Бугарско државјанство (процедура и потребна документација) - СТАРА ТЕМА

Долу во линкот ги имате сите информации поврзани со времетраењето и промените на вашите статуси.

• https://bugarskipasos.blogspot.com/p/statusi.html

Гласови: 4 50,0%
  • Благодарност до сите кои учествувале во креацијата на блогов.

Гласови: 4 50,0%
  • Инфо: Го копирате горенаведениот линк и го отварате со вашиот интернет пребарувач.

Гласови: 0 0,0%
  • За процедура за подигнување преку амбасада подолу линк ,или вратете се на страна 4553.

• forum.kajgana.com/threads/Бугарско-државјанство-процедура-и-потребна-документација.74574/page-4553

• Вкупно гласачи
    8
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
16 февруари 2016
Мислења
85
Поени од реакции
56
Decki gleam ima nekolku luge koi bile na intervju oktomvri 2015 i imaat dobieno brojce. Jas isti bev toa vreme na intervju i uste nemam brojce. Pisav na email ored mesec dena uste nemam odgovir, se javiv u ambasada mi rekoa u april da se javam. Aj tie sto dobile brojce da mi kazat sto kako ili sovet od nekoj kaj da se obratam. Blagodaram !!!

Член од
10 март 2009
Мислења
1.300
Поени од реакции
1.161
Inaku edna informacija za tie sto se preku ambasada i ne im se ceka.
Imalo moznost na kraj za licna karta i pasos da se prakaat po DHL sto znaci za edna nedela se bi se zavrsilo vo odnos na transportot. Veruvam deka e skapo ama mozete da si prasate vo ambasada za detalno :)

0210

шест
Член од
13 април 2015
Мислења
127
Поени од реакции
198
Inaku edna informacija za tie sto se preku ambasada i ne im se ceka.
Imalo moznost na kraj za licna karta i pasos da se prakaat po DHL sto znaci za edna nedela se bi se zavrsilo vo odnos na transportot. Veruvam deka e skapo ama mozete da si prasate vo ambasada za detalno :)
А чекај,ние што сме преку амбасада,се треба да бркаме преку амбасада?не може да си одиме да си земеме државјанство,л.карта,пасош се во софија како да не сме преку амбасада?Јас цело време мислам дека може,или грешам!

Член од
10 март 2009
Мислења
1.300
Поени од реакции
1.161
А чекај,ние што сме преку амбасада,се треба да бркаме преку амбасада?не може да си одиме да си земеме државјанство,л.карта,пасош се во софија како да не сме преку амбасада?Јас цело време мислам дека може,или грешам!
Pa na intervjuto ako si odbral da go zemes drzavjanstvoto vo amvasada togas tamu ke go zemes, a posle toa mozes da si prodolzis i vo Bg i preku ambasada. Zavisi kako ti odgovara najveke

0210

шест
Член од
13 април 2015
Мислења
127
Поени од реакции
198
Pa na intervjuto ako si odbral da go zemes drzavjanstvoto vo amvasada togas tamu ke go zemes, a posle toa mozes da si prodolzis i vo Bg i preku ambasada. Zavisi kako ti odgovara najveke
Никој не ме праша на интервјуто кај сакам и што сакам :confused:

0210

шест
Член од
13 април 2015
Мислења
127
Поени од реакции
198
hm ne znam jas uste ne sum do tamu ama luge sto bile kazuvaat deka na formularite imalo da se odbere
Сеа ме збуни,ако треба да чекам се преку амбасада ќе се убијам,кај чекам две години од интервјуто,кај чекам еден месец а уште немам потпис за указ па и да треба се преку амбасада понатака,ќе ме фати 3 години :place: Не можам толку да издржам :yid:

Член од
10 март 2009
Мислења
1.300
Поени од реакции
1.161
Сеа ме збуни,ако треба да чекам се преку амбасада ќе се убијам,кај чекам две години од интервјуто,кај чекам еден месец а уште немам потпис за указ па и да треба се преку амбасада понатака,ќе ме фати 3 години :place: Не можам толку да издржам :yid:
Prasaj na telefon uste utre ako moze da se napravi nesto da ne ti go prakaat navaka tuku da si go zemes tamu.

0210

шест
Член од
13 април 2015
Мислења
127
Поени од реакции
198
Некој друг да не знае повеќе,Преку амбасада сум,дали треба да чекам да го подигнам указот овде во амбасада или може да појдам во Софија штом ќе излезе?На интервјуто не ме прашале кај сакам да го подигнам!Освен ако Асја што ми ги спремаше документите да не напишала да чекам се преку амбасада,не знам стварно.

Член од
11 април 2012
Мислења
4.707
Поени од реакции
5.454
Некој друг да не знае повеќе,Преку амбасада сум,дали треба да чекам да го подигнам указот овде во амбасада или може да појдам во Софија штом ќе излезе?На интервјуто не ме прашале кај сакам да го подигнам!Освен ако Асја што ми ги спремаше документите да не напишала да чекам се преку амбасада,не знам стварно.
Неможеш да одиш таму и да го подигнеш мора да чекаш. Мене ми потпишаа некаде средина на јануари и минатата недела ми се јавија од амбасада да ми кажат дека ми е стигнат и можам да одам да го подигнам.
Тоа значи и за сите други што чекаат нешто преку амбасада да се јават да си прашаат или да појдат лично

Sent from my Nexus 7 using Tapatalk

Член од
17 септември 2014
Мислења
139
Поени од реакции
171
Mozes da si go podignes vo Sofija, jas so drugar sto e preku ambasada minatata nedela bev vo Sofija za da go podigne ukazot. Nemase zakazano, si cekase red i go podigna ukazot bez problem

Член од
5 март 2015
Мислења
67
Поени од реакции
44
Sto e rabotata so stranata za proverka na prepiski, se uste ne raboti?

Sent from my GT-I9300 using Tapatalk

Jam

Член од
12 јануари 2015
Мислења
47
Поени од реакции
42
Има ли некој што завршува на -иќ да успеал да земе декларација?

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom