загарантиран пасошот? Стари бугарски документи немаме , јас кога го вадев пасошот немаше такви барања . Така што освен мој бугарски пасош, лична карта и бугарска возачка дозвола , други документи нема. Посредникот гарантира дека 100% ќе земе , немаме потреба за грижа. Но..[DOUBLEPOST=1458597810][/DOUBLEPOST]
Дека ти е потврдено бугарско потекло т.е произход.
А БРАТИ преку што иде СОФИЈА или АМБАСАДА,поз.среќноДругарка поднесуваше изминативе денови , ми кажа дека интервјуто и го закажале на почетокот на април , 2017 год. Не знам дали е точно , мада има смисла , пошто брат ми поднесе во јануари, а интервју му закажаа дури во ноември, оваа година. А секојдневно има се повеќе и повеќе апликанти. Само јас лично имам преку 15 познаници што поднеле или што ќе поднесуваат документи овој месец .
Мене ме интересира дали на брат ми му е загарантиран пасошот? Стари бугарски документи немаме , јас кога го вадев пасошот немаше такви барања . Така што освен мој бугарски пасош, лична карта и бугарска возачка дозвола , други документи нема. Посредникот гарантира дека 100% ќе земе , немаме потреба за грижа. Но..[DOUBLEPOST=1458597810][/DOUBLEPOST]
Дека ти е потврдено бугарско потекло т.е произход.
и јас мислев ќе биде за 4-5 дена,па после за недела две,па некој рече еднаш во месецот,еве ќе биднат и два месеци...така да и јас не можам да чекам,ни јадам ни пијам,само тука чекам...па коа видов дека и темава беше затворена викам зарем може и бетер од ова?ќе си чекаме и надеваме дека утре,задутре....ќе бидеLugeeee koga ke ni bide potpisan ukazot se iznacekavme veke morav da napisam mi zdosadi da cekam veke![]()
Daj boze da bide ovaa nedelaи јас мислев ќе биде за 4-5 дена,па после за недела две,па некој рече еднаш во месецот,еве ќе биднат и два месеци...така да и јас не можам да чекам,ни јадам ни пијам,само тука чекам...па коа видов дека и темава беше затворена викам зарем може и бетер од ова?ќе си чекаме и надеваме дека утре,задутре....ќе биде![]()
kolku vreme bese na dopolnitelna i so kakvi dokumenti siKaj mene ima promena od 2012 sum . Od dopolnitelna vo finalen eksperten pregled...
Преку Софија.А БРАТИ преку што иде СОФИЈА или АМБАСАДА,поз.среќно
На кој дадтум има поддано?Преку Софија.
Околу средината на јануари, не се сеќавам точно кој ден. Ти ваљда имаш поддадено за бугарско потекло односно произход, кој го издава ДАБЧ. Тој произход и останатите документи се поддаваат во Министерството за правосудие, каде што закажуваат интервјуа.На кој дадтум има поддано?
Јас сум од 16.12.2015 преку конзулат и уште нема ништо -.-"
И јас имам поднесено за државјанство со произход издаден септем. 2015 на основ на бугарското државјанство на сестра ми,стари документи од блгарско време за жал немам.Мене ме интересира дали на брат ми му е загарантиран пасошот? Стари бугарски документи немаме , јас кога го вадев пасошот немаше такви барања . Така што освен мој бугарски пасош, лична карта и бугарска возачка дозвола , други документи нема. Посредникот гарантира дека 100% ќе земе , немаме потреба за грижа. Но...