Rokko
SiFU 師父
- Член од
- 30 мај 2014
- Мислења
- 714
- Поени од реакции
- 299
На линија се со ЕУ, чекаат нови инструкции.Како по обичај дождот ги премисли демначите на уставни судии да го остварат планот.
![Насмевка :) :)](/styles/default/xenforo/smilies/smile.png)
На линија се со ЕУ, чекаат нови инструкции.Како по обичај дождот ги премисли демначите на уставни судии да го остварат планот.
И да падне, од што се плашиш една Македонија имаме и за таа живееме, има кој да ја брани само не цвикајНекој погоре пиша дека сме “простоќа“ од народ. Секоја чест на исклучоци, нели, ама во глобала го делам истото мислење. Ние сме глуп народ. Народ кој многу не размислува. Кој сака да биде овца. Да го води полиписмена багра со харизма која го пали на национализам.
Како може да се објасни контра-протестот. Пази, знаеш дека имаш 10,000 луѓе, и ти среде ноќ со СМС собираш друг народ и ги носиш на исто место да протестираат контра нив. Знаат тие колку се големи шансите за конфликт. Треба крв да падне ? Нов Мајдан ?
Па вии вака, нели сме демократија....Некој погоре пиша дека сме “простоќа“ од народ. Секоја чест на исклучоци, нели, ама во глобала го делам истото мислење. Ние сме глуп народ. Народ кој многу не размислува. Кој сака да биде овца. Да го води полиписмена багра со харизма која го пали на национализам.
Како може да се објасни контра-протестот. Пази, знаеш дека имаш 10,000 луѓе, и ти среде ноќ со СМС собираш друг народ и ги носиш на исто место да протестираат контра нив. Знаат тие колку се големи шансите за конфликт. Треба крв да падне ? Нов Мајдан ?
Ништо не си разбрал. Тој едниот народ е вистинскиот. Умен, слободоумен, дојден со автобус ама со доброволно платена карта, со сендвич во рака ама платен од нивни џеб, едноставно тоа се филјан луѓе предводени од Милчин, Фрчкоски, Заев и останати поборници за правда и слобода. Тие не можат да бидат изманипулирани. иако со години гласаат за истите. Нив не ги интересираат работни места или некаков ќар. Тие само сакаат да го одбранат Уставот од Уставните судии. Другиов народ е прост тој народ би било најдобро да го нема за да оди државата напред. Да го нема тој народ ќе беше се многу поедноставно. Е сега имам една дилема а таа е кога настана овој другиов прост народ? Изгледа со помош на неговите магионичарски способности Груевски го упрости. А истиот тој народ беше мудар во 1994 и во 2002. Чудни, многу чудни работи.Па вии вака, нели сме демократија....
Ти собираш народ , Јас собирам народ и кој појќе ќе собере тој е победник. Нели во демократија мнозинството победува
е сега дали е во право мнозинството, тоа е друга приказна
Туку Плавите шлемови под итно да си ангажираат некој од факултетот кадешто Протуѓер има завршено, вака не е интересно
Rokko Аман доста ја браните Македонија, од кога ја браните се помала и помала а и се појќе муслимани има![]()
Еве колку знаат за што протестираат, поготово последниот "бранител"..Дали се свесни овие што го бранат уставниот суд,сендвич-контрашиве што бранат?
Narodot prisuten od vcera ja opisha realnata slika vo Makedonija. Dvata protesti, bea odlicno merilo za toa kolku narodot ve podrzuva. Ova dojde kako zdravo za gotovo. Poneisplaniran poteg i da se barase nemase da se dobie od Dpmne.Мафо дали имаш информации кои ќе потврдат дека изгубените десетици илјади гласачи на ВМРО заради вчерашниот протест сигурно ќе гласаат за СДС? Се ближат изборите ни треба потврда.