Скутерчиња: Се за и околу нив

• Креатор на темата Креатор на темата _FireFox_
  • Време на започнување Време на започнување
Инаку моторот е од 2007 ич не е возен 4000км има како да е запушен :pos:
Уште нешто на старт многу чкрипи до ламелата е или нешто друго?

Последно уредено:
Инаку моторот е од 2007 ич не е возен 4000км има како да е запушен :pos:
Уште нешто на старт многу чкрипи до ламелата е или нешто друго?
vidi moze ima granicnici

a inace za toa sto skripi otvori go variatorot vidi tie malite plastiki pokraj rolnite da ne ti se skrseni, obicno tie davaat cuden zvuk.

Nema druze, 4T 50-ka e, nema moment samiot motor... Ako sakas rezultati samo kit 70-80cc, nov karburator, cel sportski prenos i svekicka i ke ima efekt... Zatoa ti rekov mal ti e budzetot, a tie delumni prepravki ne se isplakaat... Vaka eksperimentiraj so evtini raboti kako rolni, federcinja i slicno... A ako sakas da vlece poubavo na usponi i so dvajca smeni mu go soodnosot na zapcanicite, ama togas gubi od krajnata...

Sent from my HUAWEI GRA-L09 using Tapatalk
ролни му имам сменето и се осети малце повеке влече, а федерчиња само да му сменам? но кинеска е ламелата нели и штете нешто или

ролни му имам сменето и се осети малце повеке влече, а федерчиња само да му сменам? но кинеска е ламелата нели и штете нешто или
Ne mu steti... Ako stavis pojaki ke poaga na povisoki vrtezi i ke ima nesto i podobar start, ako stavis poslabi ke poaga na poniski vrtezi i ke bide nesto popitom ama i podobar za vozenje niz guzva po grad na niski vrtezi...

Пред недела дена го извадив скутерот од гаража(50цц Хамачи) и потрошувачкава приметив е зголемена речиси дупло.

Пред тоа ми трошеше 4л сега 7-8л. Што може да е проблемот?

Што бидна со овој случај ?? Може а ти тече од некое цревце. :D Иначе машината да троши дупло повеќе, без преправки и некој екстремен терен - не е објасниво, а ни логички.

Ne mu steti... Ako stavis pojaki ke poaga na povisoki vrtezi i ke ima nesto i podobar start, ako stavis poslabi ke poaga na poniski vrtezi i ke bide nesto popitom ama i podobar za vozenje niz guzva po grad na niski vrtezi...

хм јас пак мислев ако ламелата е кинеска а федерчиња малоси ке штети нешто на машината, но штом велиш ке пробам тогаш
какви федерчиња да земам според тебе што велиш? каква боја

Генерик х-ор 50 цц ги загубив клучевите !!!!!!!!!!!!!!!!!

Чаре????

Најдобра опција би била????

Нема скапав барање....
друго???
Kako be da gi izgubis i dvata... Eden se koristi, eden doma sedi... Stom izgubis eden, od vtoriov pravis kopija i pak imas dva za sekoj slucaj... Resenie e menuvanje brava, ako nema polovna, togas nova... Otidi do kaj specijalistive za bravi i klucevi i vidi dali oni ke ponudat nekoe poinakvo resenie, mada ja neznam sto bi bilo toa...

Нема скапав барање....
друго???

Од било кое кинеско скутерче треба да пасува бравата... нема од никакво ? Провери ли по огласи/фб групи ? Да не бараше стрикно за генерик х-ор па да не си нашол ?

http://www.pazar3.mk/mk/Listing/AdD...kt-brava-Baotian-Jonway-Hamachi-Yiying-Glanz-

Кеко моторс контактирај ги ?

Генерик х-ор 50 цц ги загубив клучевите !!!!!!!!!!!!!!!!!

Чаре????

Најдобра опција би била????

Оди кај клучарот во Веро тафталиџе (ако си од Скопје) и однеси му ја бравата. Ќе ти направи клуч по неа. Мене ми се има случено ова, ми заврши работа човекот.

s_YY50QT-28.jpg

го има ли некој моторчево? страшно ме интересира дали има БИЛО КАКВА блокажа? го имам од лани летоска и од 60 повеќе не мрда !!! до сеа прашав 2 3ца ми рекоа нема блокажа ама мене некако не ми се верува....

s_YY50QT-28.jpg

го има ли некој моторчево? страшно ме интересира дали има БИЛО КАКВА блокажа? го имам од лани летоска и од 60 повеќе не мрда !!! до сеа прашав 2 3ца ми рекоа нема блокажа ама мене некако не ми се верува....

Па отвори види си на варијатор дали ја има таа шајбната, а може да има и на ауспух. На ауспух скоро па гарантирам дека има. Електроника не ни проверувај, нема.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom