Помош, софтверски проблеми и совети

Член од
17 октомври 2011
Мислења
14.917
Поени од реакции
37.112
Дај линк/прати пп кое видео сакаш да го симнеш ама побрзај ќе легнувам.
Обично IDM ми е последна алатка затоа што скоро ништо не може да и промакне.
Готово, успеав! Со 101-та екстензија за Chrome што ја пробав. Сега до сабајле треба да го чистам од екстензии.

BTW, ако сакаш ќе ти дадам линк - краток анимиран е од 2 мин. и 17 сек. Лани беше номиниран за Оскар, а нигде го немаше да се гледа. Дури сега, после година дена, конечно го најдов. Закон е!

Член од
13 јануари 2009
Мислења
1.311
Поени од реакции
749
ај помош ако може некако да го избришам вирусов feed.snapdo се појавува кога отварам хром,како почетна страна се појавува.

Anon

/b/ House /b/
Член од
13 декември 2007
Мислења
16.739
Поени од реакции
27.732
ај помош ако може некако да го избришам вирусов feed.snapdo се појавува кога отварам хром,како почетна страна се појавува.
Првиот резултат на гугл брат, првиот.
https://malwaretips.com/blogs/snap-do-toolbar-removal/
Ова се обични generic инструкции во кои ти кажува со кои програми најчесто може да се избрише.
Помини ги сите чекори, рестартирај компјутер, во settings на google chrome тргни го од startup и ако имаш проблем пиши

Член од
21 март 2014
Мислења
525
Поени од реакции
392
Помош правиме една мала апликација и пробавме да ја слегнеме на друг компјутер се јавува како вирус а нема врска не е вирус помош ?

Anon

/b/ House /b/
Член од
13 декември 2007
Мислења
16.739
Поени од реакции
27.732
Помош правиме една мала апликација и пробавме да ја слегнеме на друг компјутер се јавува како вирус а нема врска не е вирус помош ?
Што јавува дека е вирус? Windows defender? Некој друг антивирус?
Имаш нешто сомнително во кодот најверојатно.
Качи го фајлот на virustotal.com и види резултати.
Доколку само 1-2 антивируси го наоѓаат како вирус, обрати се кај нив.

Член од
21 март 2014
Мислења
525
Поени од реакции
392
Што јавува дека е вирус? Windows defender? Некој друг антивирус?
Имаш нешто сомнително во кодот најверојатно.
Качи го фајлот на virustotal.com и види резултати.
Доколку само 1-2 антивируси го наоѓаат како вирус, обрати се кај нив.
Проверив на ВирусТотал 1/55 , а кога го слегнував и Windows defender јавуваше вирус па така кога пробамве на ХП беше океј. Некои решенија ?

Член од
19 април 2013
Мислења
2.004
Поени од реакции
2.100
Проверив на ВирусТотал 1/55 , а кога го слегнував и Windows defender јавуваше вирус па така кога пробамве на ХП беше океј. Некои решенија ?
пратите им примерок на компанијата која го прави антивирусот кој дава лажна детекција.
ќе го испитаат они па со следните надградби на вирус дефинициите ќе го исправат проблемот.

Anon

/b/ House /b/
Член од
13 декември 2007
Мислења
16.739
Поени од реакции
27.732
Не верувам дека Windows Defender го наоѓа ко вирус, можеби е она unrecognized app/smartscan за што не би знаел фикс. Можеби дигитален потпис.

Член од
22 јули 2015
Мислења
607
Поени од реакции
493
Би сакал да ве прашам се работи за превод на серија. Досега сите преводи кој сум ги спуштил се со ваков проблем и изгледа е проблемот е кај мене.
Преводот е на латинично писмо а одредени букви ги ги пишува на кирилица но неточно(за ч латинично пишува ж кирилично, за ш латинично пишува љ кирилично) Видете на сликата и кажете ми како да го решам проблемот.

Attachments

Член од
19 април 2013
Мислења
2.004
Поени од реакции
2.100
Би сакал да ве прашам се работи за превод на серија. Досега сите преводи кој сум ги спуштил се со ваков проблем и изгледа е проблемот е кај мене.
Преводот е на латинично писмо а одредени букви ги ги пишува на кирилица но неточно(ч,ж,љ,ш) Видете на сликата и кажете ми како да го решам проблемот.
уште да кажеше кој плеер го користиш. смени таму кодна табела, east europen cyrillic, види што опции има плеерот.

Атеист

Дежурен Шаман
Член од
2 февруари 2010
Мислења
7.682
Поени од реакции
4.921
Преводот е на латинично писмо а одредени букви ги ги пишува на кирилица но неточно(ч,ж,љ,ш) Видете на сликата и кажете ми како да го решам проблемот.
Такви треба да бидат. Кога ќе ги пуштиш со плеер стави преводот на централно европски и ќе си бидат во ред.

Член од
10 октомври 2011
Мислења
6.165
Поени од реакции
10.130
Има ли некое програмче кај кое ко ќе пуштам download од некој сајт ко fileserve, uptobox и слични ќе може да го паузирам даунлоадот и утрето да го продолжам? 5гб треба да симнам, а нема торент од тоа што го најдов и ми треба нешто што ќе може да ми го паузира и после пак продолжи даунлоадот. ИТНО Е! :D

Член од
19 април 2013
Мислења
2.004
Поени од реакции
2.100
Има ли некое програмче кај кое ко ќе пуштам download од некој сајт ко fileserve, uptobox и слични ќе може да го паузирам даунлоадот и утрето да го продолжам? 5гб треба да симнам, а нема торент од тоа што го најдов и ми треба нешто што ќе може да ми го паузира и после пак продолжи даунлоадот. ИТНО Е! :D
без премиум акаунт тешко. на фри даунлоад ем нема продолжување, ем брзината е премала.
но, може да се најде логин за премиум акаунт. ;)
а можеби сепак го има тоа што го бараш на торент.

Член од
10 октомври 2011
Мислења
6.165
Поени од реакции
10.130
без премиум акаунт тешко. на фри даунлоад ем нема продолжување, ем брзината е премала.
но, може да се најде логин за премиум акаунт. ;)
а можеби сепак го има тоа што го бараш на торент.
го нема со сигурност, познаник од америка ми симна филм од ајтјунс и ми го стави на сервер. Филмот го нема на ниден торент што сум го барал, нит приватен, нит јавен. Е сега заебаното е што ако падне нетот, ќе треба одново, а 5 гб со брзина од 200кб ќе ми треба 1 ден да симнувам без пауза. Торент да беше, друго е.:(

Член од
19 април 2013
Мислења
2.004
Поени од реакции
2.100
го нема со сигурност, познаник од америка ми симна филм од ајтјунс и ми го стави на сервер. Филмот го нема на ниден торент што сум го барал, нит приватен, нит јавен. Е сега заебаното е што ако падне нетот, ќе треба одново, а 5 гб со брзина од 200кб ќе ми треба 1 ден да симнувам без пауза. Торент да беше, друго е.:(
што филм е тиа? и оти не го ставил на mega.nz, google drive итн
зошто на овие фајлхостови кај што се плаќа за премиум

Kajgana Shop

На врв Bottom