Т
Триптико
Гостин
Бројка, не избегнувај одговор. Или одговорот би бил: сите двајца се борелеимаше партизани народни хероји кои загинале во борба против бугарските фашисти

Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Бројка, не избегнувај одговор. Или одговорот би бил: сите двајца се борелеимаше партизани народни хероји кои загинале во борба против бугарските фашисти
јас ко шо знам нишо посебно околу холокауст не се случува во македонија, одбележавме пригодно смртта на 7000+ наши сограѓани евреи кои завршија по германски нацистички логори, еднаш годишно нивна заедница полага цвеќе и толку, ни не тера некој нешо ни не опптоварува со некакви обврски околу тоа, ко можеме да ја славиме Бунева и полагаме цвеќе и да го гледаме споменикот на Душан, ваљда можеме да имаме споменик и на невино настрадан народ кој беше дел и од наша историја без да се вплеткуваме во нивнни односи со други земји и народи[DOUBLEPOST=1458167244][/DOUBLEPOST][
Дека никој не не сака јасно е, всушнст во право си, Евреите не ни наштетиле дирекно со ништо, но сепак нападно е и клише со тоа за холокаустот.
Зборот ми беше овие нашиве што се ложат на Јеврејцкиот Холокаусот нека си видат во дворот и нека се бунтуваат против Македонската чистка во Грција.
Околу два процента Евреи од земјава ја избегнале депортацијата зашто биле во НОБ или успеале да се скријатБројка, не избегнувај одговор. Или одговорот би бил: сите двајца се борелеЗначи, никој не ги напаѓа. Премногу плачат за нешто што се случило пред 60 години. До кога ќе трае? Уште 60-100-200 год? А и нешто друго е симптоматично. Сите нации имаат проблем со друга нација: соседи, бизнис конкуренти...по разни основи. Ама, обично е нација против нација. И толку. Овие имаат проблем со цел свет! И кога ќе видат дека светот баш го боли за нив, зголемуваат пропаганда и кукање.
ај наведи ми ги прогоните на евреите од камено доба, кој кога и каде прогонувал евреи во камено доба?@Let 3 кои мислења се туѓи? Сите мислења на цел форум се лично мои! И рековме, нема препишување од Гугл. Инаку, Евреите се прогонувани уште од камено доба. Ова, ако ги прашаш нив. Исто како што Србите постојат и пред амебите.
Ај прво прочитај уште еднаш, па после прашај. Ако имаш потребаај наведи ми ги прогоните на евреите од камено доба, кој кога и каде прогонувал евреи во камено доба?
Баш ме интересира нивото на твоето самостојно академско знаење..
@Let 3 кои мислења се туѓи? Сите мислења на цел форум се лично мои! И рековме, нема препишување од Гугл. Инаку, Евреите се прогонувани уште од камено доба. Ова, ако ги прашаш нив. Исто како што Србите постојат и пред амебите.
не ми смета ни да ми дадеш податок дека евреите тврдат дека се прогонувани од камено добаАј прво прочитај уште еднаш, па после прашај. Ако имаш потреба[DOUBLEPOST=1458168075][/DOUBLEPOST]
Во Македонија ако има грст евреи, а и во регионот ги нема речиси ич, Израел не ни е сосед а не ни е ни блиску и сега ни смета оти некој народ таму далеку претерува со жалби и поплаки?Поентата ми беше дека претеруваат со "жалби и поплаки". Инаку, како да ти дадам податок дека Евреи тврдат нешто, кога сите знаат: 2 Евреи, 3 мислења.
пример?[DOUBLEPOST=1458169526][/DOUBLEPOST]Сите пари во светот ги контролираат евреите, сите проблеми во светот Евреите ги прават. Немат никакво право да се жалат. Само неколку милиони се, а ги уништуваат сите останати народи.
Не се ни интересни глупостите, али добро му е она спрема истражувања и забранети книги....'Еве ја „ колумната “ на Миленко
http://dudinka.mk/?p=2507
Она што тој го напишал може да се нарече ГЛУПОСТИ
Ако имате време можете да ја прочитате
Во Македонија ако има грст евреи, а и во регионот ги нема речиси ич, Израел не ни е сосед а не ни е ни блиску и сега ни смета оти некој народ таму далеку претерува со жалби и поплаки?
Пример индијанците во америка се жалат, баскијци, ирци, власи, украинци, црвени кмери...
Како шо гледам, твојот страв од евреи е неодреден, непознат, на знаеш точно оти али така ко да имаш наслушнато....
Седи читај историја ќе ти биде полесно ќе престанеш толку да се грижиш и плашиш
видов дека немаш намера да читашТаму далеку стана во Македонија. Немам страв, ниту ги сакам, ниту ги мразам. А да читам историја за:
народ за кој нема доказ дека бил она што тврди дека е,
дека бил прогонуван и убиван во неразумни бројки,
дека бил избркан прво од Европа, па после од Египет и прибран од Турција (замисли)
итн итн, немам намера. Цело образование "читав" за сите, само за Македонци не!
Точно, како оној виц: Што ќе добиеш, ако помешаш Црнец и Евреин? Евреин што може брзо да трча, кога ќе види дека сакаат да го нападнат.видов дека немаш намера да читаш
се познава