Поповен ептен да начекаш некој,но пак ќе кажам раководете се по табелата моја постирана за да видите која класа зимате.Нискитњ класи како трекот се само фрлени оари и ништо повеќе
Па критички сум настроен бидејќи за 26000 денари не се добива ништо,освен делови кои се лоши
и ништо нема да се добие освен што точакот во случајов трекот во сред сезона ќе ти стои по 2-3дена во бајкстоп.Тоа е нормално бидејќи имаат многу велосипеди во сезона.
лош обрачи односно тркала имаат овие велосипеди па најчесто ќе имаш криви тркала ненаштелувани менувачи па нели ќе се оди во бајкстоп на сервис или поточно кажано штелување.Е тука почнува и проблемот.Луѓето мислат ќе дојдат и одма ќе им се фати да им се работи точакот.Напротив ќе го оставиш и ќе стои 2-3 дена без недела.И сега замисли ако си зафатен и имаш два дена пример слободни една недела наместо да го возиш точакот ти ќе си го носиш на сервис,а ќе воЗиш дури другата недела откако ќе бидеш слободен и ќе имаш исправен точак.Се разбира ова и не мора да се прави ако самиот знаеш да си го штелнеш точакот.Тогаш си во голема предност
Како и да е табелата моја дадена погоре и од неа треба да си се раководат сите членови кои се новајлии и сакаат да земат велосипед.Не таа филозофијата на зоцц,туку нормално традиционалната и скратена и многу поразбирлива табела
Па еве јас би предложил и до администрацијa или модератори да таа табела ја стават на прво место или како важна,по што секој ќе си знае што може да очекува од точакот кога ќе ја погледне табелата и какви делови ќе земе
ако земе алтус колку ќе траат и што може да очекува,а ако земе деоре што може друго.
Целта ми е да помогнам и тоа да е што по разбирливо,особено за оние кои се почетници.Тоа треба и да се сфати како помош,бидејќи ретко кој дава совет и губи време кај нас за да ви објасни што е најдобро,ако нема корист.Јас од постовиве ќар немам за разлика некои од тука и ал им ја дирнеш продавницата на која се газди или можеби вработени одма ги фаќа паника.
Можеби од денешна перспектива мене ми е лесно,но кога пред неколку години јас имав идеја да купам велосипед наидував на лоши совети или совети од типот оди купи таму во х продавница.Тој ми е пријател.Попуст ќе ти даде.На крај кога сфатив дека за една проста работа нема кој да помогне,си отидов на странски форуми каде е друг свет и може многи да се научи.
Така да,не очекувајте ја тука реално помошта кога барате совет.снајдете се малку и на интернет.наскоро ќе направам една тема посебна во која ќе ја вклучам табелава и од неа секој ќе може да си се раководи по што би се избегнале прашањата од типот " што да земам "[DOUBLEPOST=1457882461][/DOUBLEPOST]
а мислиш на ново има избор.тоа што го има на лагер тоа е.Таков пазар сме па слаба е понудата на високи велосипеди
А за големи велосипеди имаш по огласиве само треба да разгледаш поубаво.еве јас гледав една мерифа баш пред ден два само не ја запамтив рамката
270 евра беше цената.ако го даде за 250 тоа е цели 11000 денари помалку и плус со подобра опрема
Види што и да земеш нема да промашиш сигурно.На крај да се земе и пони е подобро отколку да се биде без точак.трекот не е лош,но дали е најдобра комбинација и дали амортизер без заклучување(овој мислам дека е таков,не го загледав добро) е добра солуција тоа е знак прашање.Да не испадне еден полар од 7-8000 да оди подобро.ако не е со лок и ако не ти пречи може и така да се вози.ако смета ќе си го смениш и решен проблем