Дискусија за Атеистите, Исламот, Христијанството и останати убедувања

Атеист

Дежурен Шаман
Член од
2 февруари 2010
Мислења
7.682
Поени од реакции
4.921
@Атеист м

дај лебати, потсети не дефиницијата за атеизмот: како гласеше?...
Дефиниција за атеизам? ...:icon_lol:...
Сигурен сум дека и ја знаеш а и 2498 пати досега сум ја пишал, не ќе пишувам на секое. Имаш мои само 6800 поста, сигурно ќе најдеш во еден од нив.

Donald Sikert

Jane Vitington
Член од
28 ноември 2008
Мислења
8.283
Поени од реакции
5.614
При мене чеда божји и дај да не одиме оф топик ќе не сфатат несериозно и ќе не караат :)
Мислaм декa мoдерaтoрoт имa дoвoлнo сенс, зa дa oпредели шo е oфтoпик.

Oвa е клaсичнa дискусијa пoмеѓу двa инвoлвирaни субјектa вo пресрер нa прaзникoт штo дoaѓa.[DOUBLEPOST=1457617241][/DOUBLEPOST]@MIKI1 пoентирaј и без дефиницијaтa нa Атеист.

Тaкa немa дa му се упише aсистенцијa нему:P

MIKI1

Поставувач на неодговорени прашања.
Член од
10 јануари 2008
Мислења
20.396
Поени од реакции
3.398

Атеист

Дежурен Шаман
Член од
2 февруари 2010
Мислења
7.682
Поени од реакции
4.921
Repetito mater studiorum est (или таќе некако...).

Дај ја и по 2499-ти пат.
Хвала.
Hvala i tebi. Ќе си ја најдеш, неодговарачу на поставени прашања.

Колку за потсетување:
1.
Бла-бла-бла...

Одговорено е на форумов, на соодветна тема и прашања. Провери, одговорот го имам дадено и се наоѓа некаде меѓу моите 16000 дописи на форумов.
2.
До кога ќе верглаш едни и исти прашања, кои веќе се одговорени?...

Последно уредено:

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.896
Поени од реакции
31.277

MIKI1

Поставувач на неодговорени прашања.
Член од
10 јануари 2008
Мислења
20.396
Поени од реакции
3.398
Член од
18 јули 2008
Мислења
479
Поени од реакции
140
знам јас каков беше
Добро знаеш и ти дека незнаеш :) Сето знаење што го имаш за христијанството го процесираш во твојот ум, па си праиш некоја си илузија од сето тоа па го користиш спротивно од намената и негово негирање и изпревертување.
Неможеш да направиш разлика од земно и небесно т.е од духновно и недуховно, не си имал никакво искуство нити пак имаш некоја пракса или случка со тоа.Ама стварно се надевам дека се случи тој пресврт, 20.000+ мислења, 90% ти се против Исус и христијанството, само 3 секунди од тоа погоре што го пишав сето тоа ти пага во вода и ке ти оди во нагорна линија т.е во правец кај што треба да оди :)

Ipsissimus

P.I.
Член од
23 јули 2010
Мислења
15.582
Поени од реакции
12.949
Неможеш да направиш разлика од земно и небесно т.е од духновно и недуховно
На пример кога некој духовноста ја користи за да негира земни сознанија како старост на земјата или еволуција?

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.896
Поени од реакции
31.277
Добро знаеш и ти дека незнаеш :) Сето знаење што го имаш за христијанството го процесираш во твојот ум, па си праиш некоја си илузија од сето тоа па го користиш спротивно од намената и негово негирање и изпревертување.
Неможеш да направиш разлика од земно и небесно т.е од духновно и недуховно, не си имал никакво искуство нити пак имаш некоја пракса или случка со тоа.Ама стварно се надевам дека се случи тој пресврт, 20.000+ мислења, 90% ти се против Исус и христијанството, само 3 секунди од тоа погоре што го пишав сето тоа ти пага во вода и ке ти оди во нагорна линија т.е во правец кај што треба да оди :)
Против Исус е секој оној кој сака да го прикаже лажно и од евреин со кралско потекло кој се обидел да крене бунт против рим и во таа борба загина, да го прикаже како некој син божји кој претварал вода во вино, одел по вода и воскреснал.
Се надевам дека ќе ти се случи тој пресврт да го видиш вистинскиот Исус а не тој холограм кој ти го проектира црквата

Член од
26 април 2013
Мислења
558
Поени од реакции
114
Ne go znais ti let be bratu. Toj i zatebe znaj pojke odtebe[DOUBLEPOST=1457954676][/DOUBLEPOST]
На пример кога некој духовноста ја користи за да негира земни сознанија како старост на земјата или еволуција?
Sekad barate dokazi a za toa sto naukata vi go vika veruvate zdravo za gotovo. Ti se uveri, najde dokaz deka od majmun stana covek? Veruvavte cvrsto deka na mars ke najdete marsovci ama ocito u mnogu pogolem krug nema traga od za nas vidliv zivot. Ti ja vide zemjata ko se rodi? Ne. Samo se palis na izjavite na nekoj sto misli oti i zaebal vernicite so nekoe otkritie.

Последно уредено:

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.896
Поени од реакции
31.277
Ne go znais ti let be bratu. Toj i zatebe znaj pojke odtebe[DOUBLEPOST=1457954676][/DOUBLEPOST]
Sekad barate dokazi a za toa sto naukata vi go vika veruvate zdravo za gotovo. Ti se uveri, najde dokaz deka od majmun stana covek?
Eте уше едно дете кое бегаше од часови и појма нема она за шо пишува.
Науката не вели дека човек настанал од мајмуни.
Појма си немал за тоа а пишиш као да знаеш. Ај да беше лага па ќе речи чоек за тебе дека си злобен или пакосен, али вака испаѓа дека си само глуп.

Ipsissimus

P.I.
Член од
23 јули 2010
Мислења
15.582
Поени од реакции
12.949
Sekad barate dokazi a za toa sto naukata vi go vika veruvate zdravo za gotovo. Ti se uveri, najde dokaz deka od majmun stana covek? Veruvavte cvrsto deka na mars ke najdete marsovci ama ocito u mnogu pogolem krug nema traga od za nas vidliv zivot. Ti ja vide zemjata ko se rodi? Ne. Samo se palis na izjavite na nekoj sto misli oti i zaebal vernicite so nekoe otkritie.
Не е тоа поентата, или не ја разбираш или неможеш да ја разбереш!
Значи неможе од една страна да велиш дека одредена света книга опфаќа духовни дисциплини а не научни, а во друга ситуација да негираш научни сознанија и заклучици затоа што не се совпаѓале со твојата света книга за која нели тврдиш дека е духовност и не обратува земни - научни области!

Donald Sikert

Jane Vitington
Член од
28 ноември 2008
Мислења
8.283
Поени од реакции
5.614
Дали како човештво, сме го испуштиле најголемиот настан?:eek:

Tvrdi da je Isus, žena mu se zove Marija Magdalena
Australac Alan John Miller (52) tvrdi da je Isus Krist koji se vratio na Zemlju. Njegova partnerica Mary Suzanne Luck (37) kaže kako je Marija Magdalena . Australske vlasti nisu uvjerene u njihovu priču . Upozorile su stanovništvo da je 'karizmatični vođa' već privukao dosta ljudi u svoj kult Divine Truth (Božanska istina) u Wilkesdaleu.
screenshot/YouTube
- Moje ime je Isus i ozbiljan sam! Prije nešto više od 2000 godina stigli smo na Zemlju prvi puta. Zbog moje osobne želje i strasti za Boga, kako sam rastao, shvatio sam da sam Mesija kojega su davno najavili proroci i da sam u božjem procesu kojega svi ljudi mogu pratiti, ako žele - objasnio je. Miller, rastavljeni otac dvoje djece, tvrdi da mu je prvi brak pukao nakon što se počeo prisjećati kako je u prošlom životu bio Isus.
Bizarno, nakon što su Miller i Luck doselili 2007. godine naglo je skočila cijena nekretnina. Čak 30 do 40 sljedbenika kupilo je kuće kraj sjedišta kulta . Svi zajedno uložili su u posjed od 400.000 dolara gdje održavaju tjedne sastanke. Jedan od 'dokaza' sljedbenicima je i križ koji je slučajno nastao na zemlji dok su čistili teren. Stanovnici su uvjereni da ga nije nitko napravio.
- Vjerojatno tisuće ljudi govori da su Isusi, ali jedan od nas to mora biti. Kako sam siguran da sam to ja? Zato što se sjećam svega o svom životu - rekao je Miller. Policija je nekoliko puta intervenirala jer su se čuli vriskovi. Međutim, stigavši otkrili su kako su sljedbenici u procesu izliječena 'prošlih duša' i kako im galama pomaže u tome. Australske vlasti strahuju kako par privlači ranjive ljude koji očajnički traže smisao života. Ni 'Isus' ni 'Marija Magdalena' nisu zaposleni i čini se kako žive od donacija.

Kajgana Shop

На врв Bottom