Мигрантите низ Македонија

B

Borg_Drone

Гостин
Neshto slichno se sluchi i vo Avstrija, na lokalnite vo nekoi pokraini, FPÖ pandan na AfD sobra isto golem broj glasovi.

Toa e sekako posledica na migrantskata kriza i problemite koi gi nosi, pa DEL od narodot vleguva vo ekstremno scenario, no ne i celo opshtestvo.

I, ne im berete gajle na Germancite i Merkel, utre kje bide eden nov i sosema normalen den, ama vo Germanija, shto ne bi rekol i vo MK.
Се тресела гора или не се тресела, сега сакала или нејќела ќе мора да ја смени политиката ако сака да направи некаква пресвртница. Тоа е неизбежен факт. Сите алудираме кон тоа... ако не си го смени ставот во 2017 не ѝ бега клоцата.

Последно уредено од модератор:

Staufer

Драган Богдановски
Член од
17 јануари 2008
Мислења
16.632
Поени од реакции
22.368
Точно дека има гласачи кои не се сигурни за кого ќе гласаат ама шансите дека некој ќе се одлучи во Германија за кого би гласал врз база на евентуално прочитано интервју со претседател на Македонија (релевантноста на тоа во германски контекст којзнае каква е) во весник...застани малку и размисли колку е тоа веројатно. Значи си седи некој Конрад или Ханс во Дармштат, пие кафе, чита весникот и наеднаш решава дека ќе гласа за некои друг, мислам аман. Клучно влијание лол, интервјуто на Хорхе би било на 999 место на листата на клучни влијанија.

Ете сега изгубила Меркелица во Рајнланд Фалц, сигурно било поради Хорхета, што ти значи влијание.
Nema vrska koj kazal tuku sto kazal. A vo ovoj slucaj pretsedatelot na Makedonija, na taa drzava sto ja brani Evropa, ima relevantnost.

Ivanov kaza:
- Germanija ne dade ni cent da se stiti granicata.
- Germanija ne kooperira vo bezbednosni prasanja.
- Germanija ne pomaga da se fatat dzihadisti.

Veruvaj deka ovie temi se kosmar za sekoj Germanec i samo potvrda na toa sto site mislat. Ima efekt. I nikoj ne vika deka Ivanov ja donese Merkel do poraz ama izjavata bese dobro tempirana i AFD dobi nad ocekuvanoto. Sekoj glas sto AFD i go zema na CDU bolit. Sekoj.[DOUBLEPOST=1457904521][/DOUBLEPOST]
Точно дека има гласачи кои не се сигурни за кого ќе гласаат ама шансите дека некој ќе се одлучи во Германија за кого би гласал врз база на евентуално прочитано интервју со претседател на Македонија (релевантноста на тоа во германски контекст којзнае каква е) во весник...застани малку и размисли колку е тоа веројатно. Значи си седи некој Конрад или Ханс во Дармштат, пие кафе, чита весникот и наеднаш решава дека ќе гласа за некои друг, мислам аман. Клучно влијание лол, интервјуто на Хорхе би било на 999 место на листата на клучни влијанија.

Ете сега изгубила Меркелица во Рајнланд Фалц, сигурно било поради Хорхета, што ти значи влијание.
Merkel izgubi sekade. Vo site pokraini ima istoriski najlosi rezultati (Sachsen-Anhalt vtor najlos rezultat ama AFD so 24%).

Член од
28 декември 2015
Мислења
4.070
Поени од реакции
6.552
Nema vrska koj kazal tuku sto kazal. A vo ovoj slucaj pretsedatelot na Makedonija, na taa drzava sto ja brani Evropa, ima relevantnost.

Ivanov kaza:
- Germanija ne dade ni cent da se stiti granicata.
- Germanija ne kooperira vo bezbednosni prasanja.
- Germanija ne pomaga da se fatat dzihadisti.

Veruvaj deka ovie temi se kosmar za sekoj Germanec i samo potvrda na toa sto site mislat. Ima efekt. I nikoj ne vika deka Ivanov ja donese Merkel do poraz ama izjavata bese dobro tempirana i AFD dobi nad ocekuvanoto. Sekoj glas sto AFD i go zema na CDU bolit. Sekoj.[DOUBLEPOST=1457904521][/DOUBLEPOST]

Merkel izgubi sekade. Vo site pokraini ima istoriski najlosi rezultati (Sachsen-Anhalt vtor najlos rezultat ama AFD so 24%).
Таа.
Држава.
Што ја брани.
Европа.

Лека полека да слегне малку ова, тешко е сварливо што да ти кажам :)
Верувам како не, дека интервјуто од Хорхета имало влијание врз резултатите, ептен е веројатно тоа.

Staufer

Драган Богдановски
Член од
17 јануари 2008
Мислења
16.632
Поени од реакции
22.368
Таа.
Држава.
Што ја брани.
Европа.

Лека полека да слегне малку ова, тешко е сварливо што да ти кажам :)
Верувам како не, дека интервјуто од Хорхета имало влијание врз резултатите, ептен е веројатно тоа.
Druze, ti komentiraj si od strana ama ja ti kazuvam kako se gleda na Makedonija momentalno vo Germanija. Ako ne mozes da go sfatis toa ne e moj problem. Imase citat od Spiegel za Ivanov koj tokmu taa uloga mu ja prepisa. Site go znaeme Ivanov, Germanskata javnost ne. Zatoa go gledaat poinaku i davaat druga tezina nego nie. Mislam, ne e tesko da se razbere, neli.

Член од
15 ноември 2014
Мислења
331
Поени од реакции
319
Кој втор круг кога веќе се разговара за градење коалиции и за распределување на добиени места?
Се тресела гора или не се тресела, сега сакала или нејќела ќе мора да ја смени политиката ако сака да направи некаква пресвртница. Тоа е неизбежен факт. Сите алудираме кон тоа... ако не си го смени ставот во 2017 не ѝ бега клоцата.
....vtoriot krug vo Francija.
Vo politikata neshto sosema normalno, da shaltash polevo-podesno kako nalaga situacijata.
Celata finta e vo toa da krizata e od golemi razmeri i lokalni odluki ne go reshavat problemot. Ako ne niz MK, togash niz BG ili AL. Tie stignale do Norveshko-Ruska granica, pa Balkanot bi bil problem.
Inaku, Merkel e doktor po fizika, razmisluva logichki i na dolgi stazi. Shto reshi Orban, na primer. Nishto ! Gi prenasochi od Ungarija kon HR i SLO, toa li e reshenie?

Vanlok

deus ex machina
Член од
30 мај 2009
Мислења
26.585
Поени од реакции
35.397
...
Shto reshi Orban, na primer. Nishto ! Gi prenasochi od Ungarija kon HR i SLO, toa li e reshenie?
Орбан си заврши работа за Унгарија! Исто како што македонските граѓани треба за Македонија да се секираат, најмалку ние сме должни да ги следиме самоубиствени агенди на ЕУ раководството (кое патем е неизгласано тело, за тие што не знаат).

Ги боли Унгарците таквото, што имигрантската инвазија идела во Хрватска или Словенија. Се додека не им ја поганат земјата, се е подобро од тоа.
А тоа колку ЕУ функционира како еден ентитет, тоа одамна е јасно - за тие што не живеат во розови приказни.

Член од
12 декември 2007
Мислења
4.873
Поени од реакции
10.384
Vo politikata neshto sosema normalno, da shaltash polevo-podesno kako nalaga situacijata.
Celata finta e vo toa da krizata e od golemi razmeri i lokalni odluki ne go reshavat problemot. Ako ne niz MK, togash niz BG ili AL. Tie stignale do Norveshko-Ruska granica, pa Balkanot bi bil problem.
Inaku, Merkel e doktor po fizika, razmisluva logichki i na dolgi stazi. Shto reshi Orban, na primer. Nishto ! Gi prenasochi od Ungarija kon HR i SLO, toa li e reshenie?
Прво велиш не решил ништо за во следната реченица да кажеш дека решил се што треба. За Унгарија е решение - нема Унгарија проблеми со нив. Да размислуваа останатите како Орбан немаше ни тие да имаат проблеми. Колку се минорни и тривијални избориве покажуваат сите весници во Германија - посрани се сите до даска. Катастрофалните резултати на ЦДУ се директна последица на политиката на Меркел, и поради тоа допрва ќе ја притиснат и ЦСУ и самите нејзини сопартијци. Една пратеничка од нејзината партија денес веќе изјави дека Германија е диктатура што се однесува до мигрантите.

B

Borg_Drone

Гостин
Колку стигнаа до норвешко-руската граница? Двајца без тројца ?! Да не мислиш случајно дека ќе се зголеми приливот на бегалци и дека ќе седат Русите со скрстени раце доколку се случи тоа? Не можеш такви споредби да правиш. Орбан реши, и тоа повеќе од доволно. Си ја заштити Унгарија. Тој повикуваше на тоа и да не се повикуваат отворено да доаѓаат накај Европа ама некои држави сакаа да изиграваат пацифисти и затоа и се случи тоа. Човекот не им е виновен на Германците или пак на било кој друг.

Па која е оваа политика што ја води Европа, што си викаат тие воопшто горе, особено Меркел? Дека сега сите треба да страдаат зошто Германија има потреба од работна сила, па ај сега ќе примаме нели и шуто и рогато, и џихадистичко и исламистичко... не оди тоа така бе другар. Жално е само што поради таквите луѓе им се затвораат границите на оние кои навистина бегаат од војна и страдања. Сите се научија Сиријци да бидат и сите се научија да велат дека бегале од војна, а 90% од нив економски мигранти и џихадисти. Овојпат Меркел направи огромна утка со нејзината политика и затоа ја казни народот. Ако не си го смени ова размислување црно ѝ се пишува...

Vanlok

deus ex machina
Член од
30 мај 2009
Мислења
26.585
Поени од реакции
35.397
Меркел следи директива, никој не е толку глуп да изврши вакво политичко самоубиство со повикување на имигрантска инвазија - ако не бил некако присилен на тоа.

Не заборавајте дека сите бегалци од Донбас (кои реално се бегалци), и имигранти од други делови на Украина, се депортирани назад во Украина. Не заборавајте и дека Македонците, како и сите други источни Европјани се сеуште непожелни во Германија и во другите западно европски држави.

Да беше работава само во недостаток од работна сила, немаше западноевропјаните да преферираат неписмени муслимани од вукојебини во Азија и Африка, пред образовани бели источноевропјани кои целосно се интегрираат во западното општество и не се закоравени религиозни фанатици.

пунтер

betfair trader
Член од
21 март 2011
Мислења
5.535
Поени од реакции
9.422
...

I, ne im berete gajle na Germancite i Merkel, utre kje bide eden nov i sosema normalen den, ama vo Germanija, shto ne bi rekol i vo MK.
Da utre ke bide nov normalen, nekoja nova germanka ke go primi nasila od nekoj smrden nemijan so meseci, a vie tamu ke gledate ko telina, a nie voopsto ne se grizime, nas kur ne boli ...samo seir gledame.

Член од
8 мај 2013
Мислења
11.898
Поени од реакции
36.952
Јак шамар за Меркел. Сега ќе треба да прави ново коалицирање со партии како Die Linke:ROFLMAO: за да се одржи на власт во регионот во Источна Германија.

Сето ова се должи на тоа што Меркел ја уништи суштината и значењето на ЦДУ како партија. Мигрантската криза беше капакот за "социјал-демократизација" на ЦДУ и сега може само слободно да се бори со Социјал демократите за левичарските гласови.

Многу празен простор остана на десната страна, дали АФД ќе успее целосно да го искористи и да поентира на националните избори во 2017 ќе видиме.

Член од
17 август 2011
Мислења
10.395
Поени од реакции
18.548
Кога има конкурс за во полиција и војска се фаќаат врски насегде и се тепаат луѓе да влезат. Пошто толку е тешка таа работа,и треба да сме им благодарни што ни го штитат гзот:pos:
Изглеа живееш у некој виртуелен свет без да познаваш ни еден наш џандар па тресеш глупости.

Vanlok

deus ex machina
Член од
30 мај 2009
Мислења
26.585
Поени од реакции
35.397
^^
Тоа дали познавам некој „џандар“, или не, тоа е надвор од поентата.
Приватно дали се светци или сеедно какви, тоа е тотално сеедно. Затоа што овде не зборуваме каков е тој џандар додека седи со тебе во кафана - овде зборуваме за тоа работата што тој џандар ја врши за да ти го заштити газето. За да можеш ти вечер да излезеш во провод, тие треба да стојат на браникот.
Зошто некој мора да стои на браникот, а тоа очигледно не си ти.

Затоа ќе ме извиниш, ама за мене овие на фотографијата долу, тие се хероите. Не таквите како тебе @Dimitar171 што демек се потресуваат ако некој неранимајко добил ќотек затоа што фрлал со камења по нашите бранители.

Ти велам, треба да ве пратат барем една недела да седите на должност со нив. После критикувајте ги, тогаш може и ќе ве послуша некој:

Член од
20 јули 2014
Мислења
3.381
Поени од реакции
8.989
^^
Тоа дали познавам некој „џандар“, или не, тоа е надвор од поентата.
Приватно дали се светци или сеедно какви, тоа е тотално сеедно. Затоа што овде не зборуваме каков е тој џандар додека седи со тебе во кафана - овде зборуваме за тоа работата што тој џандар ја врши за да ти го заштити газето. За да можеш ти вечер да излезеш во провод, тие треба да стојат на браникот.
Зошто некој мора да стои на браникот, а тоа очигледно не си ти.
Па тоа ти кажува човекот бе дека џандарите дремат по кафани и кладилници додека се на работа.

Vanlok

deus ex machina
Член од
30 мај 2009
Мислења
26.585
Поени од реакции
35.397
Па тоа ти кажува човекот бе дека џандарите дремат по кафани и кладилници додека се на работа.
Навистина?
Ти со нив на граница беше па ги виде како напуштаат должност за да седнат во кафеана?

Kajgana Shop

На врв Bottom